НАЛБ съвместно с „Аз обичам Враца“ в проект за реновиране на баскетболни игрища!

1578

НАЛБ и "Аз обичам Враца"Още в края на сезон 2013/2014 се роди идеята Националната аматьорска лига по баскетбол да стартира кампания за реновиране на баскетболни игрища както в София, така и в цялата страна.

Изключително сме щастливи, че и тази ни идея ще се реализира още през тази седмица.

На 30 Август 2015 година от НАЛБ ще бъдем във Враца, където ще подкрепим кампанията „Аз обичам Враца“ и заедно със Зам.-министъра на Младежта и спорта г-н Калин Каменов ще реновираме баскетболните игрища в двора на Природо-математическата гимназия „Академик Иван Ценов“ в град Враца.

ПМГ ВрацаПрипомняме, че именно в салона на ПМГ в град Враца от НАЛБ организирахме първото си мероприятие извън София в края на 2014 година, а след това отново гостувахме във Враца и за турнира за купата на Враца.

Освен това, не е за подценяване и фактът, че в НАЛБ участват два отбора с корени именно от ВрацаБотев 2012 и Норт Уест, като и двата тима също изразиха подкрепата си за каузата. В клуба на Ботев 2012 пък тренират и десетки подрастващи, като вярваме, че реновирането на игрищата в двора на ПМГ ще спомогне за развитието на баскетбола в града.

Зам.-министърът на Младежта и спорта г-н Калин Каменов пък е родом от Враца, обича баскетбола, а от сезон 2014/2015 активно подкрепя всички прояви на НАЛБ. Именно Каменов е и основател на кампанията „Аз обичам Враца“, като тези факти са го провокирали да ни потърси. Той се ангажира както с логистиката, така и с набиране на доброволци.

Напомняме и че през пролетта на 2015 година екипът на НАЛБ се включи в доброволческата акция, организирана от г-н Калин Каменов, за центъра за деца от аутистичния спектър в град София.

ПМГ ВрацаНа 30.08.2015 година, Неделя, още от 9:30 часа стартираме, като ще се заемем и с трите игрища в двора на ПМГ във Враца. Всички желаещи да помогнат са добре дошли. Надяваме се, че до края на същия ден дворът на училището вече ще е на необходимото ниво, като идеята е към края на деня да бъдат проведени и първите демонстративни срещи на реновираните игрища.

Очакваме ви!