НАЛБ с официален отговор до БФБ

4141

На 27.02.2020 година председателят на Националната аматьорска лига по баскетбол Мартин Механждиев получава обаждане от Виктор Кирков в качеството му на представител на Българската федерация по баскетбол.

На 28.02.2020 година двамата осъществяват среща, а на 04.03.2020 година НАЛБ получава и официално писмо от БФБ, което представяме на Вашето внимание – ТУК:

ТУК ще откриете пълната информация, публикувана на 05.03.2020 година в официалния сайт на Българската федерация по баскетбол:

„БФБаскетбол с революционен план за структурата на първенствата

Българска федерация по баскетбол (БФБаскетбол) планира да приобщи двете най-големи аматьорски лиги в страната – Българска баскетболна лига (ББЛ) и Национална аматьорска лига по баскетбол (НАЛБ) в структурата на държавните първенства за мъже.

БФБаскетбол покани официално всяка от двете организации да създаде своя Втора лига с минимум 8 клуба, регистрирани съобразно Закон за физическото възпитание и спорта и Закон за юридическите лица с нестопанска цел. Лигите ще бъдат управлявани автономно от ББЛ и НАЛБ, като след края на редовния сезон се планира обща плейофна фаза, която ще излъчи претенденти за влизане в НБЛ.

Поканата до ръководствата на ББЛ и НАЛБ е подписана от президента на БФБ Георги Глушков и от Виктор Кирков, собственик на компанията „Спортс Мениджмънт България“, която от 17 февруари е част от оперативното управление на федерацията.

„През миналата седмица проведох разговори с Орлин Атанасов от ББЛ и Мартин Механджиев от НАЛБ, за да им разясня какви ще са ползите за техните организации, в случай че решат да приемат предложението на федерацията. На практика те ще получат представителство в ръководните органи на БФБ, а техните членове ще имат възможност за развитие в Национална баскетболна лига още от сезон 2021/2022“, коментира Кирков. Той допълни, че ББЛ и НАЛБ ще получат достъп до част от ресурсите на федерацията, а техните длъжностни лица биха имали възможност за кариерно развитие. „Не е далече и моментът, в който организаторите на вторите лиги и участниците в тях биха имали и финансов интерес, ако решат да се присъединят към това начинание“, каза още Кирков.

Българската федерация по баскетбол очаква официален отговор на своята покана до двете аматьорски лиги най-късно до 13 март 2020 година, но този срок може да бъде удължен, в случай че постъпи молба с подобно искане.“

Информацията беше разпространена по множество медии, като още на 05.03.2020 година от НАЛБ публикувахме в официалната си Фейсбук страница становището си към момента – ТУК:

„Във връзка с разпространена информация в множество медии, в която се споменава името на НАЛБ и Председателя й Мартин Механджиев, желаем да съобщим, че в кратки срокове НАЛБ ще обяви публично своето становище. Молим всички да запазят търпение и да изчакат публикуването на позицията ни, за да се избегнат излишни спекулации.

От любов към играта!

НАЛБ“

Сега на Вашето внимание представяме и официалния отговор, който изпратихме до БФБ днес, 12.03.2020 годинаТУК:

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ