Мартин Милиев: НАЛБ заслужава да има сериозни спонсори

487

Мартин МилиевПродължава серията от интервюта с представители на вече записалите се отбори в Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2014/2015. До момента има официално записани 14 мъжки и 5 женски отбора (доста други са потвърдили участие, но неформално все още), а до края на записването остават малко повече от 10 дни. ТУК можете да прочетете повече относно записването за предстоящия сезон.

До момента сме представили отборите на Ботев 2012, Дефект, Блейдс и София Булс. От женските тимове пък сме ви запознали с Фриски. Предстоят още доста интервюта, но такива няма да бъдат вземани от представители на всеки един отбор, а само от хора, които все пак са се докоснали до лигата. Интервюта от новите участници ще бъдат взети по време на самия сезон, когато вече имат лични впечатления от НАЛБ.

Ред е на Мартин Милиев от Паляците да отговори на въпросите ни (интервютата не се взимат по реда на записване на отборите). „Паляците“ се превръщат в емблематичен отбор за НАЛБ, а Милиев е дългогодишен участник в лигата. Той ни разказа с какво е спечелен за каузата НАЛБ, какви са очакванията му за новия сезон, като разкри и тайни на стила „Паляците-баскетбол„. Вижте какво сподели Мартин:

НАЛБ: Здравей! Отборът на Паляците е един от сигурните участници в първенството на НАЛБ за предстоящия сезон. С какво НАЛБ ви спечели, за да вземете решението си толкова бързо, имайки предвид, че подадохте заявката си часове след като записването стартира?

Мартин Милиев: Решението да правим цирк в НАЛБ и през новия сезон дойде лесно. Въпреки сътресенията, екипът на НАЛБ успя да организира страхотно първенство, нивото на отборите беше солидно.

Още след малкия финал, всички бяхме единодушни, че искаме да запазим отбора и да играем заедно и през новия сезон.

ПаляцитеНАЛБ: През последния сезон отборът на Паляците завърши на трето място в първенството на НАЛБ. Демонстрирахте изключително силно изразен отборен дух. Неслучайно се появи „терминът” „Паляците-баскетбол”. Какви са целите ви за предстоящия сезон?

Мартин Милиев: Отново се целим в челните места, но мисля, че по-важно е да запазим стила „Паляците-баскетбол”, духа и динамиката в отбора.

Всъщност истинският успех за нас беше изграждането и налагането на „Паляците-баскетбол”, бронзовият медал беше само формалното признание за усилията ни. С Боян Гагов и другите „паляци“ имахме споделена визия относно това как трябва да изглежда и да играе един отбор в аматьорска лига – като индивидуални качества и цялостна концепция. В интерес на истината, мисля, че сме един от малкото отбори в лигата, които не тренират заедно и често се виждат само на официалните мачове. 🙂

НАЛБ: Нещо по „специалността” ти – достигна ли НАЛБ етапа, в който има всичко необходимо за сериозен спонсор?

Мартин Милиев: Да, след като проблемът със залата (преминаването в Овергаз Арена – б.р.) беше решен и при наличието на над 12 отбора, които искат да участват в новия сезон, НАЛБ заслужава да има сериозни спонсори.

Но за да се случи това, трябва да се продължава с работата върху имиджа на лигата, както в интернет пространството, така и извън него.

НАЛБ: За трети сезон ще се състезаваш в НАЛБ и си добре запознат с развитието на лигата. Смяташ ли, че една от големите цели пред НАЛБ, а именно обединение на хората , които истински обичат баскетбола, е постижима? Или винаги ще има някой, който да опитва да попречи?

Мартин Милиев: Да, през изминалия сезон НАЛБ наистина успя да създаде една баскетболна общност. Всички отбори вече се познаваме и контактите ни не се ограничават само до мачовете от лигата.

Търсене на организиран баскетбол на аматьорско/полуаматьорско ниво в страната има. Ако НАЛБ продължи да работи така професионално, лесно ще постигне целите си.

НАЛБ: Как намираш нивото в НАЛБ?

Мартин Милиев: Нивото определено е високо. Дори отбор като Лъвовете, който беше сформиран от непознати играчи преди самото начало на сезона, се представи супер силно и ще участва и през новия сезон.

НАЛБ: Има ли нещо в НАЛБ, което мислиш, че би било добре да се промени?

Мартин Милиев: На този етап НАЛБ е отлично организирана лига, но аматьорският дух на лигата трябва да се запази. За съжаление, при това състояние на професионалния баскетбол в България, НАЛБ може да стане пристан за неуспели професионалисти и има риск това да навреди на качеството и удоволствието от мачовете.

НАЛБ: Какви перспективи виждаш пред НАЛБ?

Мартин Милиев: Още отбори и няколко дивизии, съобразени с възможностите на отборите.

Мартин МилиевНАЛБ: Благодарим много! Успех на теб и на целия ти отбор през следващия сезон!

Мартин Милиев: Благодаря на целия екип на НАЛБ за усилията, които полагат за организирането на лигата.

Благодарим на Мартин Милиев за отличната оценка, която поставя за работата ни! Надяваме се, че времето ни за сериозни спонсори наистина ще дойде съвсем скоро. Надяваме се и тази баскетболна общност, за която говори Мартин, да се разширява все повече. Ще направим каквото зависи от нас. Пожелаваме успех както на Мартин Милиев, така и на неговите съотборници, а и на отбора на Паляците като цяло!