НАЛБ продължава да подкрепя ученическия спорт

599

Софийска ученическа лига по баскетболМалко повече от година след като обявихме, че Националната аматьорска лига по баскетбол ще започне все по-силно да обръща внимание на ученическия спорт (повече по въпроса можете да прочетете ТУК), се радваме да обявим, че на 20.11.2015 година стартира вторият сезон на Софийската ученическа лига по баскетбол с подкрепата на НАЛБ.

ТУК можете да намерите множество снимки от първия кръг за сезон 2015/2016 в Ученическата лига, организирана съвместно с Националната аматьорска лига по баскетбол.

Припомнете си и как завърши сезон 2014/2015 в СУЛБ, организирана със съдействието на НАЛБТУК.

ТУК ще можете да откривате резултатите от първенството, а ТУК – временните класирания. Общо 5 елитни училища се впуснаха в надпреварата, като за съжаление се оказа невъзможно първенството да обхване всички желаещи. Съвсем логично, това е така, тъй като Софийската ученическа лига по баскетбол не получава абсолютно никаква подкрепа, а за голяма част от училищата се оказва невъзможно да самофинансират участието си. Надяваме се, че някой ден ще бъде обърнато внимание на дейността, която развиваме, свързана с подрастващите. Тогава няма да се налага да обясняваме, че всъщност и това, което правим „на мускули“ е повече от реалния ни капацитет. Доста ученици от различни училища се свързаха с нас и изявиха огромно желание техните училища да се включат. Няма как да не ни стане болно, когато чуем, че „няма никакви ученически мачове“ или в най-добрия случай са един път годишно. Няма как да не ни бъде болно, когато знаем при какви условия се провеждат ученическите мачове и че по този начин вероятно може да се породи любов към всичко друго, но не и към баскетбола.

Благодарим на всички райони, които се обръщат към НАЛБ за съдействие при организиране на районните първенства! Със сигурност ще продължаваме да подкрепяме и такъв вид дейност и ще демонстрираме желание всяка една среща да преминава както трябва. Отворени сме да помогнем за идеята на всеки, който се обърне към нас.

ТУК и ТУК можете да си припомните интервютата със Станислав Алачев и Станимира Златкова – треньори на два от училищните отбори, участващи в Софийската ученическа лига по баскетбол към НАЛБ.

Въпреки че мачовете са между училищни отбори, а за съжаление по презумпция това се асоциира с „отбиване на номера“, гарантираме, че всяка една среща от Софийската ученическа лига по баскетбол към НАЛБ ще бъде проведена съгласно абсолютно всички правила, няма да се прави компромис с качеството, а и материалната база, в която се играят двубоите ще бъде съобразно необходимите изисквания за провеждане на баскетболни мачове.

Благодарим на всички за доверието! Надяваме се, че всеки следващ сезон на Софийската ученическа лига по баскетбол към НАЛБ ще бъде все по-успешен!