НАЛБ в подкрепа на ученическия спорт

661

Ученическа лигаЗа съжаление в България затъването на баскетбола е главоломно и на абсолютно всички нива. Словосъчетанието „ученически спорт“ вече по-скоро се е превърнало в синоним на „отбиване на номера“.

От НАЛБ ще работим за подобряване на имиджа на ученическия баскетбол в България и ще работим със същия ентусиазъм и желание, както го правим за мъжкото и женското първенство на НАЛБ.

И понеже не сме от тези, които дават обещания, представят дългогодишни планове, от които не изпълняват и 1% и т.н., щастливи сме да обявим, че вчера, 21.11.2014 година, бяха проведени първите мачове от Софийската ученическа лига по баскетбол, която се организира със съдействието на Националната аматьорска лига по баскетбол.

Много голям и значим успех ще е да видим деца, които да заобичат баскетбола. От НАЛБ ще направим всичко възможно това да се случи и ще се постараем да раздаваме от своята любов към играта. Пък някой ден може баскетболът ни да се върне на позициите, които тотално загуби през последните няколко години.

В страницата ни във Фейсбук можете да намерите и множество снимки от откриването на ученическата лига.

В секцията с резултати в сайта на НАЛБ пък вече ще намирате и линк с резултатите от ученическата лига – ТУК.

Продължаваме да вярваме, че всички усилия рано или късно дават своите плодове. А когато усилията са насочени в името на баскетбола, най-големият печеливш трябва да бъде той.

Благодарим за подкрепата на всички!