Противоепидемични мерки на НАЛБ в сила от 15.06.2020 г. до 31.08.2020 г.

2687

Както знаете, първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2019/2020 ще бъде възобновено утре, 15.06.2020 година, в съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването. ТУК може да откриете повече информация по въпроса.

Също знаете и че от 09.03.2020 година до 14.06.2020 година включително не са провеждани никакви срещи в НАЛБТУК ще откриете повече информация по въпроса.

Сега на вашето внимание представяме и всички противоепидемични мерки, които ще бъдат в сила от 15.06.2020 година до 31.08.2020 година и които молим да бъдат спазвани от всички участници. ТУК може да ги откриете:

Във връзка с липсата на ясна и недвусмислена информация от страна на здравните експерти у нас се постарахме, черпейки опит от чужбина, да създадем и приложим максимално разумни и адекватни мерки, тъй като приоритет номер едно за нас е здравето както на участниците в НАЛБ, така и на членовете на екипа на НАЛБ.

Вярваме, че по този начин ще защитим имиджа си на организация, работеща по най-високи професионални стандарти и критерии.

Ситуацията е изключително динамична, затова и изчакахме до последния възможен момент преди да публикуваме цялата тази информация, която да бъде максимално актуална.

Искрено съжаляваме за всички фенове, които няма да могат да наблюдават любимите си отбори на живо. Въпреки моментното разрешение за публика до 50% от капацитета на спортното съоръжение, основните мотиви да се лишим от публиката до края на настоящата кампания са няколко:

  1. Отборните скамейки ще бъдат на мястото на публиката.
  2. Мнението на здравните специалисти, с които сме коментирали темата, преобладаващо е при липса на силно изразена необходимост да се избягват максимално каквито и да е струпвания на хора.
  3. След повече от 3 месеца непредвидена пауза и невъзможност да организираме мероприятия, колкото и да не ни е приятно да завършим сезона без публика, приехме, че здравето, спокойствието и сигурността на участниците са най-важни.
  4. Отново акцентираме и на правилата, по които се провеждат състезания в други държави.

Разбира се, всички фенове ще могат да проследяват абсолютно всичко, което се случва в залата в сайта на НАЛБ, във Фейсбук страницата на НАЛБ и в YouTube канала на НАЛБ.

За да сме сигурни, че всеки участник е напълно наясно с въведените противоепидемични мерки, ръководителят на всеки отбор ще трябва да подпише и декларация, с която да удостовери това. ТУК може да я откриете:

Благодарим за разбирането!

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ

Редакция (04.09.2020 година, 9:30 часа): ТУК може да откриете албум със снимки, показващи противоепидемичните мерки, при които се провеждат мероприятията на НАЛБ от 15.06.2020 година – условията, при които завършихме сезон 2019/2020.