Отборите по дивизии за сезон 2023/2024 до момента

1335

От Националната аматьорска лига по баскетбол сме изключително щастливи да обявим официално, че взаимодействието ни с почти всички отбори, участващи в първенството на НАЛБ за сезон 2022/2023, е прекрасно и ще го запазим и през сезон 2023/2024. Почти всички отбори, участващи в първенството за настоящия сезон ще продължат участието си в НАЛБ и през следващата кампания.

ТУК може да откриете информация за записването за турнира за купата на НАЛБ през сезон 2022/2023.

ТУК може да откриете информация за записването за нови отбори за първенството на НАЛБ през сезон 2023/2024.

Използваме възможността да благодарим на почти всички участници през сезон 2022/2023 за положителното отношение и коректността!

Щастливи сме, че толкова много отбори искат да бъдат част от НАЛБ!

Използваме възможността да благодарим сърдечно на всички за доверието и подкрепата!

За сезон 2023/2024, разбира се, всички отбори ще имат пълното право да правят промени в съставите си, като тимовете ще имат право и да сменят имената си.

Сега е моментът да отбележим и че занапред ще бъдем още по-стриктни по отношение на допускането до участие в НАЛБ. Както е известно, през годините сме разделили пътищата си с немалко участници, но все още отчитаме пропуски, които ще се постараем да отстраним. Причината е, че виждаме, че изключително голям процент от участниците в НАЛБ напълно осмислят дейността ни, а двубоите с тяхно участие са истинско удоволствие както за самите тях, така и за съперниците им. Вярваме, че именно коректността, положителното отношение, спортсменският дух и чудесното взаимодействие с отборите са ключови позитиви за организацията и затова по никакъв начин няма да ги пренебрегваме. Убедени сме, че средата трябва да продължи да бъде все така стойностна и категорично няма да пестим усилия в тази посока.

ТУК може да откриете формата за провеждане на първенството на НАЛБ през сезон 2022/2023.

През настоящия сезон отпаднаха групите за оставане и евентуалните баражи, тъй като няма необходимост от тях във връзка с разпределението на отборите по дивизии за следващия сезон.

Една от целите за сезон 2023/2024 във връзка с дивизиите е подобряване на средата и развитието на първа дивизия. За да оптимизираме процеса по изявяване на желание за участие в дадена дивизия, всеки отбор попълни декларация, подреждайки желанията си за дивизии от първа до четвърта по приоритети.

Сега на вашето внимание представяме списък с деклариралите участие отбори за първенството на НАЛБ за сезон 2023/2024 (подредбата на отборите е по азбучен ред), разпределени по дивизии според първите им приоритети (разпределението по дивизии може да претърпи корекции и няма задължителен характер, а просто отразява първото желание на отборите):

Първа дивизия

Балкан Ботевград
Балканъ
Бом Бок
Ботев 2012
Ероус
ЛА Бейкърс
Роботите
Скай Уокърс
Фактор

Втора дивизия

Армада
Аутбрейк
Джедай Мастърс
Дъ ЕкспендаБолс
Дървоядите
Карлсберг
Кралете
Кучетата от Младост
Монстарс
ТН Машини
Флай-Бай

Трета дивизия

АК-47-ърс
Болърс 68
Дъ Блек Мамбас
Дюдс
Ликуифайд
Мечките
Паляците
София Уориърс
Спейс Джемс
Т.Н.С.-Ентъртейнмънт
Хюстън Бъкетс

Четвърта дивизия

Бер-Хелла
Гоуст Болърс
Движи Се-Проензи
Драгънс
Куантум
Мад Вайкингс
Надежда Хендикапс
Нитрос
София Армада
Хобитите

Интерес от страна и на още нови тимове съвсем не липсва, като след края на записването за турнира за купата на НАЛБ за сезон 2022/2023, предстои да обявим и крайните срокове за нови отбори за следващия сезон.

Имаме абсолютна готовност да окажем пълно съдействие както на всички отбори, които продължават участието си в НАЛБ и през следващия сезон, така и на всички потенциални нови отбори.

От НАЛБ благодарим още веднъж за доверието! Радваме се, че продължаваме да градим заедно и през сезон 2023/2024. А това, което изградихме от 2011 година досега без каквато и да е външна подкрепа определено е всичко друго, но не и малко.

Поредното доказателство, че си струва обаче е тук. Благодарим!

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ