Миленков – MVP на 13-ия кръг

673

Антон МиленковСлед изиграването на всички срещи от тринадесетия кръг, за най-полезен състезател беше избран Антон Миленков от отбора на Хелга. Миленков ще получи наградата си преди мача на отбора си от четиринадесетия кръг.

Изборът за MVP на кръга пада върху състезател от отбор-победител, като от коефициента на състезателя се вади разликата, с която отборът му бие (за да може винаги отборите на призьорите да са спечелили равностойни мачове). За този кръг най-много точки за класацията събра Антон Миленков от отбора на Хелга. Той постигна коефициент от 29, а отборът му победи Паляците с 15 точки разлика и така Миленков е с 14 точки за класацията. Втори остана Мартин Механджиев от Блейдс, който постигна коефициент от 24, а отборът му победи Лъвовете с 11 точки разлика и така Механджиев събра 13 точки за класацията. На трето място остана Димитър Христов от Блейдс с коефициент от 18 и 7 точки за класацията.

Най-голям коефициент в кръга (на базата на статистиките от двубоите, а не на класацията за най-полезен състезател на кръга) има Валентин Голчев от Олд Таймърс – 32. След него е Пьотр Коляев от Зелените с 31, а трети е Антон Миленков от Хелга с 29. На четвъртото място с по 27 са състезателите на Олд Таймърс Михаил Димитров и Васил Голов.

Най-резултатен в кръга стана Валентин Голчев от Олд Таймърс с 28 точки. Пьотр Коляев от Зелените е с 25. С 23 е Христо Христов от Лъвовете, а на четвъртото място с по 20 са Мартин Механджиев от Блейдс, Емануил Никос от Дървоядите и Антон Миленков от Хелга.

Най-добри борци на кръга са Джордже Даскалович от Лъвовете, Борислав Лашев от Пейпър Кор Костенец и Михаил Димитров от Олд Таймърс с по 16 овладени топки под двата коша. С по 15 борби са Асен Милушев от Паляците и Добри Гатев от Зелените.

С най-много асистенции в кръга е Васил Голов от Олд Таймърс – 8. С по 6 са Димитър Христов от Блейдс и Емануил Никос от Дървоядите. С по 5 асистенции пък са Мартин Механджиев от Блейдс, Светослав Петров от Зелените и Никола Караолис от Лонекс.

С най-много откраднати топки са Георги Вачев от Блейдс, Мартин Механджиев от Блейдс, Владимир Груев от Дървоядите и Светослав Петров от Зелените, като всички те имат по 4 откраднати топки.

С най-много чадъри е Борислав Лашев от Пейпър Кор Костенец – 3. С по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели са Георги Вачев от Блейдс, Радослав Донев от Дървоядите, Иван Вачков от Лонекс, Антон Миленков от Хелга и Георги Дангалаков от Хелга.

Петър ИвановНай-полезният състезател за дванадесетия кръг Петър Иванов от Хелга пък получи наградата си.

ТУК можете да видите всички резултати от кръга, като на същото място ще намерите и статистиката от всеки един двубой.

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG.

Отново в страницата на НАЛБ във Фейсбук вече можете да се наслаждавате и на клипове от срещите в НАЛБ, и по-конкретно на buzzer beaters (успешни стрелби в последните секунди на някоя от частите).

Петър МариновДжордже ДаскаловичНе пропускайте и интересните игри с награди (луксозни шапки, осигурени от New Era) в страницата на НАЛБ във Фейсбук, за да можете да се чувствате като последните победители – Петър Маринов и Джордже Даскалович.