Петър Кожухаров: Имаме шампионски манталитет

588

Ръководителят на Хюстън Бъкетс Петър Кожухаров даде интервю за официалния сайт на НАЛБ след края на първия полусезон в първенството. Хюстън Бъкетс завърши първия полусезон на третото място в класирането на Четвърта дивизия с баланс от 10 победи и 3 загуби. Ето какво каза Кожухаров относно представянето на тима си, бъдещите цели и организацията на мероприятията в НАЛБ:

– В разгара на сезона сме. Доволен ли си от представянето на отбора си до момента в кампанията?

– Към момента представянето не покрива амбициите ни, но е хубаво един отбор да направи няколко отрезвяващи загуби, след което да осъзнае правилното си място сред другите тимове в даден шампионат. Смятам, че отборът, въпреки че е дебютант, има шампионски манталитет. Доволен съм от факта, че всеки един член на отбора се забавлява по време на срещите от първенството на НАЛБ.

– Какви са целите пред тима ви до края на сезона?

– Както споменах вече, момчетата са готови да побеждават във всеки един двубой. Именно заради това единствената ни цел е титлата в Четвърта дивизия.

– Доволни ли сте от организацията в НАЛБ – както от непосредствената организация на мероприятията, така и от всички детайли, които вече са се превърнали в неизменна част от НАЛБ? Има ли елемент, който би искал да отбележиш специално?

– Генерално сме изключително доволни от организацията на НАЛБ. Искам да отбележа специално сайта, който е изключително актуален и се поддържа по много добър начин. Страхотна е възможността да можеш да следиш статистиката от двубоя на живо.

– Какво си пожелавате за новата година?

– От гледна точка на НАЛБ и шампионата в Четвърта дивизия си пожелавам да вдигнем трофея.

– Какви са плановете за развитие на отбора? Макар и все още да е далече, какво да очакваме от тима ви през сезон 2023/2024?

– Основната ни цел е да запазим звеното на отбора, което е изградено от момчета, с които сме играли заедно в детските и юношеските баскетболни формации. Оттам нататък се надявам да запазим състава си и евентуално да привлечем още добри играчи за новия сезон, с които да дадем заявка и в по-горните дивизии на НАЛБ.