Начало на шестия сезон на НАЛБ – 11.09. – приятелски мач, драфт, мач за суперкупата

594

НАЛБНа 11.09.2016 година, Неделя, стартират официалните изяви на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017. Началото на сезона ще бъде дадено в зала Овергаз Арена в София.

Както знаете, записването за предстоящата кампания на НАЛБ в София тече с пълна сила. До момента има официално записани 31 отбора, а до края на записването остават 10 дни. ТУК можете да намерите повече информация по въпроса.

На 11 Септември стартираме в 13:00 часа, когато отборът на София Лайънс се изправя срещу юношеския отбор на Локомотив. Както обявихме ТУК, от СКБ Локомотив се свързват с НАЛБ за съдействие и обслужване на приятелските срещи на тима срещу съперници от НАЛБ. Тъй като оценяваме признателността и уважението, което ни оказват от ръководството на клуба, от НАЛБ взехме решение да направим жест към юношеския тим, а и към клуба като цяло. Предложихме на ръководството на Локомотив да избере съперник, срещу който да се изправи юношеският им тим на 11.09.2016 година, а двубоят да бъде организиран и обслужен по абсолютно всички критерии и стандарти на НАЛБ. Двубой изцяло за сметка на НАЛБ. От тима избраха София Лайънс, като вече е потвърдено, че срещата ще се състои на 11.09.2016 година от 13:00 часа.

Разбира се, готови сме на подобни жестове към всички, които показват, че оценяват дейността на НАЛБ по един или други начин.

ДрафтПрограмата продължава със среща за състезателите в драфта. Демонстративният мач за състезателите в драфта ще се проведе на 11.09.2016 година от 14:30 часа.

Както можете да видите в секцията Драфт в сайта на НАЛБ, има доста състезатели, които все още си търсят отбори – ТУК.

Записването на нови отбори за сезон 2016/2017 от първенството на НАЛБ в София продължава до 22:00 часа на 14.09.2016 година, а картотеката – до 16.09.2016 година, т.е. мачът за състезателите в драфта ще бъде съвсем навременна изява, чрез която всички желаещи да могат да си намерят отбори, а в случай, че желаещите без отбори са достатъчно много, и да бъдат сформирани нови тимове.

Очакваме всички любители на баскетбола без отбори в НАЛБ на 11 Септември 2016 година в зала Овергаз Арена, като идеята е играта да започне в 14:30 часа, така че ще е хубаво всички желаещи да бъдат на линия около 30 минути по-рано, готови с тъмни и светли потници/тениски.

ТУК можете да откриете и събитието относно демонстративния мач за състезателите в драфта във Фейсбук.

Брикс
Шампионите в първенството на НАЛБ в София за сезон 2015/2016 – Брикс

След това идва ред и на най-дългоочакваното събитие на 11.09.2016 година – мачът за суперкупата. Двубой, който беше въведен в България за първи път именно в Националната аматьорска лига по баскетбол.

За втора поредна година мачът за суперкупата ще бъде повторение на финала в турнира за купата на НАЛБ.

През сезон 2014/2015 Брикс спечели титлата на НАЛБ, но загуби финала в турнира за купата от Норт Уест. В двубоя за суперкупата „Тухлите“ си върнаха за загубата в турнира за купата на НАЛБ и станаха първият носител на суперкупата на НАЛБ.

Спортни Настилки-Зуум Дизайн
Носителите на купата на НАЛБ за сезон 2015/2016 – Спортни Настилки-Зуум Дизайн

През сезон 2015/2016 Брикс отново спечели титлата на НАЛБ в София, но загуби финала в турнира за купата на НАЛБ от Спортни Настилки-Зуум Дизайн.

Както знаете, мачът за суперкупата противопоставя шампиона и носителя на купата. И докато Брикс ще се бори да остане единственият носител на суперкупата на НАЛБ в историята, а и да си върне за загубата във финала на турнира за купата на НАЛБ, то Спортни Настилки-Зуум Дизайн ще се опита да стигне до нов триумф над най-успешния отбор в последните години в НАЛБ.

Двата тима ще бъдат в съставите си за новия сезон, като те ще представят имената на състезателите, които ще излязат в мача за суперкупата, няколко дни по-рано. Техните състави за предстоящия сезон ще могат да бъдат допълвани до крайния срок за картотекиране за сезон 2016/2017. Състезатели, картотекирани преди мача за суперкупата обаче, няма да могат да бъдат изваждани от състава и картотекирани в друг отбор.

ТУК можете да видите събитието относно мача във Фейсбук.

Очакваме ви на 11.09.2016 година в зала Овергаз Арена, за да открием подобаващо шестия пореден сезон на Националната аматьорска лига по баскетбол!