НАЛБ в нова зала

8976

От сезон 2021/2022 мероприятията на Националната аматьорска лига по баскетбол ще се провеждат приоритетно в нова зала.

Залата се намира във Военната академия „Георги С. Раковски“ и носи името Winbet Sport & Event Centre (Уинбет Арена).

Причината за промяната е свързана с драстично завишените финансови изисквания от страна на мениджмънта на Овергаз Арена. Тази промяна в условията на практика направи съвместната дейност занапред напълно непосилна от наша страна. Използваме възможността да благодарим на Овергаз Арена за дългогодишното сътрудничество!

Имайки предвид тежките времена, през които все още преминаваме, за нас е радващо, че съумяхме да намерим решение в съществуващите възможности, с които разполагаме, за да няма допълнително финансово натоварване за когото и да е.

Също така бихме искали да благодарим искрено на ръководителите на отборите, които вече са заявили участие за първенството на НАЛБ през сезон 2021/2022! Те са в пълно течение с всичко случващо се във връзка с фактите, изложени в настоящия материал, като през последните дни голяма част от ръководителите успяха да намерят време и да видят на живо залата, за да придобият и лични впечатления. На този етап отзивите са изключително положителни, което няма как да не ни радва. Благодарим, че за пореден път показахме, че действаме и мислим изцяло в една посока!

Военната академия „Георги С. Раковски“ се намира на адрес: град София, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ № 82. Входът за залата обаче е от улица „Хан Омуртаг“ № 42.

Залата се намира на изключително комуникативно място в центъра на София, като трябва да отбележим и че всички участници в НАЛБ ще имат достъп до безплатния паркинг на спортната зала. Той разполага със стотици места, така че за тези, които ще се придвижват с лични превозни средства ще бъде налице и това удобство.

Уинбет Арена е реновирана през последните 2 години, както може да се ориентирате и от снимките в настоящия материал. Трябва да отбележим специално и чисто новата настилка.

В комплекса, намиращ се в близост до парка на Военната академия „Георги С. Раковски“, е предвидено да се създаде спортен оазис, включващ освен залата, която от НАЛБ ще използваме, тенис кортове и футболни игрища. ТУК може да откриете Фейсбук страницата на спортния комплекс.

В Уинбет Арена все още има довършителни дейности, но имаме уверение, че абсолютно всичко необходимо за старта на сезона в НАЛБ ще бъде налично.

Залата разполага с 2 баскетболни игрища със стандартни размери, които са на достатъчно разстояние едно от друго, а и ще бъдат отделени от допълнителна преграда.

Уинбет Арена ще бъде на разположение на НАЛБ всяка делнична вечер от 20:00 часа, както и по цял ден през уикендите.

Всичко това означава, че ще може да има оптимизация и откъм часове на немалка част от двубоите спрямо последните години.

Едно от двете игрища, за които става дума по-горе, ще се използва за официалните двубои, а другото ще може да се използва за тренировки.

Знаем, че доста от отборите изпитват затруднения и срещат куп проблеми в организирането на тренировъчния си процес. Затова от НАЛБ сме запазили и двете игрища всяка делнична вечер от 20:00 часа, както и през уикендите.

От НАЛБ ще се ангажираме с менажирането и на игрището за тренировки, като основната цел е това да спомогне за по-лесната организация и на тренировъчния процес за отборите. Отборите от НАЛБ ще бъдат с изключително предимство спрямо всички други желаещи по отношение на възможността, а също така ще могат да се възползват и от преференциални условия. Те ще могат да тренират и с топки Spalding TF 1000, осигурени от НАЛБ – с каквито ще се играят двубоите в НАЛБ и през следващия сезон. Всички тези допълнителни удобства за членовете на НАЛБ бяха договорени с управата на залата във връзка със стартиращото ни партньорство.

За всякаква допълнителна информация във връзка с тренировки или каквото и да е относно новия сезон може да се свържете с нас чрез някой от методите, описани в секцията с Контакти. При желание от страна на участници да им презентираме условията в залата и на място, отново молим да се свържете с нас.

Използваме възможността да напомним и че записването за нови отбори в първенството на НАЛБ за сезон 2021/2022 е в разгара си. ТУК може да откриете повече информация по въпроса.

Още веднъж изказваме сърдечни благодарности на всички, които бяха и продължават да бъдат съпричастни с всичко, описано по-горе!

Надяваме се, че ни очаква дългосрочно и ползотворно партньорство.

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ