Мариян Иванов: НАЛБ е отлична организация

1172

За нас е истинско удоволствие да дадем думата на Мариян Иванов. Той е част от Националната аматьорска лига по баскетбол от сезон 2016/2017. Именно през сезон 2016/2017 е създаден отборът на Скравена, а Иванов е част от тима от самото му създаване до ден-днешен. През настоящия сезон 20-годишният състезател достигна до исторически бронзов медал в трета дивизия от първенството на НАЛБ заедно с тима на Скравена, а освен това отборът може да се похвали и с промоция в по-горната дивизия, където ще се състезава през сезон 2019/2020. Освен бронзов медал от трета дивизия от първенството на НАЛБ, Мариян Иванов има и друго значимо признание в кариерата си в НАЛБ. През сезон 2017/2018 е избран за четвърти най-прогресиращ състезател в НАЛБ след анкета сред феновете. Макар и да претърпя неприятна контузия в края на сезона, Мариян Иванов изигра ключова роля за успеха на Скравена. Той вече има 39 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 10.9 точки и 7.8 борби. Вижте как Мариян Иванов отговори на нашите въпроси, какво е желанието му за развитие на Скравена, а и какво мотивира представителите на Скравена да бъдат част от организацията на НАЛБ.

ТУК може да откриете повече информация относно първенството на НАЛБ през сезон 2019/2020ТУК пък ще откриете пълна информация за шампионата в трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019.

Ето какво сподели Мариян Иванов:

Здравей! Най-напред бихме искали да поздравим теб и целия отбор на Скравена за отличното представяне в първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019! Използваме възможността да благодарим и за спортсменския дух, който демонстрирахте по време на участието си в НАЛБ! За нас е чест, че сте част от НАЛБ!

Отборът на Скравена приключи участието си в първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 с бронзовите медали в трета дивизия. Исторически успех, който със сигурност ви е зарадвал и който беше отразен подобаващо в множество медии. Каква е равносметката ви от сезона?

Този сезон е най-успешният за нас! Равносметката ни от сезон 2018/2019 е отлична, бих поставил оценка 6+!

Продължавате участието си в НАЛБ и през сезон 2019/2020. Тогава вече ще се състезавате във втора дивизия от първенството на НАЛБ. Какви са очакванията ви за следващия сезон?

Това е голям успех за нас. Очаквам нови успехи още през следващия сезон във втора дивизия. Мисля, че имаме потенциал, за който още само загатваме и се надявам да го покажем във втора дивизия! Очаквам да сме в топ 6.

На 20 години вече имаш 3 сезона в НАЛБ зад гърба си. През настоящия сезон, както вече стана дума, заедно с тима си достигна до бронзовите медали в трета дивизия от първенството на НАЛБ. През сезон 2017/2018 пък завърши на четвърто място в анкетата за най-прогресиращ играч в НАЛБ. Какви са новите ти цели?

Тук дори мога да отбележа, че в нашия отбор аз съм най-малкият (смее се). Надявам се да се оправя първо от контузията, за да мога да помогна на момчетата другия сезон, а след това да се върна към формата си и да оправдая очакванията към мен.

Какво ви дава НАЛБ и какво ви мотивира да сте част от организацията вече толкова години?

НАЛБ е отлична организация! Условията за игра са отлични! Мотивира ни това, че има страхотна организация и нашият отбор има сцена, на която да се представи на ниво.

Вече имаш 39 мача в НАЛБ и записваш средни показатели от 10.9 точки и 7.8 борби, като бързо се утвърди като изключително сърцат състезател. За съжаление заради травма не успя да вземеш участие в заключителните двубои през настоящия сезон, но беше неотлъчно до отбора на Скравена. Вероятно е било неприятно да гледаш отстрани, но пък със сигурност историческият успех на тима те е направил много горд?

Да, аз съм много избухлив и постоянно жадувам за победата. Раздавам се максимално, за да спечели моят отбор. Травмите са част от спорта, но на мен ми се случва за втори път и затова е по-трудно възстановяването. Много съм щастлив, че моят отбор завърши с бронзовите медали. Момчетата се раздадоха на максимум и на полуфинала с Фантомс, а след това и в серията за трето място. Много съм доволен от отбора, защото аз се контузих точно на мач в плейофите и те казаха, че оттам нататък играят за мен. Горд съм с тях и се надявам от другия сезон да съм до тях на терена и да изпитваме удоволствие от играта заедно!

Освен да се забавляваш с любимата си игра, което определено показваш, че умееш заедно със съотборниците си, какви са амбициите ти за нови върхове в НАЛБ?

Амбицията ми е за нови върхове с отбора. Да станем шампиони – това е следващата ни цел на всички!

Как оценявате нивото на конкуренцията в НАЛБ и конкретно в шампионата в трета дивизия, който завърши наскоро?

Този сезон отборите в трета дивизия бяха доста силни и всички бяхме равностойни. Всеки можеше да победи всеки.

Какво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Въобще да не се чудят! НАЛБ е страхотна организация! Не се чудете, а идвайте да се забавляваме!

И за финал, какво ще пожелаеш на отборите, които участват в турнира за купата на НАЛБ и на тези, които продължават участието си в НАЛБ и през сезон 2019/2020?

Първо искам да им пожелая да са живи и здрави! Да няма контузии и най-добрият отбор да спечели купата!