Малките-големи сред големите

522

Нели ВълковаНели Вълкова с нов материал за Националната аматьорска лига по баскетбол.

След като изразихме готовност да публикуваме творчеството на участници, фенове и приятели на НАЛБ, именно Вълкова е една от най-редовните, за което й благодарим!

ТУК можете да прочетете отново първия материал на Нели Вълкова за НАЛБ, а ТУК – втория, който представлява интервю с Мартин Механджиев.

Сега идеята на Нели е да запознае читателите ни по-отблизо с един от най-младите участници в НАЛБ, а именно Антонио Петров от Ботев 2012. Отново благодарности както на Нели Вълкова, така и на Антонио Петров! Публикуваме материала на Нели Вълкова без редакторска намеса от страна на НАЛБ:

След като взех интервю от Мартин Механджиев, се замислих за малките-големи. Малки на възраст, но големи играчи. Не вярвах, че има толкова млади играчи, които са навършили 18 години по време на редовния сезон или още не са навършили пълнолетие.

Такъв пример е Антонио Петров от отбора на Ботев 2012. Той съвсем наскоро навърши 19 години. Ето и нашето НеПринудено и НеСтандартно интервю:

Н: Здравей, Антонио! Как си? Учуден ли си, че днес сме тук и си говорим?

А: Здравей! Приятно съм изненадан от това интервю и с удоволствие ще отговоря на въпросите ти!

Антонио Венциславов Петров - 20140307Н: Разкажи ни повече за твоята страст към баскетбола. Как се запали? От колко време играеш?

А: Баскетболът за мен е цел, страст и начин на живот! Тренирам и играя от около 7 години.

Н: Как разбра за НАЛБ? Какво мислиш за идеята?

А: За НАЛБ разбрах от мъжкия отбор на Ботев 2012, в който вече играех. Мисля, че идеята за лига, в която все повече и повече хора могат да споделят страстта и любовта си към играта, няма как да е лоша. Организацията на НАЛБ е на много високо ниво и според мен по нищо не отстъпва на нашата професионална лига.

Н: Толкова си млад, а имаше честта да играеш срещу отбора на Стефан Георгиев – Торо. Какво беше за теб чувството да си там на игрището срещу шампиона на България?

А: Да играеш срещу шампиона на България е голяма чест и също така удоволствие, но когато играта започне, там – на игрището, шампион или не, трябва да играе, за да победи. Това ми харесва в баскетбола!

Н: В НАЛБ си от миналата година, как ви възприемат по-големите от вас в твоя отбор Ботев 2012? Става въпрос за теб, Петър Иванов и Петър Стефанов. „Разказват“ ли ви играта по време на тренировка или вие им показвате как го правят младите? (смее се)

А: Ами честно казано, не се оплакваме от по-големите, всеки помага с каквото може, за да подобряваме играта си. Относно „разказването на играта“ – трудничко им е, но опитът понякога си казва думата! (смее се)

Н: Забелязваме, че подобряваш формата си. Започна плахо сезона. Мислил ли си дали би се занимавал професионално с баскетбол? За кой отбор би играл? Представяш ли си се в НБА?

А: Тренирам усилено, за да се подобрявам, но в момента формата ми не е на 100% със сигурност. Относно професионална кариера – не искам да коментирам засега, работя по въпроса и се надявам на успешна реализация.

Антонио ПетровН: Освен отличното представяне през сезона, взе участие и в конкурса по забивки. Кога започна да забиваш? Доволен ли беше от своето представяне в конкурса?

А: Забивам от осми клас! Относно конкурса по забивки – не съм доволен от представянето си. Да кажем, че нямах късмет.

Н: А забиваш ли…мацки? Все пак аз съм от редовните зрители и чувам в публиката какво се случва като си на терена. (смее се)

А: Забивам и мацки (смее се), но сега имам сериозна приятелка!

Н: Освен с баскетбол, с какво друго се занимаваш? Намисли ли къде ще кандидатстваш?

А: В момента се стремя да отделям възможно най-много време на баскетбола и тренировките. Ще кандидатствам във Виена, но баскетболът ми е приоритет.

Антонио ПетровН: Добре, какво ще пожелаеш на своите фенки? Добре де, и на читателите на НАЛБ, на другите отбори, на НАЛБ?

А: Не знам колко са много „фенките“ ми, но се радвам, че ги има (смее се)! Пожелавам на НАЛБ да продължава да се развива, а на всички отбори пожелавам успешни плейофи!

Н: Много ти благодаря за това интервю, Антонио. На теб ти пожелавам едни безконтузни плейофи и успехи на матурите!