НАЛБ в подкрепа на благотворителен 3х3 турнир в Разград

1716

РазградОт Националната аматьорска лига по баскетбол подкрепяме благотворителен 3х3 турнир, който ще се проведе утре, на 14.04.2017 година, от 14:00 часа в град Разград.

Турнирът ще премине под надслов „Да помогнем на Еля“.

Еля Реджебова Шаидинова е на 8 години и е родена без крайници.

Решихме да организираме благотворителен баскетболен турнир и докато правим това, което обичаме (да спортуваме), да помогнем, колкото можем, на Еля да изкара по-щастливи Великденски празници.

ТУК можете да откриете събитието във Фейсбук относно турнира.

Организаторите предоставят и банкова сметка за всички, които искат да дарят средства, за да може Еля да има максимално добър живот: BG06BPBI79491099534502 – Мехмедова.

РазградОрганизаторите на турнира – „Торнадо-Отбор с кауза“ – се обърнаха към НАЛБ с молба за съдействие. Както неведнъж сме доказвали, ние от Националната аматьорска лига по баскетбол се радваме, когато можем да бъдем полезни за каквито и да е благородни каузи. Затова от НАЛБ дадохме всичко от себе си, за да помогнем и на това начинание. Включихме се както със съдействие при организацията на турнира, така и със символична сума.

Ето какво каза и един от тримата основни двигатели на турнира Семир Гафилов:

„Аз, Семир Гафилов, като представител на „Торнадо-Отбор с кауза“ искам сърдечно да благодаря на Националната аматьорска лига по баскетбол (НАЛБ) за мигновеното отзоваване при организацията на благотворителния баскетболен турнир „Заедно за Еля“, който ще се проведе в град Разград. Екипът на НАЛБ без колебания ни подаде ръка и ни даде ценни съвети при организацията на турнира, които безспорно ще направят събитието по-приятно, както за отборите, така и за публиката. Целта на турнира е да събере сума, която ще покрие част от нуждите на малкото момиче.

Надявам се това да е началото на едно дългосрочно и полезно сътрудничество.“

Другите две основни действащи лица, за да се превърне турнирът в реалност, са Павлин Русев и Атанас Атанасов. Именно те са и основоположници на идеята да се събират средства за дарение. Идея, която впоследствие прераства във въпросния 3х3 турнир.

От Националната аматьорска лига по баскетбол вярваме, че начинанието ще бъде повече от успешно. Винаги, когато можем да бъдем полезни с каквото и да е за обществото, когато става дума за благородни подбуди, ние сме на разположение и с радост ще даваме всичко от себе си в името на каузата.