Саут Парк, Скритите Лимонки и Монстарс с награди за спортсменство

738

НАЛБПостиженията на завършилите в топ 3 в редовния сезон във всяка от двете дивизии в Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2015/2016 вече са описани в отборните профили на тимовете, а също така и в индивидуалните профили на всички състезатели и треньори от съответните отбори.

И въпреки че борбата за отборните награди ще се състои по време на плейофите, след края на редовния сезон от НАЛБ връчваме и отборни награди. В случая става дума за награди за спортсменство.

Саут ПаркРазбира се, при 32 отбора, които участват в първенството на НАЛБ в София през настоящия сезон, е трудно да посочим един, който заслужава наградата. Затова и наградата ще отиде при цели 3 отбора.

Скритите ЛимонкиПрез сезон 2014/2015 за първи път връчихме подобна награда, като тогава тя беше спечелена от 2 отбора от 30 участващи (Лъвовете и Костенец). Сега процентът на носителите на наградата е още по-добър – 3 от 32 отбора. С радост ще даваме все повече подобни отличия.

Критерият в случая е много прост – съответният отбор да няма никакви дисциплинарни прояви по време на сезона (технически и дисквалифициращи нарушения). Отборите на Саут Парк, Скритите Лимонки и Монстарс завършиха без нито едно наказание от дисциплинарен характер. Трябва да признаем и че доста голяма част от отборите в НАЛБ завършиха сезона с по 1 техническо нарушение (19 мача на отбор във втора дивизия и 22 мача на отбор в първа дивизия).

МонстарсПрипомнете си и наградите за редовния сезон, които са обявени до момента:

Трета петица в I дивизия

Втора петица в I дивизия

Идеална петица в I дивизия

Призьорите в I дивизия

Трите отбора ще получат наградите си преди следващите си мачове. Още веднъж поздравления и благодарности както за Саут Парк, Скритите Лимонки и Монстарс, така и за всички останали отбори, които показваха коректност, положително отношение и разбиране по време на целия редовен сезон!

Самият факт, че броят на стартиралите и завършилите редовния сезон отбори е един и същи, определено ни прави щастливи и показва добра съвместна дейност, за което сме изключително признателни!