Отборите по дивизии за сезон 2022/2023

1647

На 16.07.2022 година изтече срокът за записване на нови отбори за първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2022/2023.

На 05.07.2022 година, ТУК обявихме желанията на отборите, които вече бяха заявили участието си през новия шампионат.

Радваме се да обявим, че възходящата линия продължава във всяко едно отношение. 48 са отборите, заявили и потвърдили участие за първенството на НАЛБ през сезон 2022/2023. Трябва да отчетем и че има цели 11 нови отбора (спрямо предходното първенство).

Сега на вашето внимание представяме и окончателния състав на всяка от четирите дивизии:

Първа дивизия

ФитСпо Баскет
Роботите
Балкан Ботевград
Ботев 2012
Ероус
Фактор
Джобтайгър Дюдс

Втора дивизия

Монстарс
Дъ ЕкспендаБолс
Бай Дъ Уей
Дървоядите
Кучетата от Младост
Карлсберг
Лено
Паляците
Фантомс
ЛА Бейкърс
Бом Бок
Балканъ
Скай Уокърс

Трета дивизия

ТН Машини
Ликуифайд
Спейс Джемс
АК-47-ърс
Пистолет
Джедай Мастърс
София Уориърс
Кралете
Мечките
Армада
Аутбрейк
Флай-Бай
Болърс 68
Чармър Рейвънс

Четвърта дивизия

Движи Се-Проензи
Драгънс
Хобитите
Бер-Хелла
Хюстън Бъкетс
Дъ Блек Мамбас
Нитрос
Гоуст Болърс
София Армада
Куантум
Т.Н.С.-Ентъртейнмънт
Бом Бок 2
Мад Вайкингс
Райзинг Сънс

В първа дивизия има 7 отбора, които ще играят по 4 пъти по системата „всеки срещу всеки“. Всеки тим ще има по 24 мача в редовния сезон. И 7-те отбора ще участват в плейофите, като първият в редовния сезон ще има гарантирано място на полуфиналната фаза.

Във втора дивизия има 13 отбора, които ще играят по 2 пъти по системата „всеки срещу всеки“. Всеки тим ще има по 24 мача в редовния сезон. За титлата в дивизията ще продължат да се борят първите 8 отбора след края на редовния сезон.

В трета дивизия има 14 отбора, които ще играят по 2 пъти по системата „всеки срещу всеки“. Всеки тим ще има по 26 мача в редовния сезон. За титлата в дивизията ще продължат да се борят първите 8 отбора след края на редовния сезон.

В четвърта дивизия също има 14 отбора, които ще играят по 2 пъти по системата „всеки срещу всеки“. Всеки тим ще има по 26 мача в редовния сезон. За титлата в дивизията ще продължат да се борят първите 8 отбора след края на редовния сезон.

Благодарим за интереса към дейността ни и за доверието!

Мислите и действията ни в следващите дни и седмици ще бъдат насочени към подобряване на различни елементи от организацията.

Очаквайте много информация както за изминалия сезон 2021/2022, така и за предстоящия сезон 2022/2023.

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ

Редакция (30.08.2022 година, 12:30 часа): Отборът на Пистолет няма да участва в първенството на НАЛБ за сезон 2022/2023. На негово място ще бъде включен отборът на Надежда Хендикапс. Той обаче е със статут на нов отбор и трябва да стартира участието си от четвърта дивизия. С оглед на освободилото се място в трета дивизия (от Пистолет) и новите откази от страна на Движи Се-Проензи, Драгънс и Хобитите да се състезават в трета дивизия, от НАЛБ ще се допитаме до 12-те нови отбора дали някой от тях желае да стартира участието си от по-горната дивизия.

Редакция (04.09.2022 година, 11:00 часа): В продължение на горното – Райзинг Сънс е единственият нов отбор, който изяви желание да играе директно в трета дивизия, така че той ще попълни дивизията. Преди крайния срок (03.09.2022 година) за промени в имена и емблеми пък има постъпили 2 молби за промени в имена. ФитСпо Баскет вече ще се казва Титан Пропъртис, а Джобтайгър Дюдс – Дюдс.