Медиите: MASURSKI възпя баскетбола в новата си песен „От любов към играта! (НАЛБ)“

297

Много разпознаваеми медии – както за спорт, така и за музика отделиха специално внимание на песента на НАЛБ, за която може да откриете пълна информация ТУК. Ето и някои от тях: 359hiphopТУК; Sportal.bgТУК; PlovdivglasТУК; Zavedime.netТУК и други. Благодарим на всички за вниманието! Сега ви представяме и текста в медиите:

Песента е по повод десетгодишния юбилей на Националната аматьорска лига по баскетбол

Организацията на НАЛБ е създадена през 2011 година (www.nalb.bg), а пътят, през който преминава в първите си 10 години, вдъхновява не само любителите на играта с оранжева топка. Той е показателен за това колко е трудно една частна инициатива да просъществува в българската действителност.

Именно това са първите думи и на Николай Георгиев – MASURSKI след появата на песента на бял свят: „Само, който е дръзнал да направи нещо свое в тази наша реалност и да го поддържа години наред знае цената на съществуването!“.

Амбицията на Мартин Механджиев – председател на НАЛБ и продуцент на песента – е чрез песента и въобще чрез пътя на организацията да бъдат мотивирани все повече хора да се борят за мечтите си, да не се примиряват с несправедливостите и да живеят достойно, преследвайки идеалите си.

Заглавието на песента е мотото на НАЛБ – „От любов към играта!“ и разкрива именно това, че с отдаденост, непрестанно желание за усъвършенстване, непринудена любов към това, което правиш, професионализъм, целеустременост, вложени много страст и безкрайно много мисъл, то всичко може да бъде постигнато – независимо от скептиците, независимо от препятствията и независимо от неблагоприятните условия в България.

Всички тези усилия да се създаде оазис за привържениците на баскетбола срещат много поддръжници. Един от тях е именно MASURSKI, който е инициатор на идеята за песента. По-конкретно до голяма степен песента е вдъхновена от този материал на Мартин Механджиев, посветен на юбилея на организацията: Just a ball and a dream..

И докато отвъд океана често можем да се насладим на песни, посветени на баскетбола, то в България това не е така. А дори да не сте фенове на спорта, то определено има какво да откриете за себе си тук.

Линк към песента: https://www.youtube.com/watch?v=r79rIBcjL4Y