Промяна на отбор в София, друг си сменя името + информация за залата

535

НАЛБТУК обявихме участниците в двете дивизии в София.

На следващия ден се получи заявка за участие от отбора на Спартанс (наследник на София Спартанс). Въпреки че според класирането от сезон 2014/2015, отборът на Спартанс трябваше да попадне в първа дивизия, това вече нямаше как да се случи заради закъснението. От НАЛБ прооведохме гласуване сред отборите във втора дивизия, като при едва 4 гласа (20%) против отборът на Спартанс нямаше да бъде допуснат. В крайна сметка отборите от втора дивизия проявиха разбиране въпреки закъснението и тимът на Спартанс също ще бъде част от НАЛБ през сезон 2015/2016.

Ден по-късно отборът на Полицаите се отказа от участие, като отговорникът на тима Иван Миленков сподели следното: „Въпреки добрата организация на НАЛБ, поради ангажираност и липса на време от страна на повечето от играчите е невъзможно Полицаите да се съберем. Надяваме се за следващата година да успеем.“.

При така стеклите се обстоятелства отборът на Спартанс просто заема мястото на Полицаите при жребия – т.е. номер 15. Срещите за отборите във втора дивизия и схемата за втора дивизия остават непроменени.

Отборът на София Булс пък сменя името си, като новото име на тима е БГО Софтуер. Разбира се, въпреки промяната на името, отборът е наследник на София Булс.

Изключително се радваме да обявим и че всички срещи от мъжкото първенство и в двете дивизии за сезон 2015/2016 в Националната аматьорска лига по баскетбол в град София ще се провеждат в зала Овергаз Арена!