Отборите в НАЛБ за сезон 2022/2023 (до момента)

954

От Националната аматьорска лига по баскетбол сме изключително щастливи да обявим, че почти всички отбори, участващи в първенството на НАЛБ за сезон 2021/2022, декларираха, че ще продължат да бъдат част от първенството на НАЛБ и през сезон 2022/2023. Освен това, вече има и нови отбори, които се записаха за участие през следващия сезон.

ТУК може да откриете информация за записването за турнира за купата на НАЛБ през сезон 2021/2022.

ТУК може да откриете информация за записването за първенството на НАЛБ през сезон 2022/2023.

Използваме възможността да благодарим на всички участници през сезон 2021/2022, които въпреки всички трудности и препятствия, съумяха да се съхранят в трети сезон, белязан от световна пандемия!

Щастливи сме, че толкова много отбори искат да бъдат част от НАЛБ!

Използваме възможността да благодарим сърдечно на всички за доверието и подкрепата!

За сезон 2022/2023, разбира се, всички отбори ще имат пълното право да правят промени в съставите си, като тимовете ще имат право и да сменят имената си.

ТУК може да откриете формата за провеждане на първенството на НАЛБ през сезон 2021/2022 и през следващите сезони. Най-отдолу има и съвсем ясна таблица относно преминаването от една дивизия в друга.

През настоящия сезон отпаднаха групите за оставане и евентуалните баражи, тъй като няма необходимост от тях във връзка с разпределението на отборите по дивизии за следващия сезон.

На вашето внимание представяме списък със записаните до момента отбори за първенството на НАЛБ за сезон 2022/2023:

ФитСпо Баскет
Балкан Ботевград
Роботите
Ботев 2012
Ероус
Стрийт Бенгърс-Даро Части
Фактор
ТН Машини
Джобтайгър Дюдс
Дъ ЕкспендаБолс
Бай Дъ Уей
Дървоядите
Монстарс
Кучетата от Младост
Карлсберг
Лено
Ликуифайд
Паляците
Фантомс
ЛА Бейкърс
Бом Бок
АК-47-ърс
Спейс Джемс
Скай Уокърс
Балканъ
Пистолет
Джедай Мастърс
София Уориърс
Кралете
Мечките
Аутбрейк
Армада
Движи Се-Проензи
Флай-Бай
Болърс 68
Драгънс
Чармър Рейвънс
Хобитите
Бер-Хелла
София Армада
Хюстън Бъкетс
Дъ Блек Мамбас
Гоуст Болърс

До момента има записани 5 нови отбора. Засега общата бройка на заявилите/деклариралите участие за първенството на НАЛБ през сезон 2022/2023, е 43. Интерес от страна и на още нови тимове съвсем не липсва, като след края на записването за турнира за купата на НАЛБ за сезон 2021/2022, предстои да обявим и крайните срокове за нови отбори за следващия сезон.

По традиция предстоят специални изненади за първите, заявили участие през следващия сезон.

Няма отбор от четвърта и трета дивизия, който да е декларирал, че се отказва да се бори за участие в по-горна дивизия. От втора дивизия пък има само 3 отбора, които се борят за участие в първа дивизия – Джобтайгър Дюдс, Дъ ЕкспендаБолс и Бай Дъ Уей.

Имайки предвид факта, че през последните сезони желаещите за участие в първа дивизия са сравнително малко, е възможно да бъде гласувано намаляване на участващите отбори в първа дивизия до 8 или 10 с цел двубоите в дивизията да бъдат по-оспорвани и интригуващи. Както знаете, през настоящата кампания отборите в първа дивизия са 11, тъй като нямаше 12-и желаещ за участие в дивизията. Освен това, единадесетият желаещ на практика беше последният отбор в четвърта дивизия за сезон 2020/2021. По всяка вероятност предстои да бъде гласувано и да не може да се прескачат дивизии, за да се елиминира неприятният ефект от участието на тимове, които не са извървели необходимия път в развитието си, за да се състезават на съответното ниво.

Имаме абсолютна готовност да окажем пълно съдействие както на всички отбори, които продължават участието си в НАЛБ и през следващия сезон, така и на всички потенциални нови отбори.

От НАЛБ благодарим още веднъж за доверието! Радваме се, че продължаваме да градим заедно и през сезон 2022/2023. А това, което изградихме от 2011 година досега без каквато и да е външна подкрепа определено е всичко друго, но не и малко.

Поредното доказателство, че си струва обаче е тук. Благодарим!

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ