Първи полуфинали в София – гледайте и следете на живо срещите + анализи и сметки

528

На живо - НАЛБУтре, Събота, 28.05.2016 година, стартират полуфиналните серии в плейофите на Националната аматьорска лига по баскетбол в София!

ТУК можете да видите пълната програма за целите плейофи от първенството на НАЛБ в София.

И 5-те предстоящи срещи (както и мачът за състезателите в драфта) отново ще се проведат в зала Овергаз Арена. Разбира се, за тези, които няма да имат възможност да присъстват на живо, възприетите вече от НАЛБ начини за проследяване на абсолютно всеки един мач, отново са валидни.

Всички срещи ще бъдат излъчени на живо в канала на НАЛБ в YouTube. Линкът за „Live Stream“-а на НАЛБ е един и същи: https://www.youtube.com/v/NBOAZB0fDVY?vq=hd1080&hd=1 и https://www.youtube.com/user/nalbbg/live. Малко след всяка среща записът от нея може да бъде намиран в канала на НАЛБ в YouTube – https://www.youtube.com/user/nalbbg/videos. ТУК може да бъде намерена подробна информация относно живото излъчване.

Разбира се, продължаваме и с излъчването на статистики на живо. Статистиката от всеки мач може да бъде намерена на уникален линк, което спомага освен да се следи на живо, да може да бъде правена справка и веднага след като дадената среща е приключила.

НАЛБ, Първа дивизия, ПолуфиналиТова е схемата за плейофите в първа дивизия. До полуфиналната фаза достигнаха Брикс (първи в редовния сезон), Олд Старс 22 (втори в редовния сезон), Хелга (трети в редовния сезон) и Олд Таймърс (пети в редовния сезон). В единия полуфинал ще наблюдаваме повторение на миналогодишния финал между отборите на Брикс и Олд Таймърс. Балансът между двата тима през сезона е 2:0 в полза на „Тухлите“. В другия полуфинал един срещу друг излизат вторите и третите от редовния сезон, като в редовния сезон Олд Старс 22 успя да запише две победи над Хелга. Предпоставките за невероятни полуфинални серии са налични. В групата за оставане в първа дивизия вече е сигурно, че отборът на Норт Уест ще завърши първи, което означава, че ще се изправи в бараж срещу четвъртия от втора дивизия. Победа на АктивТрейдс над Норт Уест и/или загуба на Ботев 2012 от София Лайънс пък спасява АктивТрейдс от директно отпадане и изпраща Ботев 2012 в долната дивизия. Ботев 2012 трябва да стиска палци на Норт Уест, а след това да победи София Лайънс, за да се спаси от последното място.

НАЛБ, Втора дивизия, ПолуфиналиТова пък е схемата за плейофите във втора дивизия. До полуфиналната фаза достигнаха отборите на Микс (първи в редовния сезон), София Хоукс (четвърти в редовния сезон), Ентъртейнмънт (шести в редовния сезон) и Фитстоун (десети в редовния сезон). Изключително интересно е, че единият полуфинал ще изправи първите и четвъртите от редовния сезон, но в другия сили ще премерят шестият и десетият. В редовния сезон Микс се наложи над София Хоукс с 5 точки разлика след изключително интересен двубой, а Ентъртейнмънт победи Фитстоун със 17, но преди началото на последната част резултът беше равен. Имайки предвид проекта за 3 дивизии през следващия сезон, във втора дивизия също се формира група за оставане в дивизията, като тя ще определи крайното класиране от единадесето до четиринадесето място. Монстарс вече си гарантира участие във втора дивизия и през следващия сезон, а предстои да разберем дали това ще стори и отборът на Кучетата от Младост Б или Спартанс.

28.05.2016 година - ПрограмаЕто ги и линковете за статистиките от всички срещи до средата на следващата седмица в плейофите за сезон 2015/2016 в Националната аматьорска лига по баскетбол в София:

28.05.2016 година, Събота – Овергаз Арена
11:15 Микс – София Хоукс (2)
13:00 Брикс – Олд Таймърс (1)
14:45 Норт Уест – АктивТрейдс (1)
16:30 Мач за състезателите в драфта
18:15 Олд Старс 22 – Хелга (1)

01.06.2016 година, Сряда – Овергаз Арена
21:00 Ентъртейнмънт – Фитстоун (2)

В скобата е изписана дивизията, от която е съответният мач.

Не пропускайте да ни следите и във Фейсбук, където публикуваме актуална информация след всяка среща: https://www.facebook.com/NALB.BG