Любомир Праматаров: Желанието ни е да играем на финал, а защо не и да спечелим дивизията

374

Ръководителят на ТН Машини Любомир Праматаров даде интервю за официалния сайт на НАЛБ след края на първия полусезон в първенството. ТН Машини завърши първия полусезон на първото място в класирането на Трета дивизия с баланс от 11 победи и 2 загуби. Ето какво каза Праматаров относно представянето на тима си, бъдещите цели и организацията на мероприятията в НАЛБ:

– В разгара на сезона сме. Доволен ли си от представянето на отбора си до момента в кампанията?

– Завършихме на първо място в края на първия полусезон, така че е ясно, че поне от представянето си трябва да сме доволни. Играхме постоянно, доминирахме в нападение и това бяха основните причини за призовото ни място.

– Какви са целите пред тима ви до края на сезона?

– Бихме желали да играем минимум финал, а защо не и да победим в дивизията. За целта ще се опитаме да подобрим още повече играта си в защита, като запазим доброто си представяне в нападение от първия полусезон.

– Доволни ли сте от организацията в НАЛБ – както от непосредствената организация на мероприятията, така и от всички детайли, които вече са се превърнали в неизменна част от НАЛБ? Има ли елемент, който би искал да отбележиш специално?

– Фактът, че играем в първенствата на НАЛБ от близо 10 години е доказателство, че ни харесва организацията и всичко, свързано с нея. Бих изтъкнал един детайл, който ми се струва доста показателен – по време на разгара на COVID-19 кризата, с доста гъвкава политика и организация, НАЛБ съумя да запази всичките си отбори и да проведе по някакъв начин първенствата и турнирите – без да се отменят или анулират. А това за организации за аматьорски спорт е изключително трудно. Пожелаваме за в бъдеще посоката на развитие в това отношение да продължи да бъде само нагоре!

– Какво си пожелавате за новата година?

– Да сме здрави, да увеличим отбора с нови попълнения, да се забавляваме както винаги досега – на терена и извън него, да играем правилно и добре, а дали ще бъдем първи – няма значение.

– Какви са плановете за развитие на отбора? Макар и все още да е далече, какво да очакваме от тима ви през сезон 2023/2024?

– Най-важно за нас ще е да съхраним ядрото на отбора. Надяваме се да привлечем и нови състезатели. В последните години най-големият проблем се оказва събираемостта ни преди мач – надяваме се и си пожелаваме до края на сезона и през следващия да нямаме проблеми от такъв характер. И, разбира се, най-важното е и занапред да играем с желание и настроение, а успехите сами ще дойдат.