Николай Серев: НАЛБ дава възможност да практикуваме любимата игра на най-високо аматьорско ниво

602

Какъв сезон изпраща отборът на Монстарс-ГоуТуАдминс (носил името Монстарс в турнира за купата на НАЛБ), спечелил сребърни медали в турнира на Националната аматьорска лига по баскетбол в Южна България и завършил на шесто място в крайното класиране във втора дивизия от първенството на НАЛБ ще разберем от Николай Серев. Той говори както за прогреса на проекта „Монстарс“, така и за развитието на НАЛБ през годините. Серев споделя и какви са очакванията му за сезон 2018/2019.

ТУК може да откриете повече информация относно първенството на НАЛБ през сезон 2018/2019. Всички 39 отбора, които участват в първенството на НАЛБ през настоящия сезон декларираха участието си в НАЛБ и през следващия сезон.

ТУК пък ще откриете и участниците в първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 по дивизии.

Ето какво сподели Николай Серев:

Доволни ли сте от представянето на тима си през сезон 2017/2018? Върху какво трябва да работите занапред?

Доволен съм донякъде от представянето на отбора, няма как да не се отбележи, че през този сезон успяхме да стигнем до медалите на турнира в Южна България. Отделни играчи спечелиха множество индивидуални награди. Особено впечатляващо беше представянето на Денис Василев, който беше един от най-постоянните играчи през целия сезон и заслужено спечели най-голямата индивидуална награда – най-полезен играч на редовния сезон във втора дивизия. Други състезатели също заслужиха индивидуални отличия и влязоха в различни класации, доказвайки качествата си. За съжаление точно в най-важната част на сезона – плейофите, отборът ни, поради една или друга причина, не успя да се представи по най-добрия начин, но това е нещо, върху което ще трябва да работим занапред.

Кой пореден сезон ще бъде предстоящият 2018/2019 за отбора ви?

Това ни беше трети сезон и очакваме четвъртия.

Как се промени НАЛБ във вашите очи за времето, през което сте част от лигата?

Голяма част от промените стават постепенно и реално погледнато човек понякога не ги забелязва, но със сигурност лигата расте всяка година в професионално отношение. Забелязва се рутината и професионализма, с които членовете на НАЛБ си вършат работата. Факт е, че лигата се разрасна до 40 отбора, което говори много за качеството на организацията.

Какво ви дава НАЛБ и какво ви мотивира да участвате отново?

НАЛБ дава възможност да практикуваме любимата игра на най-високо аматьорско ниво. Страстта да ставаш по-добър и да играеш играта, която обичаш, е нещото, което мотивира всеки един участник в лигата според мен.

Как оценявате нивото и конкуренцията в НАЛБ?

Има отбори с много високо качество във всяка една от дивизиите. Според мен отбори от професионалните лиги биха били съвсем равностойни на отбори от първа дивизия.

Какво бихте казали на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Различните турнири, които НАЛБ организира дават възможност на хората да се запознаят с културата на лигата, а това е един чудесен мотиватор за чудещите се дали участието в НАЛБ си струва.

И за финал какво си пожелавате и какви са очакванията ви за сезон 2018/2019?

Очаквам още по-силно първенство във всички дивизии, а за нашия отбор специално се надявам на още по-добро представяне.