Редовен сезон, плейофи и прогнози

462

НАЛБНа 13.04.2014 година завърши редовният сезон в НАЛБ за сезон 2013/2014. Сезон, стартирал на 06.10.2013 година, който даде възможност на всеки отбор да изиграе по 22 мача само в редовния сезон. Сезон, с какъвто не могат да се похвалят много организации.

Ето и как изглежда крайното класиране в НАЛБ за редовния сезон: КЛАСИРАНЕ

Драмата около първото място беше пълна и едва последният двубой за сезона определи първенеца. С по 40 точки (18 победи и 4 загуби) завършиха Хелга, Локомотив и Олд Таймърс. При равен брой точки се гледат директните двубои между отборите, като вкараните точки се разделят на получените. Така на първо място излезе отборът на Хелга, който в тези 4 двубоя е реализирал 282 точки и е допуснал 274 за коефициент от 1.029 в тройната въртележка. На второ място е Локомотив с коефициент от 0.996 (306 вкарани и 307 допуснати точки), като интересен факт е, че Локомотив беше лидер в класирането след всеки един от първите 21 кръга и загуби лидерската си позиция точно преди плейофите. Трети стана Олд Таймърс с коефициент от 0.975 (284 вкарани и 291 допуснати точки). Четвърти и пети пък станаха Блейдс и Паляците с по 38 точки (16 победи и 6 загуби). По-предното място е за Блейдс, тъй като в директните двубои отборът победи Паляците с 5 точки разлика и загуби с 1. Твърдо шести стана Лонекс с 34 точки. На седмата позиция е София Булс с 30 точки (8 победи и 14 загуби), колкото има и отборът на Лъвовете – в директните двубои обаче София Булс има победа с 18 и загуба с 13 точки разлика. Девети с 27 точки стана Пейпър Кор Костенец, а десети и единадесети с по 26 точки (4 победи и 18 загуби) завършиха Дървоядите и Зелените, като „Дървоядите“ са на десето място, защото имат победа с 26 и загуба със 17 точки разлика.

Програмата за плейофите можете да я намерите тук: ПРОГРАМА

В осминафиналните серии се изправят Лонекс и Зелените, София Булс и Дървоядите, Лъвовете и Пейпър Кор Костенец.

Очаквания?Какво да очакваме?

Лонекс има 2 победи и 0 загуби срещу Зелените в редовния сезон – с 10 и 17 точки разлика. Лонекс е отборът, който може да изненада всеки от фаворитите, ако е в пълен състав. „Зелените“ пък играят все по-добре и само сътресения в състава им попречиха да се класират на по-предна позиция. Логиката води до победа на Лонекс в серията, но не знаем какво са подготвили в отбора на Зелените.

София Булс има 2 победи над Дървоядите – с 26 и 50 точки разлика и на пръв поглед „Дървоядите“ са най-удобният съперник в осминафиналите за София Булс. Отборът на Дървоядите обаче напредна страшно много и с попълненията на полусезона, е способен да изненада не само София Булс, но и всеки един отбор в лигата.

Лъвовете и Пейпър Кор Костенец си размениха по 1 победа в редовния сезон. Отборът от Костенец победи с 5 точки разлика и загуби с 13. Тимовете разполагат с изключително изравнени сили и е доста вероятно да гледаме 3 двубоя в тази серия.

Първата ясна четвъртфинална двойка пък е между отборите на Блейдс и Паляците, като тази серия със сигурност предполага доста емоции, имайки предвид двубоите между двата отбора в редовния сезон.

Хелга пък ще се изправи срещу победителя от двойката между Лъвовете и Пейпър Кор Костенец, а Локомотив – срещу София Булс или Дървоядите. Олд Таймърс пък чака победителя от Лонекс и Зелените.

Всички серии в плейофите на НАЛБ се играят до 2 победи от 3 мача, като шампионатът ще завърши на 31.05. или на 01.06.2014 година (зависи дали финалната серия ще се реши в 2 или 3 мача). След това ще се проведе и традиционният турнир за купата на НАЛБ, в който могат да се включат нови отбори и нови състезатели – скоро ще има повече информация за него.

Скоро ще излезе информация и за индивидуалните отличия в края на редовния сезон.

НАЛБВ страницата на НАЛБ във Фейсбук пък можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG. Следете ни във Фейсбук и защото скоро ще организираме нови игри с награди.

Отново в страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да се наслаждавате и на клипове от срещите в НАЛБ, и по-конкретно на buzzer beaters (успешни стрелби в последните секунди на някоя от частите).