НАЛБ в очите на Нели Вълкова

645

Нели ВълковаСлед като Александър Сотиров ни изпрати своя анализ и своята класация за най-полезен състезател на редовния сезон (ТУК), Нели Вълкова ни зарадва със свой материал за Националната аматьорска лига по баскетбол. Тя е един от най-редовните фенове, които присъстват в залата, а в началото на сезона помагаше организационно на отбора на Вълците. Припомняме, че сме готови да публикуваме материалите на всички, които ни изпратят такива. А сега вижте какво ни изпрати Нели Вълкова:

Страхотен сезон! Уникални мачове! Организация на високо ниво! Това е НАЛБ през сезон 2014/2015.

Предни сезони не съм гледала и не съм следяла. Тази година научих за НАЛБ от приятел и вече ваш играч – Велико Минков (Вълците). Реших да му помагам в началото за организацията около отбора и мислех, че това ще е всичко от моя страна. Да, ама не! Желанието да бъда част от този отбор, а именно Вълците, беше огромно. А аз съм Нели Вълкова, приятно ми е! Така тръгна и всичко в отбора. Събрани в социалната мрежа Фейсбук, те се сплотиха около идеята НАЛБ – от любов към играта!

Кръг след кръг! Посещение на много мачове. Стараех се да не пропускам мач на Вълците, а впоследствие и на Кучетата от Младост. Започнах да следя доста отбори. Прекарвах по цял ден в залата и не ми омръзваше или писваше. Гледах мач след мач. Кой доминира в даден отбор, кой как играе.

Кучетата от МладостОпределено във всеки един отбор има изпъкваща фигура. Но има отбор, в който няма изявен лидер. Отбор, в който всеки е имал силен мач. А това е именно Кучетата от Младост. Изключително приятелски отбор. Дружелюбен към другите отбори. А между играчите… Всъщност те не са отбор, те са, както те сами казват „La Familia“. Семейство, което си помага и е заедно почти постоянно извън игрището. Ако тръгна да изреждам имената, които са ми направили най-силно впечатление на терена, определено трябва да изредя почти целия отбор – Марио Александров, Иван Ненчев, Огнян Тодоров, Илиан Иванов, Ивайло Иванов, Климент Велков.

Определено най-добрият играч на НАЛБ през този сезон е Стефан Георгиев – Торо. Ясно е на всички, затова и аз няма да коментирам. Ще обърна внимание на другите отбори.

За мен най-коравите отбори са Норт Уест и Дефект. Тъй като наскоро точно това коментирахме с един от топ реализаторите на Вълците Антон Начев – че мачът с Норт Уест му е бил най-сложен. Отборът с една от най-хубавите и трудни за пробиване защити. Засега те са получили най-малко точки, като изключим Брикс.

Изпъкнали играчи (според мое мнение):
– Братята Моногенис от Костенец. Борят се за всяка топка. Момчета, играещи с хъс и желание.

– Младите играчи на Ботев 2012 набор 1996 и 1997. Играят рамо до рамо с по-големите от тях. Утвърждават се и се доказват!

Симеон Георгиев от Брикс. Най-силно впечатление ми направи на конкурса по забивки! Go, boy!

Христо Христов от Лъвовете. Хъс – on! Желание – on! All on!

Огромни адмирации и към отборите, които пътуват за всеки техен мач, а именно Костенец и Ботев 2012 (Враца).

НАЛБОгромни … (не мога да намеря точната дума) … към НАЛБ, че позволяват на максимално много хора да се докоснат и да бъдат част от тази магия!

От любов към играта!

P.S. Благодарности на Нели Вълкова! Очакваме още материали.