НАЛБ създава център в Габрово

720

Вестник 100 ВестиВ Габрово ще бъде създаден първият център на Националната аматьорска лига по баскетбол извън град София.

Вчера, 14.08.2015 година, обявихме официално създаването на центъра – ТУК.

След множество единични прояви извън София, за петия сезон на НАЛБ вече ще бъде факт и първият официален център на НАЛБ извън столицата на България. Центърът на НАЛБ в Габрово ще започне да функционира от сезон 2015/2016.

На снимката виждате заглавие от габровския вестник 100 Вести, като новината вече е силно разпространена в Габрово и региона.

В Габрово ще работим съвместно с баскетболен клуб Чардафон-Орловец, който подкрепя инициативата и е един от сигурните участници в новосъздадения център на НАЛБ.

До няколко дни ще бъде официално пуснато записването за предстоящия сезон в центъра на НАЛБ в Габрово.

Преди началото на сезона в Габрово, съвместно с баскетболния клуб и общината ще проведем приятелски турнир за Купата на Община Габрово „Христо Донков“, с който ще запознаем обществеността в централна България с дейността на НАЛБ.

Мачовете от първенството, както и от предварителния турнир, ще бъдат провеждани в зала Орловец в Габрово. Зала Орловец е една от най-добрите зали за баскетбол в страната, като има и над 2000 седящи места.

Съвсем скоро пък ще обявим и срещи в населените места в района, откъдето потенциално ще има желаещи да се включат в НАЛБ.

При желание да посетим дадено населено място като част от предварителните ни срещи с хора, обичащи баскетбола в Габрово и около Габрово, можете спокойно да се свържете с нас, следвайки някой от начините, описани в секцията с Контакти.

Далече сме от идеята, че ще успеем да се доближим до нивото на НАЛБ в София от самото начало, но екипът на НАЛБ в Габрово също ще бъде крайно мотивиран и с желание да се усъвършенства, а с това да се подобрява постоянно и качеството на центъра на НАЛБ в Габрово. Преди приятелския турнир, за който ще има информация съвсем скоро, ще бъдат проведени множество семинари и курсове. Абсолютно всичко, което ще бъде налично за София, ще бъде факт и в Габрово – дори видеозаснемане на всеки мач. Тепърва ще се коментират начините за осъществяване на финални турнири между призьорите в отделните центрове на НАЛБ.

Надяваме се, че това ще е само първият център на НАЛБ извън София, като вярваме, че това е пътят, за да се възроди баскетболът в много населени места, както и да предоставим възможност на всички, които обичат играта, да могат да я практикуват.

Имаме огромното желание да надграждаме основите, които положихме в последните 4 години и които вярваме, че са доста стабилни. Смятаме, че това е начинът, като сме твърдо убедени, че никоя деградивна идея не е призвана на успех във времето, а стремежът ни винаги е бил НАЛБ да е изцяло положителна инициатива.