НАЛБ организира турнир в Южна България през Март

601

НАЛБОт Националната аматьорска лига по баскетбол сме изключително щастливи да обявим, че през месец Март 2017 година организираме своя втори турнир за всички желаещи в Южна България!

Първият такъв се проведе през месец Май 2016 година. Участие взеха 6 тима, а победител стана отборът на Берое (Стара Загора). Турнирът предизвика невероятен интерес, като ТУК можете да намерите повече информация по въпроса.

За втора поредна година турнирът на Националната аматьорска лига по баскетбол в Южна България ще се проведе в мултифункционалната и изключително модерна спортна зала „Перущица“ в град Перущица. Определените дати за турнира са 3, 4 и 5 Март (Петък, Събота и Неделя).

Зала ПерущицаКак да се запишете за участие в турнира на НАЛБ?

ТУК можете да откриете заявка, която трябва да попълните и изпратите на имейл us_nalb@abv.bgкрайният срок за подаване на заявки е 22:00 часа на 21 Февруари 2017 година, Вторник. Заявката може да бъде открита и в долното меню в сайта на НАЛБ.

ТУК можете да откриете Наредбата за турнира.

ТУК ще откриете тимовия лист, какъвто трябва да представя всеки отбор преди началото на всяка своя среща.

Останалите документи са същите, които се използват и за първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017 в София (също всички могат да бъдат открити в долното меню в сайта на НАЛБ):

За всичко останало вероятно вече е излишно да пишем, тъй като е ясно, че не сме от тези, които са склонни да пренебрегват качеството на организираните от тях мероприятия и на баскетбола като цяло. Все пак:

  • Всеки двубой ще бъде излъчван на живо в канала на НАЛБ в YouTube, а минути след края на мача записът от него ще бъде наличен отново в канала на НАЛБ в YouTube
  • От всеки двубой ще има множество снимки
  • Статистиката от всеки двубой ще се излъчва на живо
  • Ще има множество индивидуални наградиНаредбата са описани подробно)
  • Ще се проведат конкурси – за стрелба от линията за наказателни удари, за стрелба от зоната за три точки и по забивки

Зала ПерущицаАбсолютно всичко на турнира ще се случва изцяло и само по високите стандарти, създадени и утвърдени в първенството на НАЛБ в София. Срещите ще бъдат обслужвани от съдии, секретари, статистици, фотографи, видеооператори и медицински лица.

Такси за картотека няма, като въпреки това участващите състезатели ще имат пълни профили в сайта на НАЛБ (както и в използваната платформа за индивидуална и отборна статистика).

Фиксираната такса е от 90 лева на мач. В момента водим преговори с организации, имащи интерес да инвестират в начинанието ни. Ако това се случи, таксата ще бъде намалена, разбира се.

Използваме възможността да благодарим за огромния интерес от страна на отбори и състезатели в Южна България! След миналогодишния турнир в региона получихме безброй запитвания, като се радваме, че вече информацията за втория турнир на НАЛБ в Южна България е официална. По време на турнира между 3 и 5 Март 2017 година с участниците ще бъде коментирана темата относно провеждането на целогодишно първенство в региона.

Трябва да отбележим, че отново (както и през миналата година) ще бъде възможно отбор, който участва в първенството на НАЛБ в София, да участва и на турнира на НАЛБ в Южна България. Съответно и състезател, който играе в даден отбор в София, на турнира в Перущица ще може да играе в същия или в друг отбор.

Берое (Стара Загора)Борбата за титлата в Южна България със сигурност ще бъде сериозна. През настоящата година имаме желанието да предизвикаме още по-голям интерес към баскетбола в региона, така че очаквайте и изненади.

Победителят в турнира ще извоюва право да участва на планирания за началото на лятото първи национален финален турнир на Националната аматьорска лига по баскетбол.

Имаме огромното желание да дадем поле на изява на всеки баскетболен фен в Южна България, който иска да участва в турнира на НАЛБ, но няма отбор. За целта молим желаещите да се свързват с нас (Контакти), за да ги добавим в секцията Драфт и да им помогнем да си намерят отбори.

Зала ПерущицаИзползваме възможността отново да благодарим на всички за огромния интерес, свързан с провеждане на мероприятия на НАЛБ в Южна България! Вие сте тези, заради които се захващаме с поредното си предизвикателство! Сърдечни благодарности и на ръководството на изключителното съоръжение в град Перущица за успешното сътрудничество! Благодарим и сме изключително признателни на всички, които подкрепят идеята за създаване на център на НАЛБ в Южна България!