Мартин Механджиев – избран сред най-изявените млади личности на България

1214

Мениджърът на Националната аматьорска лига по баскетбол Мартин Механджиев с поредно признание за приноса си към обществото, за качествата си, за упоритостта си и за всеотдайността си.

Механджиев е призьор в програмата на JCI Bulgaria „Най-изявените млади личности на България“ (The Outstanding Young Persons of Bulgaria – TOYP Bulgaria) за 2019 година.

JCI България е националната секция на международната неправителствена организация Junior Chamber International, обединяваща млади, амбициозни и активни хора от цял свят. Организацията развива проекти, свързани с бизнеса, социални и културни дейности, обучения, международни проекти.

Организацията е създадена през 1915 година в щата Мисури, САЩ и към момента има представителства в над 100 държави и над 200 000 членове. В организацията членуват хората с идеи и желание за развитие, за които инициативността не е просто дума и които се стремят да създават позитивна промяна в общността си.

Най-изявените млади личности (The Outstanding Young Persons – TOYP) е програма, която служи за формално признание на млади хора, които изпъкват в избрани 10 области на обществения живот, и са пример за най-добри качества на младите хора в света. Избраните победители на възраст между 18 и 40 години или са реализирали изключителни постижения, или са показали потенциал да постигнат такива. Обединяващата тема между всички отличени, на национално или международно ниво, е службата им в полза на човечеството и приносът им към създаването на положителна промяна в обществото.

Програмата цели всяка година да бъдат отличавани млади хора, които изпъкват с качествата си в избраните от тях области на развитие.

В България проектът води своето начало от 2015 година, когато за първи път са отличени Най-изявените млади личности на България.

Отличените за България в десет различни категории се избират от жури, съставено от утвърдени професионалисти и общественици, и автоматично получават правото да се състезават за признание на международно ниво – в програмата на JCI “Най-изявените млади личности на света”. Финалът на програмата се провежда всяка година по време на Световния конгрес на JCI.

Целта на програмата е да предостави национално признание на постиженията на младите българи, да допринесе за популяризирането на добрите примери и да служи като стимул за младите хора на България да насочат своята енергия за създаване на положителна промяна в обществото.

Сред повече от 70 номинации Мартин Механджиев е един от двамата млади българи, отличени в категория „Личностно развитие и/или постижение“. Журито остава силно впечатлено от дейността на Механджиев и от положителната промяна, която тя носи на обществото ни.

След оценката на журито е дадена възможност и всички желаещи да упражнят правото си на вот в социалните мрежи.

ТУК ще откриете информацията, с която Мартин Механджиев е представен:

Мартин Механджиев е полуфиналист в категория „ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ И/ИЛИ ПОСТИЖЕНИЕ“

Мартин Механджиев е създател и мениджър на Националната аматьорска лига по баскетбол – най-голямата и успешна баскетболна организация в България, а също така и най-успешната организация, занимаваща се с аматьорски спорт, в Европа.

НАЛБ е създадена през 2011 година с цел да развива и популяризира баскетбола в България. Въпреки многото препятствия, през които трябва да премине и огромния труд, който трябва да бъде вложен, Мартин Механджиев успява да изведе НАЛБ до нови и нови висини. От 6 отбора през 2011 г. в момента в асоциацията членуват над 60, което я прави най-голямата баскетболна организация в България. Желанието на Мартин Механджиев е да се работи по западен образец, който да бъде доразвит и така НАЛБ се превръща в „социален феномен“ – прозвище, дадено от медиите, както и в „най-бързо развиващата се спортна организация у нас“ – мнение отново на множество медии.

Каузата на НАЛБ има и своето мото – „От любов към играта!“, а невероятната социална насоченост извежда НАЛБ на едно от челните места в Европа, когато говорим за аматьорски спорт.

Благодарение на дейността на Мартин Механджиев хиляди хора у нас (професионалисти в други сфери) имат възможността да спортуват активно, да практикуват любимата си игра организирано и да бъдат част от организация, работеща по непознат за нашите географски ширини модел. Иновативните идеи на Мартин Механджиев са безброй, като НАЛБ участва и в десетки благотворителни кампании, а имиджа, който успява да си изгради откакто съществува, е впечатляващ.

Механджиев събира почти 500 гласа, като по този начин се нарежда на четвърто място сред всички отличени от журито (общо във всички категории), както и на първо в категория „Личностно развитие и/или постижение“. Много голяма част от участниците в НАЛБ дават своя вот, за да може НАЛБ да получи ново признание.

На вашето внимание представяме и 10-те категории, в които ежегодно JCI Bulgaria избира „Най-изявените млади личности на България“: „Бизнес, икономика и/или предприемачество“, „Политически, правни и/или държавни въпроси“, „Академично лидерство и/или постижение“, „Културно постижение“, „Морално лидерство и/или защита на околната среда“, „Принос към децата, световния мир и/или човешките права“, „Хуманитарно и/или доброволческо лидерство“, „Наука и/или технологично развитие“, „Личностно развитие и/или постижение“, „Иновация в медицината“.

Ето какво споделя Мартин Механджиев относно признанието:

„Благодаря за страхотната оценка! Благодаря, че доказани организации оценяват какво представлява НАЛБ! Благодаря за признанието за спорта и в частност за баскетбола, тъй като не е никак често срещано дейност, свързана въобще със спорта да получава подобни признания! Благодаря много и на всички приятели и съмишленици за гласовете! Благодаря специално и на хората от екипа на НАЛБ, и на участниците в НАЛБ! Тази подкрепа от страна на всички, които са част от НАЛБ, означава много за мен.“

По този начин Механджиев е удостоен с подобна чест за пореден път. През 2014 година е финалист в конкурса “Студент на годината”, организиран от Националното представителство на студентските съвети в България, като се класира в топ 3 в категория Спорт. През 2015 година става съавтор на учебник по спортен мениджмънт, иницииран, одобрен и утвърден от Министерството на младежта и спорта. Малко след това получава покана да изнесе първата си публична лекция в Националната спортна академия “Васил Левски”. През 2016 година Балканската академия на науките и културата го удостоява с високата титла доктор хонорис кауза за огромните му усилия в областта на спортния мениджмънт. През 2018 година е избран в селекцията “30 под 30” на Forbes30-те най-успешни българи под 30-годишна възраст за 2018 година: “хората, които променят България”. В началото на 2019 година е награден със специална диплома за отлично представяне в конкурса за най-добър млад мениджър у нас. През 2019 година е отличен и в инициативата на Дарик Радио „40 до 40“ – 40-те най-изявени личности до 40-годишна възраст, които работят упорито с интелект, идеи и сърце, допринасяйки за развитието на България и на обществото ни. През месец Май 2019 година Механджиев изнася и първата си лекция в чужбина – в едно от най-престижните международни училища в Италия. Това са само част от признанията, с които Мартин Механджиев може да се похвали. В профила му може да откриете и множество интервюта за престижни медии. ТУК може да откриете и повече информация за него.

От името на Националната аматьорска лига по баскетбол благодарим за честта и признанието, тъй като несъмнено те са за всички, които имат общо с НАЛБ! За пореден път организацията на НАЛБ е посочена като пример за правилно функционираща структура в името на обществото. Радваме се и че конкретно качеството на труда, непрестанните усилия, отдадеността и страстта на Мартин Механджиев, с които прави всичко във връзка с НАЛБ, са оценени подобаващо и напълно заслужено той получава поредно признание.