През Август ще се проведе „ФИНАЛЕН НАЦИОНАЛЕН ТУРНИР ПО БАСКЕТБОЛ ЗА АМАТЬОРИ“, организиран от ББО с подкрепата на НАЛБ

645

Българско баскетболно обществоМежду 19 и 21 Август 2016 година в зала Орловец в Габрово ще се проведе турнир за определяне на шампиона на България в аматьорския баскетбол. Събитието е организирано от Българското баскетболно общество и е подкрепено от НАЛБ.

Турнирът ще се проведе по времето, когато в Габрово ще бъде организиран и международен камп, като се очаква именно инициативата на ББО, подкрепена от НАЛБ, да популяризира допълнително баскетбола сред подрастващите. Организацията и решенията относно турнира са дело на Българското баскетболно общество.

НАЛБОсвен от Националната аматьорска лига по баскетбол, турнирът е подкрепен и от Община Габрово.

Идеята на начинанието е да се излъчи шампион на Българското баскетболно общество в страната. За участие са поканени 8 отбора от четири региона на България. След жребий отборите ще играят на директни елиминации, а именно четвътфинали, полуфинали и финали.

Поканените за участие отбори са:

  • Брикс и Олд Старс 22 – шампион и вицешампион в първа дивизия от първенството на НАЛБ в София
  • Велико Търново и Перестройка (Велико Търново) – шампион и вицешампион в първенството на НАЛБ в Централна България
  • Берое (Стара Загора) и София Лайънс – шампион и вицешампион в турнира на НАЛБ в Южна България
  • Хидростаб Шоутайм (Варна) и ВМУ (Варна) – от Източна България

НАЛБ ТИЙМ и Българското баскетболно обществоРадваме се да обявим и че от ББО поканиха НАЛБ да подпомогне оптималното протичане на събитието, което за пореден път затвърждава изключителните ни взаимоотношения, насочени само и единствено в подкрепа на баскетбола. Разбира се, както се вижда и от снимката, това далеч няма да е първото мероприятие, за чието реализиране работим заедно.

Благодарим на Българското баскетболно общество за поканата! Надяваме се, че няма да разочароваме никого.