Нов рекорд! 33 мъжки отбора в София за сезон 2015/2016

402

НАЛБЗаписването за участие през сезон 2015/2016 на Националната аматьорска лига по баскетбол в град София изтече вчера, 18.09.2015 година.

Радваме се да обявим, че въпреки огромният брой участници в НАЛБ през сезон 2014/2015, и в това отношение има развитие.

И въпреки че винаги повтаряме, че не количеството, а качеството е водещо, няма как да не бъдем щастливи, че все повече хора харесват НАЛБ и искат да бъдат част от каузата.

В мъжкото първенство на НАЛБ през сезон 2014/2015 участват 30 мъжки отбора, за предстоящия сезон официално записаните мъжки отбори в София са 33!

Това, което може би също представлява интерес, е фактът, че от тези 33 отбора 9 са чисто нови за НАЛБ и не са участвали нито в първенството, нито в турнира за купата на НАЛБ в който и да е от предишните 4 сезона за организацията.

Официално записаните женски отбори са 2, като в момента се сформира трети. При наличие на поне 3 отбора, от НАЛБ сме готови да организираме и първенство за дамските тимове.

В момента се изяснява форматът на първенството за мъжките отбори през сезон 2015/2016. Трите точки, около които ще се формира и мнението на отборите, на които бяха предложени 4 основни варианта, както и възможност за предложения от тяхна страна, са следните:

  1. Разделение на дивизии въз основа на класирането от първенството и турнира за купата (ако е необходимо) от сезон 2014/2015.
  2. Преминаване от една дивизия в друга – X отбора отпадат директно от горната дивизия, X отбора се класират директно от втората, а Y отбори играят баражи за влизане/оставане в горната дивизия.
  3. Фиксиране на разумна бройка от отбори за първа дивизия, която да бъде устойчива във времето. До края на календарната година ще се гласува и дали да има втора дивизия с фиксирана бройка отбори от сезон 2016/2017.

По предложения на отборите в момента се дискутират и възможности за промени в Наредбата, като до 48 часа трябва да стане ясен както форматът на първенството, така и финалната версия на Наредбата.

Съвсем скоро ще започнем да публикуваме и съставите на участниците в НАЛБ, като веднага щом даден отбор изпрати списъка си за картотека в електронен формат, той преминава през Комисията по заявките (информация за Комисиите към НАЛБ ще има съвсем скоро).

Техническата конференция за изясняване на всички детайли около предстоящия шампионат в София, за теглене на жребий и презентиране на целите през сезон 2015/2016 ще се проведе на 23.09.2015 година.

Както обявихме ТУК, огромният интерес към НАЛБ е изключителна отговорност за целия екип на НАЛБ, но и невероятно признание, за което благодарим! Радваме се и тъй като това е поредното ни доказателство за удивителния потенциал на баскетбола в България.

Очаквайте повече информация съвсем скоро. Не спирайте да ни следите и във Фейсбукhttps://www.facebook.com/NALB.BG