Механджиев – MVP на първия кръг

671

Мартин МеханджиевСлед изиграването на всички срещи от първия кръг, за най-полезен състезател беше избран Мартин Механджиев от отбора на Блейдс. Механджиев ще получи наградата си преди мача на отбора му от втория кръг.

Изборът за MVP на кръга пада върху състезател от отбор-победител, като от коефициента на състезателя се вади разликата, с която отборът му бие (за да може винаги отборите на призьорите да са спечелили равностойни мачове). Примерът със състезателя, който печели, е следният: Коефициент на Механджиев – 29, Блейдс бие Паляците с 5 точки разлика и по този начин Механджиев има 24 точки за класацията. Втори с 22 точки се нареди Михаил Гицов от Лонекс, а съотборникът му Христо Попов допълва топ 3 с 20 точки.

Най-голям коефициент в кръга (на базата на статистиките от двубоите, а не на класацията за най-полезен състезател на кръга) има Александър Войнов от Локомотив – 39. Любомир Кочев от Олд Таймърс е с 34, Станислав Иванов от Локомотив – с 32, а Мартин Механджиев от Блейдс е с 29.

Най-резултатен в кръга стана Георги Георгиев от Локомотив с 30 точки, а на второ място се нареди Мартин Механджиев от Блейдс с 27. Любомир Кочев от Олд Таймърс вкара 26.

Най-добър борец на кръга стана Станислав Иванов от Локомотив с 16 борби, втори остана Джордже Даскалович от Лъвовете с 15, а с 12 на трето място са Христо Владимиров от Паляците, Ярослав Тотев от София Булс и Живко Радевски от Хелга.

С най-много асистенции е Александър Войнов от Локомотив – 11. На второ място са Георги Брестнички от Хелга и Христо Христов от Лъвовете с по 9.

С най-много откраднати топки е отново Александър Войнов от Локомотив – 5. След него са Георги Брестнички от Хелга и Любомир Кочев от Олд Таймърс с по 4.

С най-много чадъри (по 2) има петима състезатели – Христо Владимиров и Асен Милушев от Паляците, Любомир Кочев от Олд Таймърс, Владимир Николов от Лъвовете и Стефан Илиев от Лонекс.

ТУК можете да видите всички резултати от кръга, като на същото място ще намерите и статистиката от всеки един двубой.

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG.