НАЛБ с покана на международен турнир

907

На 2 и 3 Юни 2018 година ще се проведе международният турнир за купата на Септември.

От Националната аматьорска лига по баскетбол сме съорганизатори на надпреварата.

В началото на сезон 2017/2018 Мартин Механджиев и Димитър Христов от НАЛБ влязоха в управата на БК Септември, а именно баскетболен клуб Септември се превърна и в поредния осъществен успешен проект на НАЛБ – в случая тясно свързан с развитието на подрастващи.

Както знаете, през годините от НАЛБ подкрепяме множество баскетболните инициативи, свързани с ученици и подрастващи. Дори развиваме свои проекти, насочени изцяло към възможността да бъде предадена любовта към играта нататък.

Проектът на НАЛБ за ученици е Софийската ученическа лига по баскетбол. Той се развива повече от успешно, като вече дори завърши четвъртият пореден сезон на надпреварата. Проектът на НАЛБ, свързан с подрастващите, е именно баскетболен клуб Септември, чието възраждане през настоящата кампания е факт, като клубът записа най-добрия си сезон от много години насам.

След съдействието в течение на целия сезон, от Националната аматьорска лига по баскетбол ще окажем нужната подкрепа и по време на международния турнир за купата на Септември, организиран от БК Септември и подкрепен от НАЛБ и Столична община. Надпреварата е част от проекта „София 2018 – Европейска столица на спорта“.

Турнирът за купата на Септември е за кадети до 16-годишна възраст, като участие ще вземат отборите на Септември (София), Локомотив София, Пловдив Баскетбол и Младост-Босилеград (Сърбия).

Двубоите ще се проведат в столичната зала Септември, а ТУК може да откриете пълна информация по въпроса, включително програма:

„БК Септември организира международен турнир за купата на Септември

Към края на сезон 2017/2018, в който основната ни цел беше възраждането на баскетболен клуб Септември, се радваме да обявим, че от БК Септември организираме и турнир за купата на Септември.

Той ще се проведе на 2 и 3 Юни 2018 година в зала Септември като част от проекта “София 2018 – Европейска столица на спорта”.

Турнирът се организира с подкрепата на Националната аматьорска лига по баскетбол (НАЛБ), както и на Столична община, и в частност на Дирекция “Превенция, интеграция, спорт и туризъм” към СО.

Участие в турнира ще вземат 4 отбора за кадети до 16-годишна възраст – два от София, един от Пловдив и един от Босилеград (Сърбия).

Това са отборите на БК Септември (София), БК Локомотив София, БК Пловдив Баскетбол и БК Младост-Босилеград (Сърбия).

Ето я и програмата за турнира за купата на Септември, който ще се проведе на 2 и 3 Юни 2018 година в зала Септември.

Събота – 02.06.2018 година
11:00 БК Септември (София) – БК Пловдив Баскетбол
12:30 БК Локомотив София – БК Младост-Босилеград (Сърбия)

16:00 БК Септември (София) – БК Локомотив София
17:30 БК Пловдив Баскетбол – БК Младост-Босилеград (Сърбия)

Неделя – 03.06.2018 година
09:30 БК Локомотив София – БК Пловдив Баскетбол
11:00 БК Младост-Босилеград (Сърбия) – БК Септември (София)

Всички срещи от турнира ще бъдат обслужени от по двама съдии, двама секретари и фотограф от НАЛБ, а главен съдия на надпреварата ще бъде Марин Механджиев.

Използваме възможността да благодарим както на Столична община, така и на Националната аматьорска лига по баскетбол за съдействието!

Надяваме се, че турнирът ще се превърне в истински празник за децата. Очаквайте и множество снимки от него.

Вярваме, че през сезон 2017/2018 постигнахме много и положихме основите за все по-големи успехи на БК Септември.“

Наскоро дори в официалния сайт на БК Септември беше обявено, че клубът създава мъжки отбор, който ще вземе участие в турнира за купата на НАЛБ за сезон 2017/2018ТУК:

„БК Септември създава мъжки отбор

От баскетболен клуб Септември се радваме да обявим, че още от Юни 2018 година клубът ще има представителен мъжки отбор.

След изключителното развитие през сезон 2017/2018, невероятното представяне на отбора за момчета до 12 години, преодоляването на многото трудности при представителите ни до 14 и 16 години, към края на сезон 2017/2018 с гордост обявяваме и създаването на мъжки отбор.

Представителният ни тим ще вземе участие още в турнира за купата на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018, който ще се проведе през месеците Юни и Юли 2018 година.

Ако проектът бъде успешен в тези 2 месеца тимът ще се състезава и в първенството на НАЛБ през сезон 2018/2019.

Повече информация за турнира за купата на НАЛБ може да откриете ТУК.

Мъжкият отбор на БК Септември за турнира за купата на НАЛБ ще бъде съставен от 17 състезатели, като 12 от тях са на възрастта на подрастващи, а десетина дори взеха участие в първенството за кадети през настоящия сезон.

Допълнително ще бъде обявен и съставът на тима.

Ето какво споделиха и представителите на ръководството на БК Септември.

Димитър Христов – главен треньор на БК Септември:

“Радвам се, че след като успяхме да организираме и увеличим няколко пъти децата в клуба, сега можем и да обявим създаването на мъжки отбор. Смятам, че това, освен стимул, ще е и награда за труда и отдадеността на много деца в клуба.

Радващ е и фактът, че спортистите на БК Септември ще могат да се докоснат до НАЛБ – баскетболна организация номер едно в България.”

Николай Спасов – председател на БК Септември:

“Това ще е много добра възможност за младите момчета да натрупат опит и самочувствие, които от своя страна ще доведат и до така желаното израстване.”

Мартин Механджиев – изпълнителен директор на БК Септември:

“Щастлив съм, че положеният труд в БК Септември през последната година доведе толкова бързо и до логичната следваща стъпка – създаването на мъжки отбор!

Използвам възможността да благодаря и на тези, които ни помогнаха да осигурим финансиране за тима! Радвам се много за момчетата, повечето от които са на възраст между 14 и 16 години, тъй като ще имат възможност да играят с мъже.

Основната цел е тези момчета да израснат както като баскетболисти, така и като хора.

Радвам се и че подрастващите от школата на БК Септември ще могат толкова млади да се докоснат до Националната аматьорска лига по баскетбол и като участници, което вярвам, че също ще окаже много положително влияние върху развитието им.”“

От Националната аматьорска лига по баскетбол сме щастливи, че можем да допринасяме все повече за предаването на любовта към играта нататък и осъществяването на все повече баскетболни инициативи, които разполагат с нужния потенциал да накарат деца, ученици и подрастващи да се запалят по любимата ни игра.

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ