Правилник, тълкувания и нови инициативи

589

НАЛБОт днес в сайта на Националната аматьорска лига по баскетбол вече можете да откриете преведени Официалните баскетболни правила, които влизат в сила от 1 Октомври 2014 година. Можете да прочетете и Официалните тълкувания на правилата, които също влизат в сила от 01.10. тази година.

От НАЛБ сме първите, които превеждаме и предоставяме на българската баскетболна общественост преведени правила и тълкувания. Постарали сме се преводът да е на разбираем език, както и да няма грешки. Все пак, ако някой открие някаква неточност, ще сме благодарни да се свърже с нас.

Постарахме се и да ви предоставим правилника, както и тълкуванията, максимално бързо. За справка, Официалните тълкувания на правилата са публикувани от ФИБА на 28 Юли, а ние сме готови с превода на 17 Август.

И правилата, и тълкуванията, ще бъдат на свободен достъп в сайта ни докато са актуални. Можете да ги намерите в долното меню на сайта на НАЛБ.

От НАЛБ нямаме нищо против цялата баскетболна общественост да използва нашите разработки. Надяваме се, че обаче няма да има случаи като в миналото, когато преводът просто е взет от НАЛБ и някой започва да обяснява, че целият труд е негов.

ТУК вижте статията за записването за сезон 2014/2015. Само до момента има 9 официално записали се отбора. Има още доста отбори, които също са потвърдили участие в НАЛБ, но все още не са изпратили заявки. Има и доста отбори, които са проявили сериозен интерес. До момента обаче има 9 отбора, които са подали заявки и е редно да обявяваме именно тази бройка. Имената на отборите ще научавате един по един, когато съвсем скоро представител на всеки отбор бъде потърсен за интервю. Припомняме и че все пак има още почти месец и половина до края на подаването на заявки.

ТУК коментирайте, ако все още нямате отбор, а искате да играете в НАЛБ. Вече беше създаден и първият отбор за сезон 2014/2015 от състезатели, които писаха в страницата ни във Фейсбук, че искат да участват в НАЛБ, но нямат тим. Припомняме, че по този начин през изминалия сезон бяха създадени 2 отбора.

ТУК можете да откриете статията за рекордите в НАЛБ, както и за цялата история.

ТУК можете да намерите информация за интервюта, снимки, сътрудничества, както и за наградата за най-полезен състезател на месеца.

Съвсем скоро започваме с интервютата с представители на отборите, които вече официално са се записали за участие в НАЛБ за сезон 2014/2015. Уверяваме записалите се отбори и че всячески ще стимулираме поддържането на сайтове или страници във Фейсбук на тимовете от НАЛБ. Всячески ще помагаме и с реклама за евентуалните спонсори на отделните отбори. В организационната група на НАЛБ във Фейсбук пък вече се предлага и обещаната възможност за всички записали се отбори – да дават съвети и мнения относно промени в Наредбата на НАЛБ.

Сега се насочваме към една инициатива, която не е на НАЛБ, но я подкрепяме напълно (винаги сме казвали, че сме напълно отворени към подобни инициативи в интерес на баскетбола). Идеята е на Алберт Черногоров от отбора на Дървоядите (участник в НАЛБ). ТУК вижте каква е тя. Идеята на тази група във Фейсбук е да няма безлюдни игрища, да не се отменя тренировка в зала поради липса на хора, сам човек да не се отказва да играе баскетбол, защото не знае дали ще има хора на дадено игрище, както и да не се ограничават отборите да си правят контроли в залите. Алберт смята, че тези проблеми могат да се разрешат именно в групата. Как? Когато всеки напише на кое игрище ще отиде да играе и от колко часа, или пък ако липсват хора за зала се напише един пост от колко часа в коя зала трябват хора, или пък се свържете с някои други, които тренират в зала (може да си организирате контрола помежду си). С две думи, пишете в групата и към вас се присъединяват още ентусиасти. Основният проблем, за който разказва Черногоров, е че хората често не са отворени за подобни взаимодействия помежду си, ако не се познават, а това само възпрепятства евентуални игри. Той обаче е твърдо убеден, че хората трябва да могат да спортуват заедно и това, че не се познават да не бъде проблем. Алберт казва и: „Важно е всички да се забавляват спортувайки и да не се ограничават от липсата на хора.“. Това до голяма степен описва и идеята на НАЛБнепознати хора се обединяват от любовта си към баскетбола. Подкрепяме напълно и желаем успех! Ще помагаме с каквото можем.

Следете ни и във Фейсбукhttps://www.facebook.com/NALB.BG