Моногенис – MVP на седмия кръг, Механджиев с рекорд

535

Атанасиос МоногенисСлед изиграването на всички срещи от седмия кръг, за най-полезен състезател беше избран Атанасиос Моногенис от отбора на Пейпър Кор Костенец. Моногенис ще получи наградата си преди мача на отбора му от осмия кръг.

Изборът за MVP на кръга пада върху състезател от отбор-победител, като от коефициента на състезателя се вади разликата, с която отборът му бие (за да може винаги отборите на призьорите да са спечелили равностойни мачове). За този кръг най-много точки за класацията събра Мартин Механджиев от Блейдс, но той вече е печелил подобна награда, а политиката на НАЛБ и на партньорите от Airball, които осигуряват наградите за MVP на кръга, е тази награда да достигне до максимално много хора и затова изборът не падна върху Мартин Механджиев (който стана най-полезен състезател на първия кръг, а след това събра най-много точки и за четвъртия кръг). Примерът с Механджиев е следният: Коефициент на Механджиев – 47, Блейдс бие Зелените с 26 точки разлика и по този начин Механджиев има 21 точки за класацията.

Примерът със състезателя, който печели, е следният: Коефициент на Моногенис – 26, отборът на Пейпър Кор Костенец бие София Булс с 9 точки разлика и по този начин Моногенис има 17 точки за класацията. Христо Владимиров от Паляците има коефициент от 36, а отборът му бие Дървоядите с 19 точки разлика и по този начин Владимиров също има 17 точки за класацията и в случая при избора за MVP на кръга надделя по-трудната победа на Пейпър Кор Костенец.

Мартин МеханджиевИнтересен факт е, че Мартин Механджиев постигна коефициент от 47 в този кръг, с което подобри рекорда за най-висок коефициент, постигнат от състезател в даден мач. Димитър Станиславов от Локомотив се нарежда на второто вече място с коефициент от 42, а третото място е за Цветан Михайлов от София Булс, както и отново за Мартин Механджиев от Блейдс с коефициент от по 41. До момента през сезона само тези трима състезатели (Механджиев два пъти) са преминавали коефициент от 40.

Най-голям коефициент в кръга (на базата на статистиките от двубоите, а не на класацията за най-полезен състезател на кръга) има Мартин Механджиев от Блейдс – 47. След него е Христо Владимиров от Паляците с 36, след което се нарежда и Георги Брестнички от Хелга с 32. Георги Георгиев от Локомотив е с 30.

Най-резултатни в кръга станаха Георги Георгиев от Локомотив и Васил Голов от Олд Таймърс с по 27 точки, а след тях са Мартин Механджиев от Блейдс и Атанасиос Моногенис от Пейпър Кор Костенец с по 25.

Най-добри борци на кръга станаха Мартин Механджиев от Блейдс и Джордже Даскалович от Лъвовете с по 20 борби. Топ 3 допълва Ярослав Тотев от София Булс с 18 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга са отново Мартин Механджиев от Блейдс, заедно с Василис Цамцукакис от Крейзи Малакес и Георги Брестнички от Хелга, като тримата имат по 7 завършващи паса. След тях е Валентин Голчев от Олд Таймърс с 6 асистенции.

С най-много откраднати топки е Василис Цамцукакис от Крейзи Малакес с 5. На второ място с по 4 са: Димитър Христов от Блейдс, Петко Гатев и Светослав Петров от Зелените, Момчил Чекърски от Лонекс и Георги Романов от Дървоядите.

С най-много чадъри (2) е Борислав Лашев от Пейпър Кор Костенец. Никой друг състезател не успя да блокира повече от 1 изстрел на противников състезател в този кръг.

Валентин ГолчевНай-полезният състезател за шестия кръг Валентин Голчев от Олд Таймърс пък получи наградата си.

ТУК можете да видите всички резултати от кръга, като на същото място ще намерите и статистиката от всеки един двубой.

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG.