Локомотив започна убедително срещу Зелените

507

Локомотив - ЗеленитеПървият двубой за сезон 2013/2014 в Националната аматьорска лига по баскетбол противопостави отборите на Локомотив и Зелените.

Интересен факт е, че първият мач в историята на НАЛБ е Локомотив – Светкавица на 06.11.2011 година. Тогава Локомотив печели с 98:28. Сега нещата не стояха по същия начин. Отборът на Светкавица вече се казва Зелените, а освен това е силно променен и подсилен.

Локомотив – Зелените 114:59 (24:15; 26:10; 29:14; 35:20) – натиснете върху двубоя, за да видите пълната статистика

Успехът на вицешампионите от Локомотив не дойде толкова лесно, колкото показва резултатът, като в първите 7 минути мачът вървеше кош за кош. Постепенно сработеността на символичните домакини си каза думата и до полувремето разликата в тяхна полза се покачи на 25 точки. „Зелените“ опитаха да се противопоставят през второто полувреме, но Локомотив не даде абсолютно никакви шансове на съперника си.

Александър Войнов от Локомотив направи много силен мач, реализирайки 24 точки, към които добави и 11 асистенции за дабъл-дабъл. Новото попълнение в тима Станислав Иванов също записа дабъл-дабъл – от 18 точки и 16 борби. Традиционно силен беше и Георги Георгиев, който вкара 30 точки. Николай Иванов завърши с 15 точки и 10 борби. Димитър Станиславов вкара 11, а Георги Токов – 10. От Зелените най-добре се представи Светослав Петров, който вкара 18 точки, към които добави и 7 борби. Веселин Величков приключи с 14, а Еймен Харраби – с 10, към които добави и 8 борби. Лъчезар Иванов пък се включи с 8 точки.

Победата с 55 точки разлика прати Локомотив на първо място във временното класиране след първия кръг, а Зелените – на последно. ТУК можете да откриете класирането.

В следващия кръг Локомотив излиза срещу Крейзи Малакес, а отборът на Зелените ще гони първа победа срещу Дървоядите. ТУК можете да откриете пълната програма за целия сезон в НАЛБ.

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG.