Радослав Томов: Всичко в НАЛБ е на много високо ниво

486

Радослав ТомовПродължаваме с интервютата с представители на отборите, които са дебютанти в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Ред е на Радослав Томов от Антураж да отговори на въпросите ни. Нов отбор за НАЛБ, като повечето от състезателите в него до съвсем скоро играят в първенствата за подрастващи, където жънат сериозни успехи. Томов и съотборниците му решават да изпитат отново тръпката и така създават отбора на Антураж. Радослав Томов, който се е състезавал в отборите на Славия, Шампион 2006 и Лукойл Академик, се заема с организационната дейност в тима. Именно него потърсихме, за да ни разкаже повече относно впечатленията му от НАЛБ, както и за целите пред Антураж. Вижте какво сподели той:

НАЛБ: Здравей! Отборът на Антураж играе първия си сезон в Националната аматьорска лига по баскетбол. Какви са впечатленията ви до момента?

Радослав Томов: Здравейте! Да, наистина отборът играе първия си сезон в НАЛБ и повечето от нас играят първия си сезон на аматьорско ниво като цяло, но мога да ви уверя, че предвид мачовете и конкуренцията в лигата, по никакъв начин не се чувстваме аматьори. Впечатленията ни са изцяло позитивни.

НАЛБ: Какви са амбициите ви за класиране през настоящия сезон?

Радослав Томов: Ако трябва да бъда честен, започнахме с единствената идея да се забавляваме, но предвид състава ни и множеството успехи на повечето като юноши, е неизбежно да се борим за максимално висок резултат. Мисля, че влизане във финалната четворка е реалното ни ниво.

Радослав ТомовНАЛБ: Любов към играта ли е основната ви мотивация да сте част от цялата инициатива?

Радослав Томов: Тази страст, мотивация за победи, интензивност на терена, тръпка и много други уникални качества ги притежава само един спорт – баскетболът! Затова решихме да направим този отбор и да ги изпитаме отново!

НАЛБ: А каква е твоята лична мотивация да се ангажираш организационно с тима?

Радослав Томов: Аз не го приемам като ангажимент, а като хоби. Друг основен фактор е, че изпитах липсата на този спорт през последните две години и реших да се върна към старата тръпка, и то рамо до рамо с уникални съотборници като моите. Със Захари Петров, Мариян Калчев и Станислав Петрунов съм имал незабравими моменти на терена и извън него като юноша, а с Мартин Нешев играх първия си финал на републиканско преди повече от 10 години!

НАЛБ: Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Радослав Томов: Всичко е на много високо ниво, нещо нетипично за организацията в българския спорт като цяло.

НАЛБ: Има ли нещо, което смяташ, че е добре да се промени в НАЛБ?

Радослав Томов: Мисля, че организаторите са на достатъчно високо ниво да се развиват и да правят промени, ако е необходимо. Аз се забавлявам на терена!

НАЛБ: Смяташ ли, че НАЛБ може да постигне една от основните си цели, а именно обединение на хората, които истински обичат баскетбола?

Радослав Томов: Това вече е постигнато! Цели тридесет отбора, с поне по десет състезатели е нещо много мащабно и сериозно. Публиката се увеличава с всеки следващ мач, феновете онлайн също са много. Мисля, че с имиджа на лигата и обединението на всички, които обичаме играта, е неизбежно.

АнтуражНАЛБ: Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Радослав Томов: Задържане на върха като организация в аматьорския спорт и още по-мащабен следващ сезон!

НАЛБ: Благодарим много! Успех на теб и на целия ти отбор през настоящия сезон!

Радослав Томов: Благодаря много и аз от името на целия отбор на Антураж! Успех и само позитивни емоции на целия ви екип!

Благодарим на Радослав Томов за добрите думи! Радваме се, че толкова млади хора продължават да изпитват „тръпката“ от любимата си игра благодарение на НАЛБ. В същото време осъзнаваме и как говори това за баскетбола ни. Пожелаваме успех както на Радослав Томов, така и на всички негови съотборници, а и на отбора на Антураж като цяло!