Обзор по медиите от III и IV кръг в НАЛБ

799

МедииЕуфорията около старта на сезона в Националната аматьорска лига по баскетбол не отминава и интересът към НАЛБ се засилва все повече.

За всичко това говори и нестихващата активност както в сайта на НАЛБ, така и в страницата ни във Фейсбук.

ТУК и ТУК можете да видите първите 2 части от тази серия статии.

В тази статия ще направим обзор на материалите за НАЛБ, излезли в различни медии през последните 2 седмици. Отново държим да отбележим, че е напълно възможно това да не е всичко, което се е изписало или изговорило за НАЛБ.

Георги ПановПреди да стигнем до материалите обаче, искаме да ви запознаем с възможността да закупите уникалната книга на Георги Панов „Благодаря ти, Баскетбол!“. ТУК можете да прочетете пълния текст, с който ви предлагаме четивото. Цената на книгата е 9.90 лева, а абсолютно всички събрани средства ще отидат директно при Георги Панов. Както винаги сме казвали, ние подкрепяме всяка една чиста баскетболна инициатива. Отново изказваме най-искрени благодарности на Гецата Панов за всичко, което е дал на баскетбола ни!

ПодаръциПомните и че обещахме подаръци за първите 12 записали се отбора през сезон 2014/2015, нали? И да сте забравили, ние помним. Подаръците вече достигнаха до всички участници. Всеки картотекиран състезател във всеки от един от 12-те отбора получи магнит за спомен. Всеки от вас също може да си поръча такъв магнит. За целта е необходимо най-напред да разгледате предлаганите артикулиТУК.

ВратовръзкаА артикулите на НАЛБ са много и разнообразни.

И понеже поздравихме Спас Колев и Георги Токов единствено във Фейсбук, сега го правим и тук. Честито и на двамата! Колев е рефер и част от екипа на НАЛБ, като той наскоро стана баща на момиченце. Георги Токов от отбора на Костенец, който е участник в НАЛБ от самото създаване на лигата, наскоро пък мина под венчилото. ТУК можете да прочетете пожеланията ни.

MVPРазбира се, изключителни благодарности за пореден път на сътрудниците ни от Airball.bg и наградите за най-полезни състезатели на всеки кръг, като прави впечатление и новият дизайн на наградите.

DentalabБлагодарности и на Dentalab.bg, които осигуряват награда за най-полезните състезатели на месеца!

Във Фейсбук изказахме и благодарности на Борислав Пелтеков, чиято съпруга е треньорка на женския тим на Флай Болърс. Пелтеков предостави лични снимки на един от двубоите на тима на жена му. ТУК можете да видите пълния текст.

РефериОт този сезон абсолютно всички, които са част от екипа на НАЛБ, са облечени с еднакви тениски. От скоро пък реферите в лигата разполагат с още една разновидност от своите тениски.

КученцеА някои двубои в НАЛБ се оказват интересни не само за хора. 🙂

Прегледайте и YouTube канала на НАЛБ, където има много и интересни клипове – ТУК.

Най-накрая дойде ред и на обзора по медиите за изминалите 2 кръга в Националната аматьорска лига по баскетбол. Отново молим всички медии да ни пращат линкове към материалите си за НАЛБ. Ние от своя страна нямаме проблем да помагаме с информация за даден мач или снимки, дори преди да са качени във Фейсбук страницата ни.

Във Враца отразиха победата на Норт Уест срещу Антураж. Репортажа можете да намерите ТУК.

По телевизия Римекс отразиха победата на Ботев 2012 над ВълцитеТУК.

По телевизия Враца пък има превю за предстоящите двубои – ТУК.

Статия за победата на Ботев 2012 над Вълците има и в Zovnews.com.

Победа с трицифрен резултат в Националната баскетболна лига

„В 4 кръг от Националната аматьорска баскетболна лига „Ботев 2012“ (Враца) постигна великолепна победа над отбора на „Вълците“. Врачани достигнаха до трицифрена победа със 106-62. Срещата започна с малка разлика за ботевци в първата четвъртина, но постепенно те увеличаваха натиска и във всяка следваща четвъртина разликата нарастваше, за да се стигне до разгром в последната четвъртина на двубоя. Резултатът в отделните части е 22-16, 27-19, 30-11 за „Ботев“.

С най-добри показатели за победителите е намиращият се в отлична форма Христо Цеков. Той направи поредния си дабъл-дабъл, с 22 точки и 12 борби. Повече от половината точки за „Вълците“ реализираха двама човека – капитанът Антон Начев и Тодор Енев. В стартовия състав на тима започна и врачанинът Мартин Одаджийски, който обаче игра само до средата на първата четвъртина.

Състав и реализатори за „Ботев 2012“ – Цветан Георгиев 16, Христо Цеков 22, Петър Стефанов, Христо Цветков 4, Михаил Иванов /кап./ 3 (Антонио Петров 5, Петър Иванов 7, Албертин Йорданов 18, Зоран Йовановски 15, Саша Стаменов 16).“

Tribali.info също отрази победата на Ботев 2012 в последния кръг.

Баскетболен „Ботев”с победа в третия кръг

„Мъжкият тим на „Ботев 2012” победи „Вълците” със 106:62 точки в IV кръг на Национална аматьорска лига по баскетбол. Врачани вече са с баланс от два успеха и едно поражение, след като на старта почиваха. Двубоят им с „Вълците” премина в столичната зала „Овергаз Арена”. Мачът започна равностойно, с лек превес след първата четвърт на „Ботев 2012”, като резултатът беше 22:16. Постепенно врачани увеличиха оборотите и на полувремето вече водеха със 17 точки – 49:32. Темпото се запази до самия край, като доказателство за това е високата резултатност. – See more at: http://www.tribali.info/bg/basketbolen-botevs-pobeda-v-tretiya-krag/#.VFxzpPmUePt“

Както винаги, тимът на Ботев 2012 отрази и двата си двубоя в НАЛБ в своя сайт:

ЗАГУБА ЗА БОТЕВ 2012 В НАЛБ

„Ботев 2012 записа първа загуба в първенството на НАЛБ. Нашите отстъпиха от отбора на „Кучетата от Младост“ с резултат 86 – 67 точки.

Мачът започна равностойно, с отлична игра и висока резултатност и от двата отбора. Първата част завърши с минимална преднина за символичните домакини от „Кучетата от Младост“ – 22 – 21 точки.

През втората четвърт Ботев играха по-добре и успяха да спечелят частта с 12 – 21. Така на полувремето врачани имаха аванс от 8 точки ( 34-42).

Както и в изминалия мач срещу Олд Старс 22, третата част се оказа слабото място на врачани. Тя завърши при резултат 30-11 за „Кучетата“, като по този начин те стопиха преднината и излязоха напред със 64 – 55 точки.

В заключителната четвърта част отново домакините бяха по-убедителни и затвориха мача с общ резултат 86 – 67 точки.

Най ефективен за Ботев 2012 отново беше Цветан Георгиев с 19 точки и 8 борби, подпомогнат от Саша Стаменов (9 точки и 6 борби) и Антонио Петров (11 точки и 7 борби).

За „Кучетата от Младост“ най-полезни за отбора бяха Ивайло Иванов (11 точки и 6 борби), Климент Велков (23 точки) и Огнян Тодоров (14 точки и 5 борби)“

НОВА ПОБЕДА ЗА МЪЖЕТЕ В НАЛБ

„Нова победа записа мъжкия тим на Ботев 2012 в четвъртия кръг на НАЛБ.

Съперник на нашите беше отбора на Вълците, мача се проведе в столичната зала Овергаз Арена на 02.11 от 12.45 часа.

Двубоят започна равностойно, с лек превес след първата четвърт за Ботев 2012, като резултата след първите 10 минути беше 22-16 точки.

Постепенно врачани увеличиха оборотите и на полувремето вече водеха със 17 точки – 49-32.

Темпото се запази високо до самия край, като доказателство за това е високата резултатност и крайния резултат от 106-62 точки.

След този кръг Ботев 2012 вече е с баланс от 2 победи и 1 загуба.“

В Balkanec.bg пък беше отразена победата на Балкан Лейдис над Шаркс.

Балкан Лейдис с първа победа за новия сезон в НАЛБ

„На 29.10 отбора на Балкан Лейдис се изправи срещу шампиона от миналата година отбора на Шаркс. В предишния кръг отбора на Балкан допусна загуба и сега момичетата на Василка Великова бяха амбицирани за победа.

Първата част беше по-добра за шампионите от Шаркс, като те затвориха частта при резултат 22:15. Този резултат не уплаши състезателките на Балкан Лейдис и още във втората част успяха да съкратят преднината на противника само на 1 точка, като полувремето завърши при резултат 38:37 в полза на Шаркс.

Второто полувреме беше изцяло под диктовката на Балкан Лейдис и те успяха да спечелят и двете части 17:19 и 8:13. Така зелените успяха да запишат първа победа. Краен резултат 63:69.

С най-много точки за победителките се отличи Дарина Събева с 19т., Антония Загорова добави 15т., Еми Ушагелова добави 11т., Мария Гелова записа 9т., Снежана Николова, Симона Димитрова и Моника Тодорова добави по 4т., Диана Чавдарова 2т, Велина Стоянова 1т.

В 3 кръг при дамите Балкан Лейдис срещат набиращия сили тим на Флай Болърс в „Овергаз арена“ на (2 ноември) от 16,15 часа

Източник: https://nalb.bg/“

В Sportal.bg се направи обзор на третия и четвъртия кръг:

Пет непобедени отбора след третия кръг в НАЛБ

„Пет са непобедените отбори в мъжкото направление на НАЛБ след изиграването на мачовете от третия кръг на надпреварата.

В група А това са Брикс, Хелга и Джедай Мастърс, а в група В – НСА и Олд Таймърс. Брикс, Хелга, НСА и Олд Таймърс имат по три победи от три мача, докато Джедай Мастърс са спечелили и двата си мача до момента. При дамите Фриски е лидер с две победи от два мача.

Резултати от трети кръг:
Мъже: София Хоукс – Джедай Мастърс 51:65
Кучетата от Младост – Ботев 2012 86:67
Найки – Блейдс 96:79
Жан Плод – София Спартанс 65:92
Политехника – Дефект 85:80
Вълците – Хелга 53:82
Лъвовете – Еър Фреш 61:89
Брикс – Спортни Настилки-Зуум Дизайн 80:56
Костенец – Мешетата 65:67
Олд Таймърс – Дървоядите 66:59
Рапидо – София Лайънс 63:75
София Булс – Слава 99 87:48
Норт Уест – Антураж 94:64
НСА – София Суперсоникс 73:63

Жени: Флай Болърс – Фриски 53:57
Шаркс – Балкан Лейдис 63:69″

Резултати от IV кръг в НАЛБ

„През последните дни бяха изиграни всички мачове от четвъртия кръг на новия сезон в НАЛБ, като при мъжете, така и при жените. Ето и резултатите от двубоите.

Мъже:

София Спартанс – Антураж 91:51
Слава 99 – Дефект 70:76
Жан Плод – Спортни Настилки – Зуум Дизайн 71:108
София Булс – София Суперсоникс 61:74
Кучетата от Младост – Олд Старс 22
Лъвовете – Дървоядите 89:66
Брикс – София Лайънс 96:45
Олд Таймърс – Самел-90 92:70
Вълците – Ботев 2012 62:106
Костенец – Блейдс 58:71
Рапидо – Джедай Мастърс 80:58
Норт Уест – Хелга 71:74
Политехника – Еър Фреш 96:69
НСА – Мешетата 96:63

Жени:

Шаркс – Фриски 70:59
Балкан Лейдис – Флай Болърс 86:32″

Широко отразено по медиите беше и гостуването на легендарната Надка Голчева, която награди най-полезната състезателка за първия кръг при дамите.

Правят кампания „Забравените лица“ за легендите в баскетбола

„Националната аматьорска лига е организатор на проявата

Кампания за „Забравените лица“ в баскетбола правят организаторите на Националната аматьорска лига. Мероприятието се провежда в спортната зала „Овергаз Арена“, която се намира в столичния ЖК.“Младост“.

Още една снимка за спомен от кампанията ни „Забравените лица“.
Този път се отдаде нужното уважение на Надка Голчева.

Тя награди най-полезната състезателка за първия кръг в женското първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол. Накратко запознахме участниците и зрителите в НАЛБ с най-значимите успехи в кариерата на Голчева.

Тя е една от най-добрите баскетболистки на Стария континент за всички времена. Европейски първенец с Левски през 1984 година. 4-кратен шампион на България със „сините“, двукратен носител на купа „Лиляна Ронкети“, бронзов медалист с националния отбор от Игрите в Монреал през 1976 година, сребърен медалист от Москва през 1980 година.

Двукратен носител на приза за най-добра баскетболистка на България. Второ място с България на Европейското първенство през 1972 година и трето 4 години по-късно. И разбира се, още много…“

В Livesport.bg редовно пишат и за резултатите в НАЛБ.

Резултати от аматьорската лига по баскетбол

„Продължават двубоите в зала „Оввергаз Арена“

Продължават срещите от шампионата на националната баскетболна аматьорска лига. Двубоите се играят в спортната зала „Овергаз Арена“, която се намира в столичния ЖК „Младост“.

Трети кръг (мъже и жени)
София Хоукс – Джедай Мастърс 51:65 (8:19; 8:15; 17:18; 18:13)
Кучетата от Младост – Ботев 2012 86:67 (22:21; 12:21; 30:11; 22:14)
Найки – Блейдс 96:79 (26:22; 27:17; 22:19; 21:21)
Жан Плод – София Спартанс 65:92 (11:28; 13:17; 9:24; 32:23)
Политехника – Дефект 85:80 (26:17; 25:20; 14:23; 20:20)
Вълците – Хелга 53:82 (13:19; 11:24; 10:15; 19:24)
Флай Болърс (ж) – Фриски (ж) 53:57 (18:9; 10:15; 14:19; 11:14)
Лъвовете – Еър Фреш 61:89 (12:20; 14:22; 20:22; 15:25)
Брикс – Спортни Настилки-Зуум Дизайн 80:56 (22:8; 17:10; 20:15; 21:23)
Костенец – Мешетата 65:67 (12:15; 14:13; 11:24; 28:15)
Олд Таймърс – Дървоядите 66:59 (9:11; 26:14; 14:19; 17:15)
Рапидо – София Лайънс 63:75 (16:12; 16:22; 13:11; 18:30)

Втори кръг (мъже)
Лъвовете – Дефект 68:47 (11:13; 18:12; 13:8; 26:14)
София Хоукс – София Лайънс 37:77 (13:10; 2:20; 11:24; 11:23)
Олд Таймърс – Еър Фреш 74:66 (17:17; 18:15; 18:14; 21:20)
НСА – Слава 99 92:64 (29:9; 26:14; 15:19; 22:22)
Норт Уест – Жан Плод 93:45 (26:14; 27:8; 20:10; 20:13)
Самел-90 – Дървоядите 67:72 (14:18; 18:15; 18:19; 17:20)
Рапидо – Спортни Настилки-Зуум Дизайн 57:68 (14:21; 15:17; 11:19; 17:11)
Олд Старс 22 – Ботев 2012 67:84 (21:26; 19:22; 21:12; 6:24)
Вълците – Антураж 52:97 (15:32; 4:27; 20:19; 13:19)
Костенец – София Суперсоникс 60:100 (13:19; 15:27; 13:27; 19:27)
Кучетата от Младост – Хелга 71:75 (18:14; 14:13; 16:22; 23:26)
Найки – Мешетата 87:60 (26:14; 15:6; 24:14; 22:26)
Политехника – София Булс 77:55 (20:15; 17:11; 22:13; 18:16)
Брикс – София Спартанс 84:72 (33:13; 19:14; 20:20; 12:25)“

Резултати от третия кръг на аматьорската лига по баскетбол

„Продължават мачовете в столичната зала „Арена Овергаз“

Продължават мачовете от Националната аматьорски лига по баскетбол. Срещите се играят в спортната зала „Арена Овергаз“, която се намира в столичния ЖК „Младост“.

Редовен сезон
Трети кръг (мъже и жени)
София Хоукс – Джедай Мастърс 51:65 (8:19; 8:15; 17:18; 18:13)
Кучетата от Младост – Ботев 2012 86:67 (22:21; 12:21; 30:11; 22:14)
Найки – Блейдс 96:79 (26:22; 27:17; 22:19; 21:21)
Жан Плод – София Спартанс 65:92 (11:28; 13:17; 9:24; 32:23)
Политехника – Дефект 85:80 (26:17; 25:20; 14:23; 20:20)
Вълците – Хелга 53:82 (13:19; 11:24; 10:15; 19:24)
Флай Болърс (ж) – Фриски (ж) 53:57 (18:9; 10:15; 14:19; 11:14)
Лъвовете – Еър Фреш 61:89 (12:20; 14:22; 20:22; 15:25)
Брикс – Спортни Настилки-Зуум Дизайн 80:56 (22:8; 17:10; 20:15; 21:23)
Костенец – Мешетата 65:67 (12:15; 14:13; 11:24; 28:15)
Олд Таймърс – Дървоядите 66:59 (9:11; 26:14; 14:19; 17:15)
Рапидо – София Лайънс 63:75 (16:12; 16:22; 13:11; 18:30)
София Булс – Слава 99 87:48 (22:8; 22:13; 28:12; 15:15)
Норт Уест – Антураж 94:64 (30:28; 22:8; 23:11; 19:17)“

Резултати от четвъртия кръг на аматьорската лига по баскетбол

„Продължават двубоите в „Арена Овергаз“

Продължават мачовете от Националната аматьорска лига по баскетбол. Двубоите се играят в столичната зала „Арена Овергаз“, която се намира в ЖК „Младост“.

Четвърти кръг (мъже и жени)
София Спартанс – Антураж 91:51 (15:7; 21:14; 35:14; 20:16)
Слава 99 – Дефект 70:76 (19:21; 20:21; 12:22; 19:12)
Жан Плод – Спортни Настилки-Зуум Дизайн 71:108 (14:25; 16:34; 18:22; 23:27)
София Булс – София Суперсоникс 61:74 (14:15; 9:18; 13:21; 25:20)
Кучетата от Младост – Олд Старс 22 99:92 (14:22; 30:25; 25:28; 30:17)
Лъвовете – Дървоядите 89:66 (29:19; 17:16; 21:7; 22:24)
Брикс – София Лайънс 96:45 (30:13; 23:6; 18:10; 25:16)
Олд Таймърс – Самел-90 92:70 (18:24; 26:8; 28:10; 20:28)
Вълците – Ботев 2012 62:106 (16:22; 19:27; 16:27; 11:30)
Костенец – Блейдс 58:71 (16:23; 9:16; 14:16; 19:16)
Балкан Лейдис (ж) – Флай Болърс (ж) 86:32 (24:7; 24:5; 14:12; 24:8)
Рапидо – Джедай Мастърс 80:58 (22:12; 25:13; 12:17; 21:16)“

Резултати от четвъртия кръг на аматьорската лига по баскетбол

„НСА записа нова победа в шампионатния двубой

НСА записа нова победа в националната аматьорска лига по баскетбол. „Студентите“ се наложиха над Мешета с 96:63.

Четвърти кръг (мъже и жени)
София Спартанс – Антураж 91:51 (15:7; 21:14; 35:14; 20:16)
Слава 99 – Дефект 70:76 (19:21; 20:21; 12:22; 19:12)
Жан Плод – Спортни Настилки-Зуум Дизайн 71:108 (14:25; 16:34; 18:22; 23:27)
София Булс – София Суперсоникс 61:74 (14:15; 9:18; 13:21; 25:20)
Кучетата от Младост – Олд Старс 22 99:92 (14:22; 30:25; 25:28; 30:17)
Лъвовете – Дървоядите 89:66 (29:19; 17:16; 21:7; 22:24)
Брикс – София Лайънс 96:45 (30:13; 23:6; 18:10; 25:16)
Олд Таймърс – Самел-90 92:70 (18:24; 26:8; 28:10; 20:28)
Вълците – Ботев 2012 62:106 (16:22; 19:27; 16:27; 11:30)
Костенец – Блейдс 58:71 (16:23; 9:16; 14:16; 19:16)
Балкан Лейдис (ж) – Флай Болърс (ж) 86:32 (24:7; 24:5; 14:12; 24:8)
Рапидо – Джедай Мастърс 80:58 (22:12; 25:13; 12:17; 21:16)
Норт Уест – Хелга 71:74 (20:23; 10:16; 15:17; 26:18)
Политехника – Еър Фреш 96:69 (27:18; 22:18; 21:18; 26:15)
Шаркс (ж) – Фриски (ж) 70:59 (17:12; 16:12; 14:20; 23:15)
НСА – Мешетата 96:63 (33:16; 24:12; 22:16; 17:19)“

Стигаме до Bgbasket.com, където са поместени 3 статии за изминалите 2 кръга в НАЛБ.

Първа загуба за отбора на Хриси Димитров в НАЛБ

„Аматьорският отбор, с който Хрисимир Димитров се пусна в НАЛБ – София Суперсоникс, претърпя първа загуба група В на лигата. Димитров и компания отстъпиха на НСА вчера с резултат 63-73 в последния мач от третия кръг на сезона.

До момента аматьорският тим на спортната академия е непобеден с три успеха, а Суперсоникс са с 2-1. В група В с три от три са и Олд Таймърс, а в група А Брикс и Хелга са с пълен актив от по три победи.

НСА изигра много силни първа и трета част във вчерашния мач. След като натрупа двуцифрена преднина в началото, на почивката тимът водеше с 13 точки. След 30 минути разликата беше цели 21 и въпреки че София Суперсоникс спечели последния период, нямаше как да обърне мача.

Цветан Стоилов записа 18 точки и 15 борби за победителите, а със 17 плюс 6 се включи Димитър Търпанов. За Суперсоникс Хрисимир Димитров вкара 16 точки и хвана 10 борби, а 12 и 6 добави Цветан Миланов.“

Иван Коларов се разигра и Блейдс взе втора победа в НАЛБ

„Дабъл дабъл за центъра носи успех над Костенец

Блейдс записа втора победа в група В на НАЛБ. Снощи тимът срещна Костенец и след силно първо полувреме си осигури преднина, която стигна за крайното 71-58.

Блейдс тръгна много добре и на почивката поведе с 14 точки. След третата част разликата стигна и 16, което се оказа достатъчно и последната четвърт остана за протокола.

Бившият състезател на Славия, БУБА, Рилски спортист и младежкия национелен отбор – Иван Коларов, бе най-добър за победителите. Той изигра най-силният си мач от началото на сезона и приключи с дабъл дабъл от 19 точки и 16 борби. Добре му партнираше и Георги Вачев с 14 точки и 15 борби.

За гостите 17 точки отбеляза Георги Токов.“

Торо отново силен, но Олд Старс 22 паднаха за трети път поред

„Здраво дерби се изигра в НАЛБ

Кучетата от Младост надиграха Олд Старс 22 и Стефан Георгиев с 99-92 в пореден мач от НАЛБ. Бившият капитан на Левски изигра пореден много силен двубой, но това се оказа недостатъчно.

Двата отбора бяха равностойни дълго време, като преди последната част Олд Старс водеха с 6 точки. В решителните минути обаче Кучетата използваха това, че имат по-дълга скамейка и сразиха съперника.

Климент Велков завърши с 30 точки за победителите, а с 21 бе Марио Александров.

Поредният си много силен мач за Олд Старс 22 пък изигра Стефан Георгиев. Торо бе на терена без смяна и доминираше в подкошието. За 40 минути той завърши с невероятните 54 точки и 22 борби, но те се оказаха недостатъчни за крайна победа.

Това бе трета загуба поред за Олд Старс 22, които не познават успеха от началото на сезона. Кучетата от Младост пък вече са с баланс 3-1 и са на добра позиция в подреждането.“

И, разбира се, за финал сме оставили Bball.bg, където могат да бъдат намерени статии за абсолютно всички двубои от началото на сезона в НАЛБ.

ДЖЕДАЙ МАСТЪРС БЕЗ ЗАГУБА В НАЛБ

„“Джедаите“ надиграха София Хоукс в мач от 3 кръг на Националната аматьорска лига по баскетбол

Момчетата от Джедай Мастърс извоюваха втора поредна победа от началото на сезона в НАЛБ и продължават успешния си ход. Въпреки, че предния кръг почиваха, това не попречи на състезателите на треньорката Теодора Смочевска да се наложат над тима на София Хоукс с резултат 65:51.

За „Джедаите“ се отличи Мирослав Стоянов, който беше над всички във въздуха и завърши с дабъл- дабъл от 12 точки и 16 борби. Андреас Беркоф пък добави 10 точки и 7 борби за победата на тима си.

За София Хоукс най-резултатен беше Боян Георгиев, който завърши с 15 точки и 11 борби.

В следващия кръг Джедай Мастърс срещат отбора на Рапидо, който все още търси първата си победа тази есен в НАЛБ. Мачът е в неделя (2 ноември) от 18:00 часа в „Овергаз арена“, а тимът на София Хоукс почива в 4 кръг.“

КУЧЕТАТА ОТ МЛАДОСТ ВЗЕХА ДЕРБИТО НА ТРЕТИЯ КРЪГ

„Столичани надиграха Ботев 2012 в мач от 3 кръг на НАЛБ

Кучетата от Младост победиха Ботев 2012 в супердербито на 3 кръг с 86:67. Въпреки, че Кучетата бяха без своя треньор Димитър Казначеев, заместникът му Пламен Виткин се справи отлично с тактиката и успя да мотивира своите за втора победа в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Независимо от големия заряд, срещата беше изключително коректна и достави удоволствие на множеството зрители по трибуните на „Овергаз арена“. До полувремето двата тима бяха почти равностойни, но след почивката Кучетата от Младост пречупиха коравия тим на Ботев 2012 и се поздравиха с успеха.

За победителите се отличи Климент Велков, който завърши с 23 точки, а Ивайло Иванов добави 11 точки, 6 борби и 4 асистенции.

За Ботев 2012 най-резултатен беше Цветан Георгиев с 19 точки и 8 борби.

В следващия кръг Кучетата от Младост срещат сериозен противник в лицето на Олд Старс 22, воден от бившия капитан на Левски Стефан Георгиев – Торо. Срещата е в събота (1 ноември) от 16:45 часа в „Овергаз Арена“. Врачани излизат срещу Вълците в неделя (2 ноември) от 12:45 часа отново в същата зала.“

НАЙКИ С ВТОРА ПОРЕДНА ПОБЕДА

„Блейдс с първа загуба в Националната аматьорска лига по баскетбол

Тимът на Найки записа втора поредна победа в Националната аматьорска лига по баскетбол. Отборът, воден от Александър Овчаров надигра Блейдс с 96:79.

За победителите се отличи Ивайло Василев, който наниза 27 точки и овладя 11 борби. Методи Александров добави 16 точки и 15 борби, а Огнян Кисимов добави 20 точки и 10 овладени топки за успеха на тима си.

За Блейдс Станислав Иванов отбеляза 23 точки, а Теодор Атанасов добави 16 точки и 6 асистенции.

В отбора на Блейдс за втори мач от началото на сезона прави впечатление отсъствието на Мартин Механджиев, който през миналата година освен важна фигура за своя отбор, бе и МVP на редовния сезон в НАЛБ. Освен сериозната организационна дейност, с която се занимава Механджиев, той има и тежка контузия – разкъсан менискус. Травма, която не му дава възможност да се подготвя пълноценно и да вземе участие в срещите на Блейдс.

В 4 кръг Найки почива, а Блейдс се изправя срещу Костенец в неделя (2 ноември) от 14:30 часа в „Овергаз арена“.“

СОФИЯ СПАРТАНС С КАТЕГОРИЧНА ПОБЕДА

„Тимът на Любомир Нешев навъртя трета поредна загуба от началото на сезона

София Спартанс се наложиха над Жан Плод с 95:62 в мач от 3 кръг на НАЛБ. Новите стилни екипи и добрата стрелба от тройката на момчетата на Любомир Нешев се оказаха недостатъчни, за да се поздравят с успеха и така те записаха трета поредна загуба от началото на сезона.

За победителите от София Спартанс в „Овергаз арена“ се отличи играещият треньор Деян Бекярски с 25 точки и 8 борби, а 21 точки и 9 борби за триумфа добави Мартин Стефанов.

За Жан Плод най-резултатен стана Антон Христов с 23 точки и 4 борби.

В следващата си среща София Спартанс се изправя срещу Антураж. Двубоят от 4 кръг в НАЛБ е в събота (1 ноември) от 9:15 часа сутринта. Мястото е ясно – „Овергаз арена“. Жан Плод пък ще спори със Спортни Настилки-Зуум Дизайн в същия ден и място, но от 12:45 часа.“

НОВ ТРИУМФ ЗА ПОЛИТЕХНИКА В НАЛБ

„Йордан Георгиев избухна с 37 точки и 11 борби за Политехника

Политехника спечели втори пореден мач от началото на сезона в НАЛБ след като надигра Дефект с 85:80 в предпоследния двубой от съботната програма на третия кръг. Зрителите в „Овергаз арена“ видяха оспорвана битка, много емоции и красиви отигравания и от двете страни, но в крайна сметка, Политехника взе своето след блестяща игра на Йордан Георгиев.

Георгиев сътвори шоу, гарнирано с 37 точки и 11 борби (4 в нападение, 7 в защита). Георги Гулабчев също бе на ниво за победителите с 19 точки като към името си в статистиката добави и 8 овладени под коша топки. За Дефект Максим Генов направи силен двубой с 28 точки и 11 борби, но усилията му не стигнаха на него и съотборниците, за да запишат първи успех тази есен.

В 4 кръг на НАЛБ Политехника ще мери сили срещу Еър Фреш. Мачът е в понеделник (3 ноември) от 21,30 часа в зала „Триадица“. Дефект среща Слава 99 в събота (1 ноември) от 11:00 часа в „Овергаз арена“.“

ВЪЛЦИТЕ ОТСТЪПИХА ПРЕД ХЕЛГА В ЗДРАВА БИТКА

„Нов солиден мач на Александър Гогов за победителите

Един от най-симпатичните и сърцати отбори през новия сезон в НАЛБ – Вълците, извадиха душата на Хелга в сблъсък от третия кръг на Лигата у нас. Вълците отстъпиха пред по-опитния си съперник с 53:82 в здрава и непредсказуема на моменти битка в „Овергаз арена“ в последен двубой от съботната сесия.

Мерникът на Александър Гогов отново бе прецизен, което гарантира победата на Хелга в срещата. MVP на НАЛБ за 1 кръг тази есен остана резерва, но се включи от пейката със сериозните показатели от 27 точки, 10 борби и 7 асистенции. С дабъл-дабъл се отличи друг негов съотборник – Петър Танков (21 точки, 11 борби).

За коравия състав на Вълците до актив от 16 точки стигна Тодор Енев, а с 14 точки, между които две тройки се отличи Антон Начев.

В 4 кръг Хелга ще спори с Норт Уест в понеделник (3 ноември) от 20,00 часа в зала „Триадица“, а Вълците играят ден по-рано, в неделя (2 ноември) от 12,45 часа с Ботев 2012 в „Овергаз арена“.“

ФЛАЙ БОЛЪРС НА КОСЪМ ОТ СЕНЗАЦИЯТА В НАЛБ

„Само за две седмици, момичетата на Ирен Пелтекова показаха невероятно израстване

Няма работа, която да не се отплаща. За Флай Болърс времето работи вярно, а резултатите тепърва предстоят. Новият тим, поверен в ръцете на опитния специалист Ирен Пелтекова остана на косъм от сензацията във втория кръг при жените в НАЛБ като отстъпи драматично с 53:57 пред фаворита Фриски.

MVP на първия кръг при дамите Веселка Ковачева изведе Фриски до втори пореден успех с 20 точки, 5 борби и 5 асистенции. Подкошието бе окупирано от тандема крила Лилия Борисова – Параскева Тошева, които овладяха общо 30 от 55-те борби за своя тим (по 15 овладени топки всяка).

Три баскетболистки на Флай Болърс минаха двуцифрения точков актив: Веселина Димитрова вкара 13, Дея Михайлова 11 и Ивана Пирнарева 14. Единствено по-слабата успеваемост в стрелбата от игра сякаш не достигна на селекцията на Пелтекова да триумфира, но с показаното в неделя сутрин от „летящите“, съвсем скоро радостта ще навести и тяхната съблекалня.“

ЕЪР ФРЕШ СЕ ВЪРНА НА ПЪТЯ НА УСПЕХА

„Отборът надви Лъвовете в здрав двубой от третия кръг в НАЛБ

Еър Фреш се върна на пътя на победата само седмица след като преклони глава пред Олд Таймърс с 66:74. В здрав двубой от трети кръг в НАЛБ, отборът намери сили да наложи волята си над коравия състав на Лъвовете – 89:61 в неделя в „Овергаз арена“.

Четирима от стартовата петица на Еър Фреш завършиха с двуцифрен точков актив. Георги Мишев регистрира дабъл-дабъл от 22 точки и 10 борби, с дабъл-дабъл напусна паркета и Велизар Стефанов. Той вкара 15 точки и също овладя 15 топки под двата ринга. Класата на Сашко Лазов донесе още 14 точки, а Светослав Петров наниза 12 точки.

За Лъвовете жаждата за победа на Джордже Даскалович бе заразителна и за съотборниците му, но по-ниската успеваемост в нападение наклони везните в полза на Еър Фреш. Сърбинът остана на една борба разстояние от дабъл-дабъл: 18 точки, към които добави 9 овладени под коша топки.

Еър Фреш се стяга за труден мач с Политехника в понеделник (3 ноември, 21,30 часа) в зала „Триадица“, а Лъвовете предизвикват Дървоядите в събота (1 ноември) от 18,15 часа в „Овергаз арена“ в друг двубой от 4 кръг на НАЛБ.“

3 ОТ 3 ЗА БРИКС В НАЛБ

„Ивайло Константинов близо до трипъл-дабъл за третия пореден успех за сезона

Спирачките на Брикс този сезон в НАЛБ сякаш не работят. Тимът спечели срещу Спортни Настилки-Зуум Дизайн с 80:56 в неделя в „Овергаз арена“. Така Брикс е с пълен актив от точки и без загуба след първите три кръга в НАЛБ.

Ивайло Константинов бе двигателя на всяка смислена атака на Брикс и нямаше да бъде изненада, ако за него срещата бе приключила с гросмайсторски трипъл-дабъл. Плеймейкърът бе близо до целта: 25 точки, 10 борби и 8 асистенции, към които трябва да добавим и 5-те тройки от 11 опита. Александър Иванов бе звяр в подкошието с 12 борби, а освен това вкара и 26 точки. Симеон Георгиев записа 18 точки и 4 откраднати топки за Брикс.

Моторът на Зуум пък се казва Николай Грозданов. За него битката приключи със 17 точки и 7 борби. Николай Мораров също бе на висота с 16 точки и 9 борби за Спортни Настилки-Зуум Дизайн.

В 4 кръг на НАЛБ Брикс срещат София Лайънс в мач в неделя (2 ноември). Мачът е първи в програмата за деня с начален час 09:15 часа. Препятствието пред Зуум се нарича Жан Плод. Двата отбора играят в събота (1 ноември) от 12,45 часа.“

МЕШЕТАТА ИЗСТРАДАХА ПЪРВА ПОБЕДА

„Драма беляза дербито с Костенец, супер мач на Атанасиос Моногенис

Третият кръг в НАЛБ донесе така жадуваната първа победа за Мешетата през новия сезон. Те измъкнаха успеха от Костенец с 67:65 в „Овергаз арена“ в неделя вечер. Срещата поднесе невероятни емоции за зрители, баскетболисти и за всички присъстващи в залата. Накрая драмата бе пълна, а радостта си избра момчетата от селекцията на Мешетата.

Любомир Александров се превърна в герои за Мешетата с дабъл-дабъл от 21 точки и 14 борби. Георги Николов мушна три тройки от пет опита като резерва, за да оформи на сметката си 11 точки. Станислав Матеев бе на мястото си с 10 точки, но той сграбчи и сериозните 14 топки в подкошието.

Фантастичен двубой за Костенец изнесе Атанасиос Моногенис. Той дърпаше своите напред през цялото време и накрая напусна паркета с показатели от 32 точки, 8 борби и майсторските 4/5 успешни стрелби от тройката. Георги Токов добави 15 точки за Костенец.

В 4 кръг Мешетата ще мерят сили с НСА като този мач е в сряда (5 ноември) от 21,30 часа в зала „Триадица“. Костенец ще се опита да се върне на пътя на победата срещу Блейдс в събота (1 ноември) от 14,30 часа в „Овергаз арена“.“

ОЛД ТАЙМЪРС С ТРЕТА ВЯРНА СТЪПКА

„Мачът срещу Дървоядите бе своеобразно повторение на 1/2-финала на изминалия сезон в НАЛБ

Още един отбор в НАЛБ не познава вкуса на загубата след трети кръг и той се казва Олд Таймърс. В повторение на 1/2-финала в първенството от 2013/2014 срещу Дървоядите, звездните „таймери“ се пребориха със зъби и нокти за победата с 66:59. „Овергаз арена“ видя още един страхотен неделен сблъсък, в който Дървоядите пропуснаха златна възможност да триумфират. Пропуски на бързи атаки в заключителните минути костваха успеха на тима.

Властелините на мача бяха трима. Двама от Олд Таймърс – Горан Кошанин и Христо Гатев. един от Дървоядите – Емануил Никос. Сръбският ветеран напомни за най-добрите си години при професионалистите като измъчи съперника с 26 точки и 21 борби. Гатев – MVP на 2 кръг в НАЛБ, завърши с 20 точки, 7 борби и 4 асистенции, но този път мерникът му от далечно разстояние изневери – 1/7 от тройката.

Никос бе самотен воин за Дървоядите: 26 точки и 6 откраднати топки. с 10/22 (45%).

В 4 кръг в НАЛБ Олд Таймърс ще мери сили със Самел-90. Мачът е в неделя (2 ноември) от 11,00 часа. Дървоядите ще сверят часовниците си срещу Лъвовете от 18,00 часа в събота (1 ноември).“

СОФИЯ ЛАЙЪНС С ВТОРИ ПОРЕДЕН УСПЕХ

„Бързата атака подпечата победата над Рапидо в трети кръг на НАЛБ

Трети кръг на сезон 2014/2015 в НАЛБ донесе втора поредна победа за София Лайънс. Миналата седмица тимът надделя над София Хоукс, а в последната си среща в неделя спечели и срещу Рапидо със 75:63. Баскетболната битка се „разрази“ в „Овергаз арена“.

Нов запомнящ се двубой с екипа на Лайънс за Валери Ассев: 28 точки, 8 борби, 4/11 от тройката. Йосиф Чернашки се включи с 15 точки от пейката. Никола Ангелов реализира 12 точки и сграбчи 8 топки в подкошието.

Филип Неделчев записа 24 точки, а Боян Гагов грабна 14 борби за Рапидо, към които прибави 10 точки. Бойко Петков също завърши с 10 точки, но това не стигна на отбора за победата. Лайънс нанизаха доста важни топки на бърза атака в последната четвърт и това ги изведе до успешен край след сирената.

В 4 кръг на НАЛБ София Лайънс ги очаква огромно предизвикателство – среща с непобедимия до момента тим на Брикс. Срещата е в неделя (2 ноември) от 09:15 часа. Рапидо играе с Джедай мастърс в 18,00 часа отново в неделя. Сесията е в „Овергаз арена“, която по традиция приема мачовете през уикенда.“

СОФИЯ БУЛС КАТЕГОРИЧНИ СРЕЩУ СЛАВА 99

„Биковете с втора победа от началото на сезона

София Булс надиграха Слава 99 с 87:48 в мач от третия кръг на НАЛБ. Студената зала „Триадица“ не успя да спре устрема на баскетболистите на Георги Георгиев и те се поздравиха с втори успех от началото на сезона.

За Булс се отличи Тони Прокопиев, който завърши с дабъл-дабъл, нанизвайки 21 точки. Той зарадва феновете и с няколко зрелищни забивки и добави към името си в статистиката 10 борби. Ярослав Тотев с 15 точки и 5 борби също даде сериозен принос за триумфа на „биковете“ от София.

За отбора на Слава 99, който геройски пътува от Монтана до столицата ни всеки уикенд, Делян Дамянов завърши с 13 точки и 4 борби, а Георги Дамянов добави 11 точки.

В следващия кръг София Булс се срещат с твърдия отбор на София Суперсоникс с Хрисимир Димитров в редиците. Мачът е в събота (1 ноември) от 14:30 часа в „Овергаз арена“. Слава 99 ще пристигне от Монтана, за да мери сили с Дефект. Срещата е отново в събота от 11:00 часа.“

ВТОРА ПОБЕДА ЗА НОРТ УЕСТ

„Норт Уест категорични в 3 кръг на Националната аматьорска лига по баскетбол

Норт Уест спечели срещу Антураж с 94:64 в двубой от трети кръг на НАЛБ, който се състоя в понеделник вечер в зала „Триадица“. Калоян Иванов изведе своите до трудния път към победата с 23 точки, 10 борби и 4 асистенции. По 20 точки за успеха добавиха Димитър Минев и Леон Лалов.

За Антураж Захари Петров наниза 23 точки, а Радослав Томов остана на борба разстояние от дабъл-дабъл: 15 точки и 9 овладени под коша топки.

Резултатът не бива да заблуждава никого, че победата дойде лесно за Норт Уест. Мачът започна хем оспорвано, хем много резултатно. Захари Петров стартира с 5/5 от тройката и имаше предпоставки, че рекордът за най-много точни стрелби от далеч в историята на НАЛБ, може да падне. Това обаче не се случи, защото Норт Уест затегна защитата и постепенно изравни везните на терена.

В 4 кръг Норт Уест среща непобедения до момента отбор на Хелга. Срещата е в понеделник (3 ноември) от 20:00 часа в зала „Триадица“. Антураж излиза срещу София Спартанс в първи мач от 4 кръг в зала „Овергаз арена“ от 9:15 часа в събота (1 ноември).“

БАЛКАН ЛЕЙДИС С ПЪРВА ПОБЕДА

„Триото Гелова – Събева – Загорова изведе тима до успех срещу Шаркс

Балкан победи Шаркс с 69:63 в дербито на 2 кръг при жените в НАЛБ. Успехът е първи за тима от началото на сезона, а заслугата е на точния мерник от тройката на Марина Гелова (3/3), 19-те точки на Дарина Субева и на здравата игра на Антония Загорова. Центърът напусна терена с дабъл-дабъл от 15 точки и 16 борби. Велиана Стоянова нямаше ден в стрелбата, но пък овладя 5 топки в подкошието.

За Шаркс Мирена Денчева стигна до двойните показатели от 22 точки и 11 борби, а Силвия Иванова добави 16 точки.

Мачът тръгна ударно за Шаркс и в първата четвърт те взеха аванс от 7 точки. Състезателките на треньорката Василка Великова обаче не се предадоха и наваксаха изоставането си още до полувремето. Почивката дойде при 1 точка аванс за Шаркс, а след подновяването на играта на паркета в „Триадица“ се водеше люта битка. От нея победител излезе Балкан.

В 3 кръг при дамите Балкан Лейдис срещат набиращия сили тим на Флай Болърс в „Овергаз арена“ на (2 ноември) от 16,15 часа, а Шаркс се изправят срещу непобедения Фриски в сряда (5 ноември) в зала „Триадица“ от 20,00 часа.“

НСА НАДДЕЛЯ В ДЕРБИТО НА КРЪГА

„София Суперсоникс с Хриси Димитров отчетоха първа загуба

НСА нанесе първа загуба на София Суперсоникс от началото на сезона в НАЛБ. „Студентите“ от спортната академия се наложиха със 73:63 в последния мач от третия кръг, който се състоя в зала „Триадица“. Дългогодишното крило на националния отбор, Плама и Спартак Плевен, и Левски – Хриси Димитров, завърши с 16 точки и 10 борби. Активът му не стигна за „свръхзвуковите“, които допуснаха първа грешна стъпка.

За София Суперсоникс се отличи и Цветан Миланов, който се отличи с 12 точки.

НСА контролира срещата през цялото време и не позволи на съперника да намали дистацията под 10 точки. Цветан Стоилов наниза 18 точки и овладя 15 борби, а Димитър Търпанов добави 17 точки. НСА е лидер с три поредни победи от началото на сезона.

Следващата седмица НСА среща Мешетата в последен мач от 4 кръг в зала „Триадица“ (5 ноември, 21,30 часа), а София Суперсоникс ще спори със София Булс в събота (1 ноември) от 14,30 часа в „Овергаз арена“.“

ЙОРДАН ГЕОРГИЕВ – MVP НА 3 КРЪГ В НАЛБ

„Двама остават в историята на надпреварата като най-полезни състезатели на рунда

Йордан Георгиев от отбора на Политехника е най-полезният състезател в 3 кръг на мъжкото първенство в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Най-много точки за класацията събраха Йордан Георгиев от Политехника и Горан Кошанин от Олд Таймърс. И двамата се отличиха с по 40. Определящ тук обаче се оказа вторият показател – напред излиза този, чийто отбор е победил с по-малка разлика. При ново равенство политиката на НАЛБ е да проследи и кой състезател е реализирал повече точки.

Георгиев постигна коефициент 45, а Политехника се наложи над Дефект с 85:80, докато Кошанин записа КПД от 47 пункта, но Олд Таймърс се наложиха над Дървоядите с 66:59 (7 точки – б.а.).

НАЛБ обаче реши да направи реверанс към Кошанин и да постави името му в историята на надпреварата до това на Георгиев, като и двамата ще бъдат вписани като най-полезни състезатели за 3 кръг при мъжете.

Много по-назад от Георгиев и Кошанин остана Ивайло Василев от Найки с 22 точки за класацията – коефициент от 39 и победа със 17 точки. Четвърти е Валери Ассев от София Лайънс с 21 точки (коефициент от 33 и успех с 12 точки разлика). Топ 5 допълва Любомир Александров от Мешетета с 20 точки (коефициент от 22 и победа с 2 точки аванс).

Най-висок коефициент в кръга на база на статистиката, а не класацията, постигна Горан Кошанин от Олд Таймърс – 47. След него е Йордан Георгиев от Политехника с 45. Трети е Атанасиос Моногенис от Костенец с 42, след което са съотборниците в Найки Ивайло Василев с 39 и Огнян Кисимов с 36.

Топреализатор на кръга е Йордан Георгиев от Политехника с 37 точки. Атанасиос Моногенис от Костенец вкара 32, а с по 28 останаха Максим Генов от Дефект и Валери Ассев от София Лайънс.

Най-добър борец на кръга стана Горан Кошанин от Олд Таймърс, който овладя 21 топки под двата коша. След него с 19 се нареди Янко Реджев от Хелга. Трети с 16 е Мирослав Стоянов от Джедай Мастърс, а с по 15 борби останаха Цветан Стоилов от НСА и Методий Александров от Найки.

Най-много асистенции в кръга за втора поредна седмица има Ивайло Константинов от Брикс, като този път той се отчете с 8 точни завършващи подавания. След него останаха Емил Петров от Норт Уест и Александър Гогов от Хелга с по 7.

Най-добър “крадец” на кръга станаТеодор Атанасов от Блейдс със 7 откраднати топки. Втори с по 6 се наредиха Иван Иванов от София Суперсоникс, Емануил Никос от Дървоядите и Валентин Голчев от Олд Таймърс.

Най-добър блокировач в кръга е Тони Прокопиев от София Булс с 4 чадъра. По 3 блока имат Янко Реджев от Хелга, Саша Стаменов от Ботев 2012, Антонио Петров от Ботев 2012 и Боян-Благовест Георгиев от София Хоукс.“

РУМЯНА ДАВИДКОВА – MVP НА 2 КРЪГ ПРИ ДАМИТЕ В НАЛБ

„Две момичета остават в историята на надпреварата като най-полезни състезателки на кръга

Румяна Давидкова от отбора на Фриски е MVP на 2 кръг при дамите на НАЛБ.

Давидкова наниза 8 точки срещу Флай Болърс, и въпреки че над 10 момичета реализираха повече, тя постигна коефициент от 25 пункта. Фриски победи с 57:53 (4 точки разлика – б.а.), което донесе на Румяна 21 точки за класацията.

С 21 завърши и Антония Загорова от Балкан Лейдис (коефициент от 27 и успех за Балкан Лейдис с 69:63 над Шаркс), но тук решаващ фактор се оказа точковата разлика в двубоя, която изпраща напред състезателката, чийто тим е с по-малък аванс в крайния резултат.

Все пак, името на Загорова, както при Йордан Георгиев и Горан Кошанин в мъжкото направление, ще бъде вписано в историята на НАЛБ заедно с това на Давидкова като най-полезна състезателка на кръга. На трето място остана Параскева Тошева от Фриски със 17 точки за класацията.

Най-голям коефициент в кръга на база на статистика, а не класацията, постигна Антония Загорова от Балкан Лейдис – 27. След нея с 25 остана Румяна Давидкова от Фриски. Топ 3 допълва Параскева Тошева от Фриски с 21, а четвърта е Еми Ушагелова от Балкан Лейдис с 20.

Най-много точки в кръга отбеляза Мирена Денчева от Шаркс, приключвайки срещата на своя отбор с 22 точки. 20 вкара Весела Ковачева от Фриски, а трета с 19 е Дарина Субева от Балкан Лейдис.

Най-много борби за втори пореден кръг овладя Антония Загорова от Балкан Лейдис – 16. След нея с по 15 останаха съотборничките й Параскева Тошева и Лилия Борисова. Мирена Денчева от Шаркс е четвърта с 11.

С най-много асистенции завършиха Весела Ковачева и Румяна Давидкова от Фриски, като и двете се отчетоха с по 5 точни завършващи подавания. След тях се наредиха Моника Тодорова от Балкан Лейдис,Силвия Иванова от Шаркс и Дея Михайлова от Флай Болърс с по 3.

Дея Михайлова от Флай Болърс оглави класацията за откраднати топки с рекордните 8 пресечени паса. Параскева Тошева и Румяна Давидкова от Фрискисе разписаха с по 4. Същите показатели достигнаха Мирена Денчева от Шаркс и Еми Ушагелова от Балкан Лейдис.

2 кръг подобри и рекорда при чадърите. Начело на категорията застават Румяна Давидкова от Фриски и Еми Ушагелова от Балкан Лейдис, които блокираха по 4 стрелби на съперника. Антония Загорова от Балкан Лейдис се отчете с 2.“

ТРЕТА ПОБЕДА ЗА СОФИЯ СПАРТАНС

„Тимът надделя над Антураж с 91:51 в 4 кръг на НАЛБ

Момчетата от София Спартанс постигнаха трета победа от началото на сезона в НАЛБ. В първи мач от 4 кръг в събота сутрин в „Овергаз арена“, те се наложиха над Антураж с 91:51 след силна и резултатна игра.

Спартанс бяха страхотни в защита и откраднаха 17 топки. Борбеността им се увенча с успех, а отборната статистика показа, че тимът е овладял 46 топки под двата коша. Най-много от тях бяха дело на Деян Бекярски – 11 борби. Той защити репутацията си и на лидер на Спартанс като реализира и 25 точки. Мирослав Иванов с 18 точки и Иван Гьошев с 15 точки бяха останалите от Спартанс, които минаха двуцифрения точков актив.

За Антураж Радослав Томов вкара 19 точки и сграбчи 10 борби, а Радостин Тошев добави 12 точки.

В 5 кръг Антураж приема Спортни Настилки-Зуум Дизайн на 10 ноември (понеделник) от 20,00 часа в зала „Триадица“, а в същия ден и на същото място, но в по-късен час (21,30 часа) Спартанс срещат Хелга.“

ДЕФЕКТ ИЗСТРАДА ПЪРВИ УСПЕХ

„Отборът надигра Слава 99 от Монтана и счупи каръка от началото на сезона в НАЛБ

Дефект най-после изстрада първа победа от началото на сезона в НАЛБ. Във втори двубой от съботната сесия на 4 кръг, отборът надигра Слава 99 със 76:70 и така сложи край на мъката от първите три седмици след откриването на първенството.

Максим Генов бе над всички за Дефект с 24 точки и 13 борби, а Владислав Шуранов добави 20 точки. За селекцията на Слава 99 се отличиха Делян Дамянов с 33 точки и 11 овладени под коша топки, както и Иван Коцев, завършил също с дабъл-дабъл от 13 точки и 12 борби. Още един баскетболист от монтанския състав мина границата на 10-те точки – Георги Дамянов се прибра в съблекалнята с 12 точки на сметката си.

Слава 99 воюва геройски и показа невероятен характер, независимо от неволите по пътя, оставили част от отбора принудително извън мача. Монтанци играха с едва пет души, но сърцата им стопли агитката, която развяваше плакати и подкрепяше селекцията си от първия, до последния момент.

В 5 кръг Дефект ще се опита да остане на пътя на победа и в двубоя срещу София Суперсоникс. Мачът е в събота (8 ноември) от 14,30 часа в „Овергаз арена“. По-рано в събота Слава 99 ще свери часовника си срещу Еър Фреш (11,00).“

ЗУУМ ОТКАЗА БОЙКИЯ ТИМ НА ЖАН ПЛОД

„Петима души от Спортни Настилки-Зуум Дизайн с отлична успеваемост

Спортни Настилки-Зуум Дизайн отказаха съпротивата на набиращия все по-сериозна скорост и подобряващ играта си от мач на мач отбор на Жан Плод – 108:71 в трета среща от програмата на 4 кръг на НАЛБ в събота в „Овергаз арена“.

Петима баскетболисти на Зуум минаха двуцифрения точков актив, което наклони везните в тяхна полза. Марин Димитров отбеляза 22 точки, към които прибави и 10 борби. По 19 точки реализираха двама – Николай Мораров (също с 10 борби на сметката си), и Александър Спасов, на когото не стигна една борба, за да стигне до дабъл-дабъл. Борис Монов наниза 16, а Димитър Талов бе много полезен с 10 точки, 6 борби и 4 асистенции.

За Жан Плод Антон Христов записа 13 точки, по 12 точки регистрираха в актива си Валентин Цветков и Константин Смочевски.

В 5 кръг на НАЛБ Зуум играе срещу Антураж на 10 ноември (понеделник) от 20,00 часа в „Триадица“, а Жан Плод ще има за съперник София Лайънс на 8 ноември (събота) от 16,15 часа в „Овергаз арена“.“

СУПЕРСОНИКС ДОКАЗАХА, ЧЕ МОГАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ И БЕЗ ХРИСИ ДИМИТРОВ

„Булс не успяха да сефтосат новите екипи с победа

София Суперсоникс доказаха, че могат да печелят битки в НАЛБ и без присъствието на внушителната фигура на Хрисимир Димитров. Тимът завоюва победа над София Булс със 74:61 в четвъртия двубой от съботната програма на 4 кръг в Лигата на аматьорите в „Овергаз арена“.

Тони Прокопиев изнесе пореден фантастичен мач с фланелката на Булс – 26 точки за 32 минути, между които 4/9 от тройката, но уви, усилията му не стигнаха за триумф. Георги Георгиев се включи с 21 точки от пейката за Суперсоникс, с 13 точки и 16 борби като титуляр изпъкна Цветан Миланов, а с 12 точки остана друг играч на „свръхзвуковите“ – Мартин Софрониев.

Булс не успяха да сефтосат чисто новите си красиви екипи с победа. Ще получат шанс за поправителен на 12 ноември (сряда) от 21:30ч. срещу Мешетата в „Триадица“. Суперсоникс излизат срещу Дефект в събота (8 ноември) от 14,30 часа в „Овергаз арена“ в среща от петия кръг.“

ТОРО НЕ СТИГНА НА ОЛД СТАРС, КУЧЕТАТА ОТ МЛАДОСТ ВЗЕХА ДЕРБИТО

„Бившият капитан на шампиона и носител на Купата на България с Левски блести за „старите звезди“ с 54 точки

Кучетата от Младост захапаха Олд Старс 22 и не ги пуснаха докато не спечелиха дербито на 4 кръг в НАЛБ с 99:92 в пети мач от съботната сесия в „Овергаз арена“. Олд Старс 22 имаше в редиците си невероятния Стефан Георгиев-Торо, който събра коефициент на полезно действие от 87 пункта – своеобразен рекорд в НАЛБ, но дори това не спаси него и съотборниците му от загуба.

Климент Велков с 30 точки, Марио Александров с 21, Иван Ненчев с 15 и Огнян Тодоров с 11 браниха честта на Кучетата от Младост и силите им бяха достатъчни, за да надмогнат индивидуалните качества на доскорошния център на „сините“ в професионалния баскетбол.

За Торо, каквото и да кажем ще е малко. Той вкара 54 точки, овладя 22 борби и остана на терена пълни 40 минути. Стефан Георгиев обаче все още чака първата си победа в НАЛБ с екипа на Олд Старс 22. Тимът му трябваше да се бори дълго време и с четирима души поради дисквалификация на свой играч за две неспортсменски нарушения.

В 5 кръг на НАЛБ Олд Старс 22 срещат Вълците на 9 ноември (неделя) от 16,15 часа в „Овергаз арена“, а Кучетата от Младост почиват.“

НОВ ТРИУМФ ЗА ЛЪВОВЕТЕ

„Този път в техен капан попаднаха Дървоядите

Лъвовете спечелиха последната среща от съботния маратон на 4 кръг на НАЛБ в „Овергаз арена“ след като наложиха волята си над Дървояците с 89:66. В този двубой щастливото число за царете на джунглата бе 17. Трима баскетболисти на Лъвовете завършиха точно с толкова в актива си – Илиян Василев, Джакомо Остин и Камен Димитров.

Любопитното е, че и тримата бяха титуляри за Лъвовете (трети от турнира за Купата на НАЛБ през 2013/2014). Това обаче не бе всичко за Лъвовете, защото Христо Владимиров избухна с 21 точки за тях от пейката като реализира пет от 9-те си стрелби от тройката.

За Дървоядите (четвърти в първенството през 2013/2014) най-резултатен стана Емануил Никос с 26 точки. Той също бе много прецизен от далечно разстояние: 4/10 от тройката. Андрей Митрев му пригласяше добре с 11 точки като остана на косъм от дабъл-дабъл, защото приключи с 9 овладени под коша топки.

Дървоядите, които са в много нов състав и все още търсят истинското си лице, откриват 5 кръг на НАЛБ с мач срещу Политехника на 8 ноември (събота) от 09,15 часа сутринта в „Овергаз арена“, докато Лъвовете играят в същия ден и на същото място, но от 12,45 часа срещу Самел-90.“

ОТБОРЪТ НА БРИКС ОСТАВА НЕПОБЕДЕН И СЛЕД 4 КРЪГ

„Момчетата на Ивайло Константинов записаха четвърта поредна победа от началото на сезона в НАЛБ

Отборът на Брикс се наложи над София Лайънс с 96:45 и увеличи победния си ход до четири поредни успеха от началото на сезона в НАЛБ.

Играещият треньор Ивайло Константинов бе най-резултатен за победителите с 31 точки. С дабъл-дабъл завършиха Симеон Георгиев – 21 и 10 борби и Александър Иванов с 16 плюс 14.

За София Лайънс Мартин Ассев се разписа с 16 точки, а Васил Челенков добави 8, като овладя и 12 борби.

В следващия кръг Брикс срещат тима на Джедай Мастърс в събота (8 ноември) от 18,00 часа в „Овергаз арена“, а София Лайънс се изправя срещу отбора на Жан Плод в същия ден и място от 16,15 часа.“

4 ОТ 4 ЗА ОЛД ТАЙМЪРС

„Неудържим Христо Гатев изведе отбора си до четвърта поредна победа

Отборът на Олд Таймърс надигра Самел-90 с 92:70 за четвърта поредна победа от началото на сезона в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Над всички за щастливата развръзка отново бе Христо Гатев, който събра коефициент от 46 пункта, като отбеляза 37 точки и овладя 7 борби. Горан Кошанин добави 18 плюс 8, а Валентин Голчев се отчете с 13 точки.

Николай Рътаров оформи дабъл-дабъл от 24 и 12 борби. Кирил Николов добави 22 точки за отбора на Самел-90, който всяка седмица изминава разстоянието между Самоков и София в името на любимата игра.

В следващия си мач непобеденият тим на Олд Таймърс почива, а Самел-90 среща Лъвовете в събота (8 ноември) от 12,45 часа в „Овергаз арена“.“

НОВ УСПЕХ ЗА БОТЕВ 2012

„Разликата набъбна в последнтата част, благодарение на бързите атаки на врачани

Миналогодишният победител в турнира за купата на Националната аматьорска лига по баскетбол Ботев 2012 се наложи над отбора на Вълците със 106:62.

За победителите Христо Цеков отново бе на ниво и оформи дабъл-дабъл от 22 точки и 12 борби. Албертин Йорданов добави 18 точки, а Саша Стаменов и Цветан Георгиев завършиха с по 16.

За новосформирания тим на Вълците, който стартира уверено и държеше инициативата в първите минути, над всички бе капитанът Антон Начев с 27 точки, а Тодор Енев добави 22 и 6 борби.

Врачани излизат срещу отбора на Норт Уест в първия мач от неделния тур (9 ноември), с начален час 9,15 часа в зала „Овергаз арена“. Вълците пък срещат Олд Старс 22 също в неделя от 16:15 часа.“

БЛЕЙДС ПОБЕДИ КОСТЕНЕЦ В ОСПОРВАН СБЛЪСЪК

„Дуото Коларов и Вачев донесоха успеха

В неделния следобед в зала „Овергаз Арена“ един срещу друг се изправиха отборите на Блейдс и Костенец, които са дългогодишни участници в НАЛБ. Останал без треньорката си Спаска Пешарова-Бояджиева тимът записа трети пореден неуспех и все още търси повторение на сладкия си старт на сезона срещу Слава 99.

Иван Коларов поведе победителите с дабъл-дабъл от 19 точки и 16 борби. До двойни показатели стигна още един от играчите на Блейдс – Георги Вачев, който се разписа с 14 плюс 15 овладени отскочили топки.

За момчетата от Костенец отново над всички бе Георги Токов, който се включи със 17 точки, както и със 7 борби. Братското дуо Моногенис също бе сред основните действащи лица на паркета. Атанасиос отбеляза 14 и хвана 8 отскочили топки, а Йоаннис добави 7 точки.

В следващия си мач Блейдс срещат непобедения тим на НСА в сряда (12 ноември) в зала „Триадица“ от 20,00 часа. Отборът на Костенец пък ще мери сили с Найки в неделя (9 ноември) от 14,30 часа.“

БАЛКАН ЛЕЙДИС С ВТОРИ ПОРЕДЕН УСПЕХ В НАЛБ

„“Зелените“ дами без проблеми срещу Флай Болърс

Балкан Лейдис забрави напълно загубата от Фриски в първия кръг на женското направление в Националната аматьорска лига по баскетбол и след успеха над Шаркс миналата седмица, в неделя „зелените“ дами се поздравиха с втора поредна радост. Този път над Флай Болърс с 86:32.

Марина Гелова поведе победителките с 21 точки. Антония Загорова отново бе много полезна и оформи дабъл-дабъл от 13 плюс 11 борби. Симона Димитрова се включи с 12 точки.

За тима на Ирен Пелтекова, който тепърва предстои да разгръща потенциала си, с по 9 точки се разписаха Веселина Димитрова и Мануела Николова.

В следващия кръг при дамите Балкан Лейдис се среща с тима на Фриски в неделя (9 ноември) от 12, 45 часа в „Овергаз арена“, а Флай Болърс ще мерят сили с Шаркс от 18,00 часа.“

РАПИДО СЕ ПОЗДРАВИ С ПЪРВА ПОБЕДА ОТ НАЧАЛОТО НА СЕЗОНА

„Точките от бърза атака се оказаха решаващи за щастливата развръзка

Рапидо извоюва първи успех за сезона в последен мач от неделния маратон на Националната аматьорска лига по баскетбол. Тимът на Боян Гагов се наложи над непобедимите досега Джедай Мастърс с 80:58 в четвърти кръг от 2014/2015 в надпреварата.

Теодор Велчев бе над всички за победителите с дабъл-дабъл от 22 точки и 14 борби. Калин Златанов и Филип Неделчев добавиха по 14, като вторият достигна двойни показатели, овладявайки и 13 отскочили топки. Милен Виденов приключи с 13.

Единственият, преминал двуцифрената бариера за борбения тим на Джедай Мастърс, който не се отказа докрай, бе Мирослав Стоянов с 23 точки и 6 борби. С 9 се разписа Деян Лазаров.

В следващия си мач Рапидо среща тима на София Хоукс в неделя (9 ноември) от 11,00 часа в „Овергаз арена“, а Джедай Мастърс се изправя срещу тима на Брикс в последния мач от съботния маратон (8 ноември) от 18,00 часа.“

ХЕЛГА С ЧЕТВЪРТИ ПОРЕДЕН УСПЕХ

„“Зелените“ остават непобедени и след 4 кръг в НАЛБ

Хелга взе дербито на 4 кръг в НАЛБ след 74:71 срещу Норт Уест. Мачът в студената зала „Триадица“ тръгна оспорвано, но добрата игра на Петър Загоров и Венцислав Стоев донесоха на „зелените“ комфортна преднина от 9 точки на полувремето. В последните минути отборът на Норт Уест показа добра защита и пасивът бе стопен след няколко бързи атаки. Решаващи в края обаче се оказаха изпуснаните стрелби от наказателната линия.

За победителите Венцислав Стоев отбеляза 23 точки, а Петър Загоров остана на косъм от дабъл-дабъл със 17 и 9 борби.

За Норт Уест капитанът Калоян Николов се отличи с 23 точки и 9 борби, а Леон Лалов стигна двойни показатели при 12 плюс 10 асистенции.

В следващия си мач Хелга се изправя срещу тима на София Спартанс в понеделник (10 ноември) от 21,30 часа в зала „Триадица“, а Норт Уест ще спори с коравия тим на Ботев 2012. Срещата е в неделната сутрин ( 9 ноември) от 9,15 часа в зала „Овергаз Арена“.“

ТРЕТИ ПОРЕДЕН УСПЕХ ЗА ПОЛИТЕХНИКА

„Тимът на Марин Романски се наложи над Еър Фреш

Политехника продължава победния си ход в Националната аматьорска лига по баскетбол. След загубата от НСА на старта на сезона, момчетата на Марин Романски се поздравиха с трети пореден успех в 4 кръг. Този път с 96:69 срещу Еър Фреш, който до момента е с баланс 2-2.

Георги Гулабчев поведе победителите с 20 точки и 6 борби. Йордан Георгиев го последва със 17, Радослав Райчев добави 13, а с по 12 се включиха Орлин Атанасов и Григор Димитров.

За Еър Фреш с 15 точки се отчете Велизар Стефанов. Николай Недялков остана на косъм от дабъл-дабъл с 12 и 9 борби. Светослав Петров пък отбеляза 11.

На 8 ноември (събота) от 9:15 ч. Политехника открива 5 кръг в НАЛБ срещу Дървоядите в „Овергаз Арена“. Веднага след тях, от 11:00 ч. на паркета излизат Еър Фреш и Слава 99.“

ШАРКС ВЗЕХА ДЕРБИТО С ФРИСКИ

„Без непобеден отбор при дамите след 4 кръг в НАЛБ

Непобеденият до момента Фриски стъпи накриво срещу Шаркс с 59:70. След поредния интригуващ двубой от 4 кръг в Националната аматьорска лига по баскетбол пък вече няма отбор без загуба в женското направление на надпреварата.

Изключителна Мирена Денчева наниза 32 точки за победителките и оформи дабъл-дабъл, овладявайки 13 борби, които гарнира с 5 асистенции, 7 откраднати топки и чадър. Ивета Андреева пък я последва с 10 точки.

За Фриски с 20 завърши Румяна Давидкова. Весела Ковачева добави 14, а с 11 и 7 борби остана Жанета Стоилова.

Мачът започна оспорвано и още в първите секунди на паркета в зала „Триадица“ замириса на дерби. Въпреки многократните смени на водачеството, Шаркс успя да поддържа предимство в по-голямата част на сблъсъка.

На 9 ноември (неделя) Фриски излиза срещу Балкан Лейдис от 12:45 ч. в „Овергаз Арена“. Малко по-късно, в 18:00 ч., Шаркс играе с Флай Болърс.“

4 ОТ 4 ЗА НСА

„„Студентите“ се наложиха и над Мешетата

НСА се наложи над Мешетата с 96:63 в зала „Триадица“ в последен двубой от 4 кръг на Националната аматьорска лига по баскетбол. „Студентите“ са четвъртият непобеден тим в надпреварата до момента, заедно с Брикс, Хелга и Олд Таймърс, които също разполагат с пълен комплект от 4 успеха.

Четиримата най-резултатни за щастлива развръзка влязоха титуляри. С 21 точки се разписа Галимир Стоянов. 20 добави Цветан Стоилов. Димитър Търпанов оформи дабъл-дабъл от 13 плюс 11 борби, а с 11 точки завърши Дамян Диков.

За Мешетата с 18 точки се включи Владимир Петров.Станислав Матеев остана с 15.

НСА си осигури комфортна преднина още на полувремето – 57:28. Въпреки 10-точковия аванс, който „студентите“ поддържаха през почти цялото време, Мешетата дадоха всичко от себе си и се бориха докрай.“

ВЕНЦИСЛАВ СТОЕВ – MVP НА 4 КРЪГ В НАЛБ

„Петима влизат в историята на турнира като най-полезни състезатели на кръга

Венцислав Стоев от Хелга е MVP на 4 кръг в мъжкото първенство на НАЛБ за 2014/2015. За първи път в историята на надпреварата обаче се наложи да се вземат под внимание всички условия, за да се определи най-полезният състезател.

Наградата за най-полезен състезател заслужи Христо Гатев от Олд Таймърс, но ръководството избра наградата да достигне до повече хора. Гатевзаписа коефициент 47, а отборът му победи Самел-90 с 22 точки разлика. Това донесе 25 точки на Гатев за класацията.

След това се наредиха няколко състезатели. Венцислав Стоев и Петър Загоров от Хелга постигнаха коефициент от по 26, а отборът им победи Норт Уест с 3 точки разлика. Иван Коларов от Блейдс пък постигна коефициент от 36, а тимът му се наложи над Костенец с 13. Максим Генов от Дефект записа КПД от 29 пункта, а отборът му надделя над Слава 99 с 6 точки разлика.

Стоев, Загоров, Коларов и Генов заслужиха по 23 точки за класацията. И тук от значение бяха останалите правила. При подобно равенство напред излиза състезателят, чийто отбор побеждава с по-малка разлика. При съотборниците от Хелга тук отново има равенство. Определящият фактор се оказаха повечето реализирани точки от Венцислав Стоев, който отбеляза 23, а съотборникът му Петър Загоров вкара 17.

Все пак, реверансът към останалите, които докоснаха наградата, но така и не я спечелиха, както и към Гатев, който я заслужи за втори път, ще бъде запазеното място в историята на НАЛБ. Там като най-полезни ще фигурират и петимата.“

МИРЕНА ДЕНЧЕВА – MVP НА 3 КРЪГ ПРИ ДАМИТЕ В НАЛБ

„Шаркс прекъснаха хегемонията на Фриски при индивидуалните награди

Мирена Денчева от Шаркс е MVP на 3 кръг в женското първенство на НАЛБ. Тя грабна наградата с убедителна преднина точно седмица, след като остана на точка зад Весела Ковачева и в класацията за най-полезна състезателка през октомври.

Денчева бе с основна заслуга за победата над Фриски, записвайки коефициент от 47, а отборът й победи с 11 точки разлика. Това й донесе 36 точки за класацията. След нея остана Ивета Андреева от Шаркс с КПД от 14 пункта – 3 точки за класацията, както и Лили-Ана Николова от Шаркс с коефициент от 10 или -1 точка за класацията.

С това бе сложен край на хегемонията на Фриски при индивидуалните награди (Весела Ковачева – най-полезна състезателка за 1 кръг и месец октомври, Румяна Давидкова – за 2 кръг – б.а.).

Най-голям коефициент в кръга на база статистиката постигна именно Мирена Денчева от Шаркс – 47. След нея остана Румяна Давидкова от Фриски с 27, а топ 3 допълни Марина Гелова от Балкан Лейдис с 26. Четвърта с 20 е Антония Загороваот Балкан Лейдис.

Най-много точки в кръга за втора поредна седмица отбеляза отново Мирена Денчева, приключвайки срещата на своя отбор с 32. Марина Гелова от Балкан Лейдис реализира 21, а трета с 20 е Румяна Давидкова от Фриски.

Класацията за най-много борби в кръга също бе спечелена от Мирена Денчева, която овладя 13 топки под двата коша. След нея с 11 остана Антония Загорова от Балкан Лейдис. Трети с по 7 са Добромира Ганчева от Флай Болърс, Ивета Андреева от Шаркс и Жанета Стоиловаот Фриски.

С най-много асистенции в кръга приключи Моника Тодорова от Балкан Лейдис – 9. Виолета Петкова от Шаркс се отчете с 8 точни завършващи подавания, а Дарина Субева от Балкан Лейдис остана трета с 6.

Мирена Денчева от Шаркс е номер 1 в още една категория – тази за най-много откраднати топки. Тя записа 7 пресечени паса, а след нея с 5 е Дарина Субева от Балкан Лейдис. С по 4 са Румяна Давидкова от Фриски, Марина Гелова и Моника Тодорова от Балкан Лейдис.

При чадърите за втори пореден кръг първа е Румяна Давидкова от Фриски, като този път тя дели първото си място с Лили-Ана Николова от Шаркс. И двете блокираха по 3 стрелби на противникови състезателки. След тях се нарежда Еми Ушагелова от Балкан Лейдис с 2 чадъра.“

ЛИДЕРИТЕ НА НАЛБ СЛЕД 4 КРЪГ

„Торо оглавява две от категориите

Стефан Георгиев от Олд Старс 22 е топреализатор при мъжете в Националната аматьорска лига по баскетбол със средно 35.3 точки. Втори с 32.3 е Христо Гатев от Олд Таймърс, а топ 3 допълва Николай Рътаров от Самел-90 с 26.0 точки средно на мач.

При борците №1 засега отново е Стефан Георгиев от Олд Старс 22. Бившият капитан на Левски, който миналия сезон донесе златен требъл на „сините“, овладява по 20.7 топки под двата коша. Втори с 14.3 е Горан Кошанин от Олд Таймърс, а трети е Марин Димитров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн с 13.7.

Водач при асистенциите е Ивайло Константинов от Брикс със 7.3 асистенции средно на мач. Леон Лаловот Норт Уест е втори с 5.8, а трети с 5.7 е Цветан Георгиев от Ботев 2012.

Най-добър в категорията за откраднати топки за момента е Валери Ассев от София Лайънс със средно 8.3 пресечени паса. Искрен Иванов от Блейдс е втори с 5.0, последван от Иван Ненчев от Кучетата от Младост с 4.5.

Първи при чадърите засега е Светослав Димитров от Еър Фреш с 3.0 блока средно на мач, втори е Христо Цеков от Ботев 2012 с 2.7.“

Не пропускайте нищо нито в сайта на НАЛБ, нито в страницата на НАЛБ във Фейсбукhttps://www.facebook.com/NALB.BG