Основното необходимо за успешен отбор в НАЛБ е любовта към играта + отговорно отношение

787

Петко ГатевКакто обявихме ТУК, Петко Гатев стана единадесетият състезател в историята на Националната аматьорска лига по баскетбол със 100 мача.

ТУК можете да видите и кои други състезатели вече са достигнали до „milestone“-и в кариерите си в НАЛБ.

Постоянството, което демонстрира Петко Гатев през годините, е пословично. То може да послужи само и единствено като вдъхновение на всеки един състезател, на всеки един човек. Без значение от сферата. За 6 години Петко Гатев успява да се превърне в една от емблематичните фигури в Националната аматьорска лига по баскетбол. Не защото записва умопомрачителни трипъл-дабъли. Не защото реализира по 50 точки на мач. Просто защото напълно осмисля идеята на НАЛБ. Обича да играе баскетбол, иска да се забавлява и го прави по незабравим начин. А пътят му най-вероятно завинаги ще остане един от най-интригуващите в историята на НАЛБ.

Трябва да признаем и че освен постоянството, името на Петко Гатев е редно да се свързва и с трудолюбие. След включването си в НАЛБ се развива изключително много и смело можем да заявим, че е един от най-напредналите състезатели въобще в НАЛБ. Неслучайно и след слабото начало постепенно той се превръща в сериозен фактор в отборите, в които играе. Дори е рекордьор за най-много чадъри в един мач в определен период от време.

6 Ноември 2011 година – 25 Март 2017 година. Това е периодът, който беше необходим на Петко Гатев, за да достигне до своя първи „milestone“.

Петко Гатев и Марин МеханджиевА сега на вашето внимание представяме и неговата история за първите му 100 мача в Националната аматьорска лига по баскетбол:

За мен тези години и тези 100 мача минаха наистина неусетно. Записахме се като на шега с няколко приятели, с които тогава се събирахме да играем. Тогава чухме за организирането на нова аматьорска лига и решихме да се включим. Още помня първата техническа конференция. Бяхме буквално няколко човека в една стаичка на стадион Локомотив. Постепенно, сезон след сезон броят на участващите отбори се увеличаваше и лигата печелеше все повече популярност. Така с повече отбори и по-голяма конкуренция и нивото на баскетбола се покачваше. Докато се стигне до настоящия сезон с 40 участващи отбора в София. Тази лига буквално израсна пред очите ми. Хубавото е, че и не всичко се случва в София. НАЛБ организира и турнири из цялата страна.

Бих казал, че мачовете са организирани перфектно, в една модерна зала, със съдии на много високо ниво. Много от мачовете, които се играят тук по нищо не отстъпват като качество на мачове от професионалните първенства.

Основното, което смятам, че е необходимо за един успешен отбор е любовта към играта и отговорно отношение. Е, и някакви баскетболни качества. А когато обичаш да спортуваш и в частност да се занимаваш с баскетбол удоволствието е гарантирано.

Много добра идея са и всички индивидуални награди, които се дават на състезателите. Това още повече стимулира участниците за добро представяне.

Харесва ми, че НАЛБ се включва в много социални каузи, подпомага и ученическия спорт, което е изключително важно за подрастващите.

Ще завърша с едно пожелание към всички участници – нека да продължават със спортсменското отношение един към друг, за да можем всички да изпитваме удоволствие от играта.