Михаил Захариев: НАЛБ ще успее да привлече още фенове на любимия ни спорт

423

Михаил ЗахариевЗаписването за сезон 2014/2015 официално приключи, но ние продължаваме да ви запознаваме с участниците в предстоящата кампания. ТУК можете да видите списък с всички записали се отбори.

До момента сме ви запознали с мъжките отбори на Ботев 2012, Дефект, Блейдс, София Булс, Паляците, Костенец, Лъвовете, Дървоядите, както и с женските Фриски и Шаркс.

Ред е на София Хоукс и приелия основните организаторски функции в тима Михаил Захариев (интервюта не се взимат в реда на записване, а и се взимат само с хора, които по някакъв начин са се докоснали до НАЛБ вече). Един отбор, събран изцяло във Фейсбук. От напълно непознати хора. Мотивирани от едно нещо – „От любов към играта!“. Захариев ни разказа как започва всичко, как НАЛБ печели София Хоукс за каузата, както и какви са очакванията му за предстоящата кампания. Вижте какво сподели той:

НАЛБ: Здравей! Отборът на София Хоукс е един от сигурните участници в първенството на НАЛБ за предстоящия сезон. Подадохте заявка месец и половина преди крайния срок, а при създаването на отбора отделните състезатели дори не се познавахте. С какво каузата НАЛБ ви спечели?

Михаил Захариев (отдясно на снимката): Здравейте! Първо бих искал да Ви благодаря, тъй като ние се запознахме и съществуваме благодарение на НАЛБ. Лигата ни спечели с професионалното си отношение, начин на работа, организация и развитие, въпреки че е насочена към интересите на непрофесионални състезатели, каквито сме ние.

НАЛБ: Отборът на София Хоукс беше създаден благодарение на страницата на НАЛБ във Фейсбук. През изминалия сезон имаше два такива отбора, които в началото на сезона бяха съставени от непознати хора, а след това се представяха все по-добре и по-добре. Какви са вашите цели за предстоящата кампания?

Михаил Захариев: Първоначално желанието ни е да се сработим като отбор, а след края на есенния полусезон, вярвам, че ще можем да бъдем много по-конкретни в целите и очакванията си. Самото сформиране на София Хоукс и включването ни в НАЛБ за предстоящия сезон считам за основната и най-важна цел, която успяхме да постигнем на този етап.

София ХоуксНАЛБ: Откакто е създаден отборът на София Хоукс, а и преди това, ти демонстрираш отлични организаторски способности и си един от двигателите на тима в организационно отношение. Какво те мотивира?

Михаил Захариев: На първо място ще използвам момента да благодаря на Мартин Механджиев, който ме покани да се заема с организационните задачи, свързани с отбора ни!

Не е тайна, че както в професионален план, така и отдавайки се на хобито си, организаторската работа ми допада и ме привлича, но нека не звучи клиширано, ако кажа, че основната мотивация за мен и съотборниците ми е ЛЮБОВТА КЪМ ИГРАТА!

НАЛБ: Смяташ ли, че НАЛБ ще успее да постигне една от основните си цели, а именно да се превърне в обединител на всички хора, които изпитват истинска любов към играта? Или винаги ще се намира някой, който да опитва да пречи?

Михаил Захариев: Смятам не само, че НАЛБ ще постигне тази своя цел, а дори ще  успее да привлече още фенове на любимия ни спорт.

Относно факторите, които ни пречат – нека погледнем на тях като на фактори, които ни помагат да бъдем все по-борбени и по-силни. И все пак – щом някой се опитва да пречи на НАЛБ, значи НАЛБ се развива повече от добре!

НАЛБ: До момента не си участвал в НАЛБ, но имаш приятели в лигата и си гледал доста двубои. Как намираш нивото в НАЛБ?

Михаил Захариев: НАЛБ е на толкова добро ниво в организационен план, откъм съдийство, условия за провеждане на мачовете и разнообразие в турнири и състезания, че е странно защо отборите не са съставени изцяло от професионалисти, сравнявайки с други лиги, федерации и първенства в страната.

НАЛБ: Има ли нещо в НАЛБ, което мислиш, че би било добре да се промени?

Михаил Захариев: Име нещо, което мисля, че НЕ трябва да се променя и това е НАЛБ да спре да се развива и да поставя нови и нови цели пред себе си.

Това, което бих искал да видя в дългосрочен план в НАЛБ, е масов интерес от гледна точка на участници, на посетители, на медии и съответно на спонсори. В не малко други държави можем да открием примери с реализирани, работещи и развиващи се подобни спортни инициативи и сдружения.

НАЛБ: Благодарим много! Успех на теб и на целия ти отбор през следващия сезон!

Михаил Захариев: Аз също благодаря за вниманието. Убеден съм, че ни очакват много приятни моменти заедно, съпътствани от не по-малко спортна злоба. 🙂

Благодарим много на Михаил Захариев за положителната оценка за работата ни! Много ще се радваме дейността ни да „запалва“ все повече и повече хора, които да заобичат баскетбола. Пожелаваме успех както на Михаил, така и на всички негови съотборници, а и на отбора на София Хоукс като цяло!