Милушев – MVP на петия кръг

741

Асен МилушевСлед изиграването на всички срещи от петия кръг, за най-полезен състезател беше избран Асен Милушев от отбора на Паляците. Милушев ще получи наградата си преди мача на отбора му от шестия кръг.

Изборът за MVP на кръга пада върху състезател от отбор-победител, като от коефициента на състезателя се вади разликата, с която отборът му бие (за да може винаги отборите на призьорите да са спечелили равностойни мачове). Примерът със състезателя, който печели, е следният: Коефициент на Милушев – 34, отборът на Паляците бие Крейзи Малакес с 8 точки разлика и по този начин Милушев има 26 точки за класацията. Втори със 17 точки се нареди Мартин Механджиев от Блейдс (коефициент – 29, Блейдс бие Хелга с 12 точки разлика), а Алберт Черногоров от Дървоядите допълва топ 3 с 14 точки (коефициент – 19, а отборът му бие Пейпър Кор Костенец с 5 точки разлика).

Най-голям коефициент в кръга (на базата на статистиките от двубоите, а не на класацията за най-полезен състезател на кръга) има Димитър Станиславов от Локомотив – 37. Асен Милушев от Паляците е с 34. С 31 е Антон Миленков от Хелга. Георги Георгиев от Локомотив е четвърти с коефициент от 30, а Мартин Механджиев от Блейдс допълва топ 5 с 29.

Най-резултатни в кръга станаха Атанасиос Моногенис от Пейпър Кор Костенец и Антон Миленков от Хелга с по 24 точки. Веднага след тях е Васил Голов от Олд Таймърс с 23.

Най-добър борец на кръга стана Михаил Димитров от Олд Таймърс с 19 борби. Втори е Джордже Даскалович от Лъвовете със 17. Станислав Иванов от Локомотив е с 15, а веднага след това се нарежда и Борислав Лашев от Пейпър Кор Костенец с 14.

С най-много асистенции са Валентин Голчев от Олд Таймърс и Пламен Димитров от София Булс – с по 7 завършващи подавания. След тях с по 5 са трима състезатели – Мартин Механджиев и Димитър Христов от Блейдс, както и Василис Цамцукакис от Крейзи Малакес.

С най-много откраднати топки (по 6) са Мартин Механджиев от Блейдс и Николай Иванов от Локомотив. На трето място е Благовест Русев от Пейпър Кор Костенец – с 5 откраднати топки.

С най-много чадъри безапелационно е Петко Гатев от Зелените, който има 5 блокирани стрелби. С по 2 чадъра са Иван Ангелов от Блейдс, Антон Миленков от Хелга, Василис Цамцукакис от Крейзи Малакес, Недялко Миладинов от Пейпър Кор Костенец, Георги Георгиев от Локомотив и Николай Иванов от Локомотив.

Любомир КочевНай-полезният състезател за четвъртия кръг Любомир Кочев от Олд Таймърс пък получи наградата си.

ТУК можете да видите всички резултати от кръга, като на същото място ще намерите и статистиката от всеки един двубой.

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG.