Светослав Петров: НАЛБ може да се превърне в нещо още по-голямо

499

Светослав ПетровПреди началото на сезона в Националната аматьорска лига по баскетбол ви представихме 12 отбора, които участват в НАЛБ през сезон 2014/2015. ТУК можете да видите всички интервюта, давани за НАЛБ през годините.

Някои отбори обаче бяха нови за лигата, за други не остана време, трети предпочитаха да говорят след като сезонът стартира. Затова сега продължаваме и с тази кампания.

Ред е на Светослав Петров от отбора на Еър Фреш да отговори на въпросите ни. Той е част от НАЛБ от самото създаване на лигата, а през годините сменя и няколко отбора. През този сезон защитава цветовете на Еър Фреш, нов участник в НАЛБ, който до момента се представя повече от достойно. Све Баскета, както е известен Петров, ни разказа с какво НАЛБ печели него и неговите съотборници за каузата, както и какви перспективи вижда пред организацията. Светослав ни сподели и какви са амбициите на Еър Фреш за настоящия сезон. Вижте какво каза той:

НАЛБ: Здравей! Отборът на Еър Фреш е един от новите участници в първенството на НАЛБ този сезон. С какво НАЛБ ви спечели, за да вземете решението си да се включите, и то толкова бързо, имайки предвид, че подадохте заявка при повече от месец оставащо време до крайния срок?

Светослав Петров: НАЛБ ни спечели със сериозната си организация, развитието си през тези три сезона, гъвкавостта, като разбира се, имаше и много други фактори.

НАЛБ: През изминалия сезон игра за Зелените в първенството и за Дървоядите в турнира за купата. Какви са целите пред новосъздадения отбор на Еър Фреш?

Светослав Петров: Цели за класиране, медали или победи нямаме. Единствената ни цел е да се забавляваме, докато играем любимата си игра с оранжева топка.

НАЛБ: Ти си изключително отдаден на баскетбола. Винаги си готов да помогнеш и на каузата НАЛБ, като същото важи и за организатора на отбора Сашко Лазов. Какво ви мотивира?

Светослав Петров: Дължа супер много на баскетбола и на първия си треньор Атанас Кучков, който благодарение на баскетбола ме направи човек. След като нещо ти е дало толкова много, идва ден, в който ти трябва да дадеш. Не може само да взимаш в този живот, трябва да даваш, дори повече отколкото взимаш.

Еър ФрешНАЛБ: Безспорно си човек, който обича баскетболната игра безумно много. И то в най-чистата й форма. Смяташ ли, че НАЛБ ще успее да постигне една от най-големите си цели, а именно обединение на всички хора, които истински обичат баскетбола?

Светослав Петров: Тази цел може да се постигне. Няма нищо невъзможно на този свят. Просто ще бъде много трудно, ще трябва много търпение и упорит труд за постигането на тази цел.

НАЛБ: Как намираш нивото в НАЛБ?

Светослав Петров: Нивото на лигата е доста високо. Ще бъде много интересно, ако се сформира отбор от състезатели от НАЛБ, който да играе срещу някои професионални отбори от най-високо ниво в България.

НАЛБ: Има ли нещо в НАЛБ, което мислиш, че би било добре да се промени?

Светослав Петров: Място за промени винаги има, но на този етап не мисля, че трябва да се променя каквото и да е.

НАЛБ: Какви перспективи виждаш пред НАЛБ?

Светослав Петров: НАЛБ може да се превърне в нещо още по-голямо, както в България, така и в цяла Европа!

Светослав ПетровНАЛБ: Благодарим много! Успех на теб и на целия ти отбор през следващия сезон!

Светослав Петров: И аз благодаря! Успех на всички през настоящия сезон и нека има повече баскетбол и забавление!

Благодарим на Светослав Петров за добрите думи! За нас е чест, че част от НАЛБ са хора като него, които наистина обичат баскетбола в най-чистата му форма. Колкото до разширението, ние продължаваме да вярваме, че когато една организация работи правилно, изтъкана е от принципи, които не се нарушават и целта пред нея е чиста, то нещата рано или късно се случват. Пожелаваме успех както на Петров, така и на всички негови съотборници, а и на отбора на Еър Фреш като цяло!