Петко Гатев: НАЛБ се развива постоянно, организацията е перфектна

657

Петко ГатевПродължава серията от интервюта със състезатели от различните отбори в Националната аматьорска лига по баскетбол през сезон 2013/2014. Всеки ще разкаже как е започнал с баскетбола и как е стигнал до НАЛБ, както и как намира лигата, а и какви перспективи вижда пред нея.

Шести на въпросите отговаря Петко Гатев от отбора на Зелените. Отборът на Зелените е наследникът на Светкавица, който участва в първите два сезона на НАЛБ. Петко Гатев пък е заедно с лигата от самото й създаване и със сигурност има какво да каже:

НАЛБ: Здравей! Разкажи ни малко повече за своята баскетболна история. Как започна всичко и как стигна до НАЛБ?

Петко Гатев: Здравейте! Интересът ми към баскетбола започна още когато бях на 10 години. Тогава бях повлиян от факта, че и баща ми се е занимавал с баскетбол. И така се записах да тренирам баскетбол. Преди няколко години пък с приятели, с които играехме баскетбол, разбрахме за създаването на НАЛБ и решихме да съберем отбор и да опитаме това предизвикателство.

ЗеленитеНАЛБ: Отборът на Зелените е с ново име, но това е същият отбор на Светкавица, който участва в НАЛБ в първите два сезона. От първоначалния отбор на Светкавица са останали едва трима души, а голяма част от преминалите през Светкавица състезатели си направиха собствени отбори. Дълъг ли е пътят, който изминахте, когато се обърнеш назад?

Петко Гатев: Разбира се, че пътят е дълъг. Наистина съставът доста се промени от началото, останахме само няколко души от първоначалния отбор. Много хора минаха през отбора ни, част от които останаха в лигата. Радвам се, че сме запалили интереса в повече хора и сме допринесли по някакъв начин и за развитието на лигата.

НАЛБ: Искаш ли да отличиш някого? Съотборник, съперник, отбор?

Петко Гатев: На първо място искам да отлича организацията на лигата. Тя е на много високо ниво и винаги се търсят мнението и интересите на участващите отбори. От участващите отбори искам да отлича отбора на Локомотив, познаваме се добре, играем с тях от самото начало на лигата и винаги са ми правили впечатление като много добре организиран и успешно играещ отбор. А от нашия отбор бих искал да отлича Светослав Петров. Като треньор той много е помогнал за развитието на отбора, а и много ми помага в организационно отношение.

Като организатор пък бих искал да отлича Мартин Механджиев. Той прави всичко възможно да бъде в контакт с всички отбори и да нямаме никакви проблеми в организационно отношение.

ЗеленитеНАЛБ: Участваш в НАЛБ от самото начало на лигата. Как намираш развитието й?

Петко Гатев: Прави ми впечатление, че с всяка година НАЛБ се развива, всеки сезон има нововъведения и интересни инициативи. Безспорен е фактът, че всеки сезон има и все повече участващи отбори. Това е добре, защото лигата печели все повече популярност, а и нивото на баскетбола се покачва, когато има повече отбори и по-голяма конкуренция.

НАЛБ: Как намираш лигата в организационен план?

Петко Гатев: Както споменах по-рано, намирам организацията като такава на много високо ниво. Всичко се съобразява и с желанията, а и с възможностите на отборите. И в комуникацията с организаторите нямаме никакъв проблем.

НАЛБ: А какви перспективи виждаш пред нея?

Петко Гатев: До момента смятам, че лигата се развива много добре. При едва трети сезон това е лигата с най-много участващи отбори. Надявам се и за в бъдеще развитието да продължи в същия дух и да има все по-голяма популярност.

Петко ГатевНАЛБ: Последно… Кой ще стане шампион в НАЛБ през този сезон?

Петко Гатев (отдясно): Този път бих прогнозирал, че Локомотив ще стане шампион. Първите два сезона това все убягваше на състезателите от Локомотив, но може би този път ще успеят.

НАЛБ: Благодарим много! Успех на теб и на целия ти отбор!

Петко Гатев: И аз благодаря! Пожелавам много успех на лигата и все повече популярност.

Благодарим на Петко Гатев за добрите думи! Когато човек или организация сметне, че няма нужда от повече развитие, това винаги се оказва пагубно. А ние със сигурност имаме още много идеи, които трябва да реализираме. Със съмишленици като Петко Гатев смятаме, че ще успеем. Пожелаваме успех както на него, така и на съотборниците му, а и на отбора на Зелените като цяло!