НАЛБ с благотворителна инициатива в подкрепа на ЦСКА

868

ЦСКАНа 31.01.2015 година, Събота, от 17:00 часа в зала Румен Пейчев ще се проведе благотворителен баскетболен мач.

Освен Националната аматьорска лига по баскетбол, основен организатор на събитието са феновете на ЦСКА. Очаква се залата да бъде препълнена, като в мача фенове на ЦСКА ще се изправят срещу юноши от школата на клуба. Билетът за вход ще струва 5 лева, а всички събрани средства ще отидат за спешна операция в чужбина на фена на ЦСКА Пламен Богоев, който се нуждае от още около 30 хиляди лева, за да може да заплати лечението си, което трябва да стартира в средата на месец Февруари.*

От инициаторите на събитието, а именно фенските формации на ЦСКА, за втора поредна година се свързват именно с НАЛБ. Припомняме, че през сезон 2013/2014 Офанзива потърси НАЛБ за съдействие и както можете да видите на снимката, от НАЛБ помогнахме с екипировката на отбора на феновете за демонстративния мач. Тогава събраните средства отидоха в сдружението ЦСКА Завинаги. Да обслужат срещата бяха поканени и длъжностни лица от НАЛБ – дейност, за която да не вземат никакви хонорари. От съдийската комисия към БФБ обаче, в лицето на г-н Ангел Иванов, баскетболен клуб ЦСКА получи множество заплахи, което принуди феновете на ЦСКА да не ангажират екипа на НАЛБ за демонстративния мач.

Освен, че на 31 Януари демонстративният и благотворителен мач ще бъде обслужен от екипа на НАЛБ напълно безвъзмездно (включително и съдействие за организацията на самото събитие), през целия ден в Събота, 31.01.2015 година, в залата на Овергаз Арена всички посетители ще имат възможност да се включат в каузата и да дарят средства в помощ на Пламен Богоев. В първия работен ден средствата ще бъдат внесени по сметката на Пламен Богоев. Освен това, за втора поредна година НАЛБ оказва подкрепа и с екипировката за срещата, като това отново ще си проличи по потниците, с които ще излязат феновете на ЦСКА за двубоя.

Държим да подчертаем, че не подкрепяме инициативите на ЦСКА заради свои клубни пристрастия. Отворени сме към всякакви подобни каузи, с които можем да допринесем за развитието на баскетбола или просто да покажем човечност. Факт е, че от ЦСКА ни търсят за съдействие за пореден път, изразявайки възхитата си от нашата дейност, за което сме изключително признателни и благодарим.

* Всеки, който иска да дари средства и да помогне на Пламен Богоев, може да го направи чрез следната сметка:

Банка: Уникредит Булбанк
Сметка №: BG58UNCR96600029158903
Титуляр: Пламен Петров Богоев