Павел Петров: От нас може да очаквате да сме все така сплотени и да не спираме да се развиваме

251

Ръководителят на Дъ ЕкспендаБолс Павел Петров даде интервю за официалния сайт на НАЛБ след края на първия полусезон в първенството. Дъ ЕкспендаБолс завърши първия полусезон на петото място в класирането на Втора дивизия с баланс от 9 победи и 4 загуби. Ето какво каза Петров относно представянето на тима си, бъдещите цели и организацията на мероприятията в НАЛБ:

– В разгара на сезона сме. Доволен ли си от представянето на отбора си до момента в кампанията?

– Не. Поради лични ангажименти, контузии и прочие все още не сме имали нито един мач, в който да сме били в пълен състав, нито пък сме успели да съберем 10 човека за тренировка. Това играе лоша роля за желанието и характера на терена. Не обвинявам никого, разбира се. На нито един играч от отбора баскетболът не е първи приоритет в живота и това е съвсем нормално. За втория полусезон сме говорили и сме си обещали, че всеки един от нас ще се постарае допълнително на терена и извън него, за да променим това нещо и да можем да покажем най-доброто, на което сме способни, и в плейофите отборите да срещнат най-добрата версия на Дъ ЕкспендаБолс.

– Какви са целите пред тима ви до края на сезона?

– Да си подобрим защитата, която ни доведе до второто място през миналата година и съответно да си подобрим и резултата от миналия сезон.

– Доволни ли сте от организацията в НАЛБ – както от непосредствената организация на мероприятията, така и от всички детайли, които вече са се превърнали в неизменна част от НАЛБ? Има ли елемент, който би искал да отбележиш специално?

– Да! НАЛБ не спира да се развива и лично за мен това е най-важното. Желанието за подобрение и самото подобрение през годините със сигурност си личи. Изключително доволен съм от вкарването на правилото за гледане на видео повторение по време на мач. Смятам, че това значително намали потенциала за високо напрежение между отборите и между отборите и съдиите.

– Какво си пожелавате за новата година?

– Пожелаваме си да спрем да се контузваме и в частност нашият треньор Алекс Илиев да оздравее напълно, за да се завърне на терена, че липсата му вече не се търпи.

– Какви са плановете за развитие на отбора? Макар и все още да е далече, какво да очакваме от тима ви през сезон 2023/2024?

– Играчите в отбора сме си доста близки. Превърнали сме се в семейство на терена и извън него. От нас може да очаквате да сме все така сплотени и да не спираме да се развиваме. Ако резултатът от тази година ни задоволява, може и да помислим за качване в Първа дивизия. Но по никакъв начин това не ни е фокусът.