Мартин Палашев: Искаме да се забавляваме и да вземем още няколко победи

543

Ръководителят на Мечките Мартин Палашев даде интервю за официалния сайт на НАЛБ след края на първия полусезон в първенството. Тимът на Мечките завърши първия полусезон на 13-ото място в класирането на Трета дивизия с баланс от 2 победи и 11 загуби. Ето какво каза Палашев относно представянето на тима си, бъдещите цели и организацията на мероприятията в НАЛБ:

– В разгара на сезона сме. Доволен ли си от представянето на отбора си до момента в кампанията?

– До момента с момчетата в отбора не сме доволни. Имахме мачове, които можехме да изиграем по друг начин и да се представим по-добре и да имаме шанс да спечелим, но на моменти емоциите много ни повлияха. Успеем ли да премахнем това и да не допускаме големи спадове в играта си, мисля, че можем да сме конкурентни на почти всеки в дивизията.

– Какви са целите пред тима ви до края на сезона?

– Искаме да заиграем повече като отбор, тъй като сме на едно ниво и нямаме някой изявен играч, на когото да разчитаме да носи отбора на гърба си. Искаме да се забавляваме повече и да вземем още няколко победи, които да повдигнат самочувствието ни и да започнем ударно следващия сезон.

– Доволни ли сте от организацията в НАЛБ – както от непосредствената организация на мероприятията, така и от всички детайли, които вече са се превърнали в неизменна част от НАЛБ? Има ли елемент, който би искал да отбележиш специално?

– От НАЛБ сме доволни и винаги сме били доволни – още от създаването на отбора през 2015 година. Именно затова продължаваме да сме неизменна част от организацията. Мисля, че се справяте страхотно от самото начало. Този сезон виждам и доста голямо развитие в социалните мрежи. Вървите в правилната посока. Открих доста приятели. Мисля, че това е най-големият плюс на организацията – създаването на нови запознанства и помагането на хората да споделят хубави емоции чрез баскетбола.

– Какво си пожелавате за новата година?

– За новата година си пожелаваме на първо място здраве, успехи в личен план и щастливи моменти на терена. Този сезон имаме вече татко в отбора и очакваме още един до края. На тях пожелавам да успеят да предадат любовта към любимата игра.

– Какви са плановете за развитие на отбора? Макар и все още да е далече, какво да очакваме от тима ви през сезон 2023/2024?

– За следващия сезон искаме най-вече да си запазим колектива и да добавим играчи, които ще могат да помогнат за по-добро класиране. През последните три сезона отборът не се представя на добро ниво, така че главната цел ще е да играем за първите места.