Отборите по дивизии до момента

1441

На вашето внимание представяме ситуацията с отборите по дивизии няколко дни преди края на записването за първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2021/2022.

ТУК може да откриете повече информация относно записването, което продължава до 22:00 часа на 04.09.2021 година.

Сега вижте кои отбори в кои дивизии попадат към настоящия момент, а най-отдолу ще откриете и хронология на събитията като продължение на тази статия, която е публикувана на 11.05.2021 година и в която може да прочетете повече относно отборите, участващи в първенството на НАЛБ през сезон 2020/2021 и продължаващи участието си и през сезон 2021/2022.

Първа дивизия

ФитСпо Баскет
Ероус
Роботите
Фактор (наследник на Миньор 2015 (Перник))
Балкан Ботевград
ТН Машини
Енигма Фойерверк
София Ентъртейнмънт
Стрийт Бенгърс
Ботев 2012

Втора дивизия

Монстарс
Лено
Кабайерос
Дървоядите
Трипъл-дабъл
Джобтайгър Дюдс
Паляците
Фантомс
Дъ ЕкспендаБолс
Кобилдър Викингс
Ликуифайд
Кучетата от Младост (наследник на Кучетата от Младост Б)

Трета дивизия

Карлсберг
Мечките
Бом Бок
Джедай Мастърс
Ръш Баскетбол
Кралете
София Уориърс
АК-47-ърс
Скай Уокърс
ЛА Бейкърс
Спейс Джемс
Пистолет

Четвърта дивизия

Чармър Рейвънс
Балканъ
Флай-Бай
Драгънс
Лъвовете 2020 (наследник на Лъвовете)
Хобитите (нов отбор)
Ботев 2012 Б
Аутбрейк (нов отбор)
Болърс 68 (нов отбор)
Движи Се-Проензи (нов отбор спрямо предходния сезон, наследник на Ремонт Експерт)

  1. Както може да видите в материала от 11.05.2021 година, още тогава беше ясно, че 3 отбора от първа дивизия не са подали декларации за новия сезон, а желаещите от втора дивизия да влязат в първа са само 2 тима. Впоследствие отново попитахме всички останали отбори от втора дивизия дали имат желание да се състезават в първа, но абсолютно всички 10 отбора (с изключение на Енигма Фойерверк и София Ентъртейнмънт, които бяха заявили от самото начало желанието си да се борят за участие в по-горната дивизия) отказаха възможността.
  2. Първите 8 отбора от трета дивизия също отказаха да се състезават в първа дивизия, като първият приел възможността е Стрийт Бенгърс.
  3. Отборът на Карлсберг пък за поредна година отправи запитване дали може да премине в по-долна дивизия. Допитахме се до останалите отбори от трета дивизия, които отказаха да играят в първа – всички те отказаха. Отборът на Ботев 2012 (първи в четвърта дивизия и класирал се в трета) обаче се съгласи, а от Карлсберг (чието първоначално желание беше по-скоро да преминат във втора дивизия, но нямаше с кой отбор да си разменят позициите от съответната дивизия) приеха да продължат участието си в първенството от трета дивизия.
  4. На 09.08.2021 година получихме официално писмо от Норт Уест-Глобал Тест, че отборът се разформирова и прекратява участието си в НАЛБ.
  5. На 22.08.2021 година получихме официално писмо от Ахил, че отборът се разформирова и прекратява участието си в НАЛБ.
  6. Допитахме се отново до всички отбори до топ 3 в четвърта дивизия включително, но никой не прояви желание да се състезава в първа дивизия. Вследствие на това към настоящия момент отборите в първа дивизия са 10, а до 04.09.2021 година оставяме възможност, ако някой размисли да ни информира, за да може евентуално да премине в първа дивизия.
  7. Във втора дивизия се класираха първите 3 отбора от трета дивизия. Първоначално бяхме обявили, че първите 3 отбора ще се класират директно, но в същото време бяхме обявили и че никой от втора дивизия няма да изпада – заради освободените 3 места в първа дивизия (тъй като хипотезата да се освободят само 2 места от втора, защото друг от втора дивизия не иска да се класира в първа изглеждаше нереалистично – неслучайно не се проведоха и срещите от групата за оставане във втора дивизия в края на сезон 2020/2021). В крайна сметка проведохме задълбочени разговори с Кучетата от Младост Б (трети в трета дивизия) и Мечките (дванадесети във втора дивизия), изразявайки пълна готовност да организираме и бараж между двата тима, в случай че и двата искат да се състезават във втора дивизия. Все пак, от Мечките предпочетоха да играят в трета дивизия през следващия сезон, с което казусът беше разрешен.
  8. От четвърта в трета дивизия се класираха първите 3 отбора (освен Ботев 2012, за който вече стана дума), продължаващи участието си в НАЛБ през следващия сезон.

В момента знаем за още няколко отбора, които все още не са подали заявки за участие, но се надяват да успеят да се включат в първенството на НАЛБ за сезон 2021/2022, така че очаквайте пълна информация относно отборите и тяхното разпределение по дивизии след крайния срок за записване.

Трябва да отбележим и че все още има много желаещи състезатели да участват в НАЛБ, които нямат отбори. При желание от страна на някого от тях да сформира отбор, поемаме ангажимент да окажем пълно съдействие.

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ