Николай Истатков: НАЛБ отдавна се е превърнала в еталон за перфектна организация

324

Ръководителят на Роботите Николай Истатков даде интервю за официалния сайт на НАЛБ след края на първия полусезон в първенството. „Роботите“ завършиха първия полусезон на второто място в класирането на Първа дивизия с баланс от 9 победи и 3 загуби. Ето какво каза Истатков относно представянето на тима си, бъдещите цели и организацията на мероприятията в НАЛБ:

– В разгара на сезона сме. Доволен ли си от представянето на отбора си до момента в кампанията?

– Като цяло оценката ми на полусезона е положителна. Считам, че дадохме битка на абсолютно всички съперници и в нито един мач не бяхме категорично надиграни. Имаше и срещи, в които противниците не бяха в пълни състави, така че не бих определял резултатите от тях като показателни, но, разбира се, това е част от аматьорския баскетбол. Изиграхме интересни срещи срещу отборите в челото, като загубихме или спечелихме с по няколко точки. Естествено, няма как да не отбележа и победата ни над обективно най-силния отбор в НАЛБ – Титан Пропъртис, която ни дава надежда, че в края на сезона имаме своите шансове и козове срещу всеки един съперник.

– Какви са целите пред тима ви до края на сезона?

– До края на сезона ще опитаме да задържим ритъма от положителни резултати и ще се целим в топ 3, което ще ни даде относително по-добра изходна позиция в плейофите. Тази задача обаче няма да е никак лесна с оглед на това, че очаквам конкурентите ни да се подсилят през трансферния прозорец, а и да са далеч по-сериозни откъм организация и представяне през втория полусезон.

– Доволни ли сте от организацията в НАЛБ – както от непосредствената организация на мероприятията, така и от всички детайли, които вече са се превърнали в неизменна част от НАЛБ? Има ли елемент, който би искал да отбележиш специално?

– НАЛБ отдавна се е превърнала в еталон за перфектна организация, както по време на самите срещи, така и в тяхното отразяване, статистика, награди и всички тези наглед дребни детайли, които обаче правят цялостната картина на провеждането на баскетболни срещи в истински празник за всички участници.

Бих искал да изкажа особеното си задоволство и от непосредственото отразяване в социалните мрежи след всяка среща, където екипът на НАЛБ своевременно успява да предостави есенцията от всяка една среща, както и последвалите изчерпателни публикации – едно голямо браво от мен!

– Какво си пожелавате за новата година?

– На себе си, моите съотборници и приятели, както и на всички от голямото семейство на НАЛБ – съперници, фенове и, разбира се, екипът на НАЛБ желая от сърце крепко здраве, щастие и множество споделени положителни емоции на паркета и извън него през новата 2023 година!

– Какви са плановете за развитие на отбора? Макар и все още да е далече, какво да очакваме от тима ви през сезон 2023/2024?

– Следващият сезон е твърде далеч, на този етап по-скоро сме се концентрирали единствено и само върху настоящия такъв в първенството и за Купата през лятото. Естествено, Роботите ще са част от НАЛБ и през сезон 2023/2024, така че ще се стараем да развиваме отбора в тренировъчния процес и, естествено, да търсим свежи нови попълнения на някои позиции.