Любомир Ангелов: Напредъкът на НАЛБ е впечатляващ, всеотдайността на екипа – заразителна

733

Любомир АнгеловПродължаваме с интервютата с представители на отборите в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Трябва да отбележим и че до края на тази дълга поредица от интервюта с главните организатори на всички отбори, които участват в НАЛБ, остава само едно интервю.

Ред е на Любомир Ангелов и София Лайънс. Отборът на София Лайънс играе първия си пълен сезон в НАЛБ, като през изминалия шампионат взе участие в турнира за купата на НАЛБ. Любо Ангелов пък беше част от отбора на Лонекс през изминалата кампания. Потърсихме го, за да ни разкаже за впечатленията си от развитието на НАЛБ, за удовлетвореността на София Лайънс от участието в лигата, както и за контузиите, преследвали тима през целия сезон. Вижте какво сподели той:

НАЛБ: Здравей! Отборът на София Лайънс играе втория си сезон в НАЛБ, като през миналата кампания участва в турнира за купата на НАЛБ. През този сезон обаче има доста повече участници. Какви са впечатленията ви от настоящата кампания за момента?

Любомир Ангелов: Здравейте! Този сезон по мое лично мнение НАЛБ достигна най-високата си точка. Конкуренцията е на убийствено ниво, организацията е перфектна и духът, който се създава от тези фактори, е неповторим.

НАЛБ: Използваме възможността и да пожелаем бързо възстановяване на всички контузени състезатели в отбора на София Лайънс, а и въобще в НАЛБ. Факт е обаче, че именно вашият тим е един от най-пострадалите откъм контузени състезатели. Препъна ли това по някакъв начин амбициите ви за класиране и имали ли сте такива?

Любомир Ангелов: Наистина имаме много контузени състезатели и аз бих искал да им пожелая бързо възстановяване! Безспорно това оказа своето влияние върху класирането ни и върху духа в отбора. Имахме доста по-високи очаквания за този сезон, но нека бъдем реалисти, при това текучество на състезатели в отбора и силната конкуренция, шансовете ни за по-добро класиране бяха нереалистични.

Любомир АнгеловНАЛБ: Любов към играта ли е основната ви мотивация да сте част от цялата инициатива?

Любомир Ангелов: Разбира се! Баскетболът е един от най-красивите спортове и влезе ли в кръвта ти остава там за цял живот. Благодарности на целия екип на НАЛБ, че прави всичко по силите си да ни даде възможността да се състезаваме на такова ниво!

НАЛБ: През миналия сезон ти беше част от отбора на Лонекс и за втора пълна година наблюдаваш развитието на НАЛБ. Какви са впечатленията ти за напредъка на организацията?

Любомир Ангелов: Напредъкът е впечатляващ! Не е случайна появата на все повече доказали се състезатели в отборите, а мачовете стават все по-атрактивни за участници и публика. Всеотдайността на екипа на НАЛБ е заразителна и за всички нас е удоволствие да сме част от тази инициатива.

НАЛБ: Има ли нещо, което смяташ, че е добре да се промени в НАЛБ?

Любомир Ангелов: Както съм казал и преди, вървите в правилната посока. Продължавайте в същия дух и със същата енергия и НАЛБ ще надмине очакванията на всички. В тази връзка не мисля, че нещо трябва да се промени, а искам само да ви насърча да не се спирате пред неизбежните трудности и да продължавате да се развивате.

НАЛБ: Смяташ ли, че НАЛБ може да постигне една от основните си цели, а именно обединение на хората, които истински обичат баскетбола?

Любомир Ангелов: Моето лично мнение е че вече сте постигнали тази цел. Толкова много хора стават свидетели и участници в единствената легитимна аматьорска лига по баскетбол, че за мен това е безспорно.

Любомир АнгеловНАЛБ: Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Любомир Ангелов: Национално, а защо не и международно ниво. Разбирам, че това е изключително амбициозна задача от финансова и организационна гледна точка, но нека целите са високи. Аз смятам, че скоро интересът към НАЛБ и публиката ще се увеличат още повече, което неизбежно ще доведе и спонсори. Това ще открие съвсем нови перспективи за развитие на лигата.

НАЛБ: Благодарим много! Успех на теб и на целия ти отбор през настоящия сезон!

Любомир Ангелов: Благодаря за пожеланията и продължавайте да ни радвате в същия дух!

Благодарности на Любомир Ангелов за хубавите думи! Както споменаваме много често, ние наистина вярваме, че при работа в правилната посока, успехите не закъсняват. Ние също мечтаем за сериозно разширение, колкото и амбициозно да звучи това в момента. Пожелаваме успех както на Любо, така и на всички негови съотборници, а и на отбора на София Лайънс като цяло! Разбира се, пожелаваме и все по-пълна резервна скамейка и липса на каквито и да е контузии!