Руслан Богданов: Нямахме средства за А група, но таксата в НАЛБ е приемлива

682

НАЛБ - ЕмблемаПродължават интервютата с представители на шестте отбора в Националната аматьорска лига по баскетбол. Състезател от всеки тим ще сподели какви са вижданията на отбора му за надпреварата до момента. Играчите ще кажат и какво смятат, че може да се подобри в НАЛБ. Втори на въпросите отговаря състезателят на Своге Руслан Богданов.

НАЛБ: Здравей, кажи няколко думи за себе си и за баскетболната си кариера. Как се запали по този спорт? 

Руслан Богданов: Здравейте, казвам се Руслан Пламенов Богданов и играя в аматьорския отбор на Своге в НАЛБ. Баскетбол играя от 8-годишен, преминал съм през всички възрастови групи на БК „Спортист Своге”, а имам и 4 сезона в мъжкия отбор на същия клуб. Запалих се по този спорт, тъй като живея близо до залата, а и повечето ми приятели тренираха баскетбол.

Своге - ЕмблемаНАЛБ: Как се решихте да участвате в НАЛБ със съотборниците ти? Трудно ли беше да се организирате?

Руслан Богданов: След като разбрахме, че няма да имаме финансовата възможност да участваме в баскетболната А група (второто ниво на българския баскетбол), решихме да участваме в новосъздадената НАЛБ. Организирането не беше никак трудно, тъй като с момчетата в отбора се познаваме от много години и на всички ни се играеше, така че решението беше лесно и бързо.

НАЛБ: Какво смяташ за останалите отбори в лигата? На ниво ли е спортсменският дух?

Руслан Богданов: Има няколко отбора, които личи, че са съставени от наистина качествени играчи. Локомотив, Хелга и Орландо са силни отбори с доста добри изпълнители. Смятам, че нивото на спортсменския дух е налице във всеки мач.

Руслан БогдановНАЛБ: На кое място виждаш отбора си в края на сезона? Искаш ли да отличиш някого до момента?

Руслан Богданов: Надявам се да сме на първото място. Все пак, това е състезание и всеки се стреми към върха, а и сме отборът с най-много публика и не трябва да разочароваме феновете си. Разбира се, знаем, че това няма да е лесно, особено след като другите отбори привлякоха нови играчи, които вдигнаха нивото на лигата.

НАЛБ: Какво смяташ за организацията в Националната аматьорска лига по баскетбол? Има ли нещо, което считаш, че трябва да се подобри?

Руслан Богданов: Организацията е на ниво. Всичко е много добре организирано. Относно подобрения – биха могли да се направят такива в инвентарна насока като поправяне на електроното табло, смяна на ринговете, както и ремонт на съблекалните. Това са неща, които трябва да се подобрят, за да има и повече отбори в лигата.

НАЛБ: Как виждаш бъдещето на НАЛБ? Смяташ ли, че лигата има потенциал за сериозно развитие?

Руслан Богданов: Като за първи сезон е нормално лигата да не е толкова популярна, но мисля, че от следващия сезон ще има доста повече отбори, привлечени най-вече от приемливата такса за участие, а и от добрите отбори, които в момента поддържат нивото на лигата високо.

Своге - ОтборНАЛБ: Ръководството на НАЛБ изказва своите благодарности на теб и на целия отбор за участието и голямото желание за игра! Успех занапред!

Руслан Богданов: Благодаря, успех и на Вас!