Подобрения във видео излъчването

893

С огромно удоволствие бихме искали да информираме всички, които са част от общността на НАЛБ, че подобрението във видео излъчването вече е факт.

Както знаете, още от създаването на НАЛБ през 2011 година, когато технологиите не бяха на нивото, на което са днес, се стремим да предоставяме изключително много видео материали от мероприятията, които организираме.

От сезон 2014/2015 пък стартираме с активното излъчване и на всички двубои от НАЛБ – нещо, което по това време съвсем не е често срещано дори в световен мащаб, когато говорим за непрофесионален спорт.

В последните години видеото ни обаче остана може би най-слабият елемент от организацията, а причините за това бяха съвсем обективни – ставаше все по-трудно и често невъзможно да се ангажират доброволци за оператори, имайки предвид и големия брой мачове, които организираме и които ставаха все повече с всеки следващ сезон.

Затова вече от няколко години инвестирахме огромни усилия и средства в намиране на автоматизирано решение, благодарение на което да осигурим напълно независимо излъчване. В този период вложихме много време, енергия, усилия и средства, търсейки най-подходящия и работещ вариант. До момента опитите ни не бяха увенчавани с успех, а голяма част от участниците в НАЛБ са запознати и с различните опции, които сме тествали.

Досега не сме ангажирали аудиторията си с всички варианти, които сме опитвали по простата причина, че се стремим да говорим само за реални резултати, а не за добри намерения. Всеки, който се е поинтересувал обаче, разполага с пълната информация.

Радваме се да обявим, че от вчера, 30.10.2023 година, вече разполагаме с нова техника, благодарение на която вярваме, че качеството на видео излъчването ни е подобрено драстично.

На вашето внимание представяме и двата двубоя, които бяха излъчени вчера:

В канала на НАЛБ в YouTube пък ще откриете и всички видеа, включително мачове, които сме излъчвали от 2011 година насам – ТУК.

Все още имаме и други идеи за подобрения, които разработваме и за които също се надяваме да бъдат успешни максимално скоро. Тъй като, както вече стана дума, не обичаме да говорим за желания, а само за факти, просто ще загатнем, че опитваме да добавим пълната информация от електронното табло в залата и във видеото (тя включва резултат, част, време до края на дадената част, отборни нарушения за частта, взети прекъсвания, а след всяко нарушение се изписва и кое лично е то за дадения състезател). При реализиране и на тази идея вярваме, че на този етап ще е постигнат оптимумът откъм автоматизация на процеса. Разбира се, има и други детайли, към чието подобрение се стремим.

Несъмнено всичко това ще спомогне изключително много и за видео преразглежданията. Както знаете, вече за втори пореден сезон от НАЛБ се придържаме към регламент относно възможностите за преразглеждания на дадени ситуации от видеозаписа. ТУК може да откриете пълна информация по въпроса.

Използваме възможността да благодарим на всички за търпението и доверието! Благодарим и на всички, които под една или друга форма са съдействали, съдействат и ще продължават да съдействат в тази посока – чрез действия, идеи, опити, консултации или чрез градивна критика!

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ