Михаил Захариев: Започваме втория полусезон още по-оптимистично заредени

402

Ръководителят на Фактор Михаил Захариев даде интервю за официалния сайт на НАЛБ след края на първия полусезон в първенството. Фактор завърши първия полусезон на шестото място в класирането на Първа дивизия с баланс от 3 победи и 9 загуби. Ето какво каза Захариев относно представянето на тима си, бъдещите цели и организацията на мероприятията в НАЛБ:

– В разгара на сезона сме. Доволен ли си от представянето на отбора си до момента в кампанията?

– За нас сезонът започна неочаквано трудно с контузени и непредвидено ангажирани състезатели, но като че ли това ни мотивира и сплоти, за да успеем да запазим духа в отбора въпреки колебливото начало. Вторият полусезон започваме още по-оптимистично заредени, тъй като състезателите, които се присъединиха към нас, са с много сериозен потенциал и желание да се сработят с нас.

– Какви са целите пред тима ви до края на сезона?

– Ако трябва да си поставим измерими цели, то участие на полуфинал би било много добро постижение за сезона, но във всички случаи сезонът за нас ще бъде успешен, тъй като отборът ни претърпява трансформация и развитие в различни направления, което със сигурност ще се отрази положително и на резултатите ни.

– Доволни ли сте от организацията в НАЛБ – както от непосредствената организация на мероприятията, така и от всички детайли, които вече са се превърнали в неизменна част от НАЛБ? Има ли елемент, който би искал да отбележиш специално?

– Организацията в НАЛБ за толкова години претърпя израстване и според мен успешно се балансира между строгите принципи и гъвкавостта. Трудните 2-3 сезона може би също се оказаха фактор за приоритизиране на някои основни направления, за сметка на други. Пожелавам в скоро време видеоотразяването, както и всички цели, които НАЛБ е поставила пред себе си, да се осъществят в желаното направление.

– Какво си пожелавате за новата година?

– За новата година пожелавам на всички състезатели да бъдат здрави и доволни от себе си.

– Какви са плановете за развитие на отбора? Макар и все още да е далече, какво да очакваме от тима ви през сезон 2023/2024?

– През следващия сезон очакваме да картотекираме още няколко състезатели, които нямаха възможност да се включат на полусезона. Целта е да затвърдим вече устойчивото си ядро и на тази основа да изграждаме все по-конкурентен състав.